URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2018, 17:16

Judecătoria Oradea a decis că doctorul Ovidiu Pleşa, încarcerat pentru 235 de şpăgi, poate fi eliberat condiţionat. DNA contestă hotărârea

Judecătoria Oradea a decis că doctorul Ovidiu Pleşa, încarcerat pentru 235 de şpăgi, poate fi eliberat condiţionat. DNA contestă hotărârea foto: arhiva
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a decis, marţi, că doctorul Ovidiu Pleşa, încarcerat vara trecută după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de detenţie pentru 235 de fapte de luare de mită, poate fi eliberat condiţionat.

Propunerea a fost formulată în urmă cu două săptămâni de Comisia de propuneri pentru libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Oradea, care a avut în vedere faptul că medicul a avut o conduită bună şi a muncit în timpul detenţiei, împreună cu zilele lucrate acesta ispăşind fracţia de două treimi din pedeapsă, obligatorie pentru a fi eliberat condiţionat.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la baza propunerii Comisiei nu a stat şi interviul cu conţinut preventiv realizat recent de DGA, Centrul Multimedia al MAI şi Penitenciarul Oradea, şi în care medicul le transmite funcţionarilor să se ţină departe de şpăgi, „că nu e de joacă cu corupţia, nu-i un lucru pe care să-l poţi manageriza, e un lucru foarte, foarte grav, care poate să-ţi distrugă întreaga viaţă", iar cetăţenilor "să nu dea mită, pentru că riscă şi ei".

Propunerea Comisiei din Penitenciar a fost înregistrată săptămâna trecută la Judecătoria Oradea şi s-a judecat, marţi, când instanţa a decis să o admită. Hotărârea instanţei nu este, însă, definitivă, iar procurorii DNA au şi anunţat că au contestat-o.

„Concluzia noastră a fost de respingere a propunerii comisiei, pe considerentul că faptele pe care le-a comis - 235 de acte de luare de mită - sunt grave, iar timpul care a trecut de la încarcerare nu a fost suficient pentru ca pedeapsa să îşi atingă scopul propus, acela de reeducare”, a explicat procurorul şef al DNA Oradea, Felicia Popovici.

Verdictul final va fi pronunţat de Tribunalul Bihor.

Doctorul Ovidiu Pleşa, de la Comisia de expertiză medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor, a fost încarcerat pe 28 iunie anul trecut, după ce Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv la 3 ani de detenţie, într-un dosar în care procurorii DNA Oradea l-au acuzat că, în perioada 11 mai - 25 iunie 2015, a luat de 235 de ori mită, în valoare totală de 55.975 lei. Banii erau primiţi de la diverse persoane, în schimbul eliberării ori prelungirii certificatelor de încadrare în grad de handicap sau prelungirii concediilor medicale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
hotul plesa trebuie sa ramana in puscarie
@neica, te agiti ca prostu.... si nu intelegi mare lucru... procurorii au instrumentat cazul si l-au bagat in puscarie, avocatii sunt cei care vor sa-l scoata din puscarie! >>>>>> aici @fabula si @sandu 1206 au dreptate.
Postat 08 August 2018, 10:34 de roger
Unde e lege nu e tocmeală
Noi nu avem legi, noi avem reguli de tocmeală. Cel ce prejudiciază puțin dar nu are bani să își negocieze pedeapsa va suferi pedeapsa maximă. Cei cu bani vor scăpa indiferent de prejudiciul adus societății. Situația asta jalnică e reglementată de parlamentul pe care l-am tot votat. Ei sunt statul, paralel sau de drept. Sau cum vreți să-i mai ziceți.
Postat 08 August 2018, 06:15 de User anonimizat
Altoradean
Justiția e KOVESI, pt ăștia
Postat 07 August 2018, 23:02 de Sandu1206
Revoltător
O întrebare sinceră pt.cei care scadează și cer în stradă “Justiție nu corupție”,aceasta este justiția pe care și-o doresc,aceasta să fie oare justiția independentă și profesionistă pt.care suntem dispuși sa luptam....,eu cred că nu.
Postat 07 August 2018, 22:55 de altoradean
C'est la vie!
@neica: Statul de drept! Asta este statul de drept apărat de Lascu, Macovei, Lazar, Danilet! Am dat numele pentru că sunt persoane publice!
Postat 07 August 2018, 22:33 de soricel
Ce mafioti!
Iata cine imparte dreptatea in tara asta; niste asa-zisi judecatori, mana in mana cu mafiotii. Astia ar trebui urgent starpiti. Adica il prinzi pe nesimtitul ala ca ia mita in medie de 10 (zece} ori pe zi si nu-l tii in puscarie nici macar un an? Va dati seama ca asta lua cam 2500 de mite pe an ? V-ati gandit la asta domnilor judecatori? V-ati gandit cat fura asta intr-un an, de la oameni amarati? Din acele furturi are bani sa va mituiasca si pe voi, domnilor(!) judecatori? Vedea-v-as la puscarie si pe voi!
Postat 07 August 2018, 22:13 de User anonimizat
Roger
A zis Dragnea că plătește el. Nu-i problema
Postat 07 August 2018, 21:52 de Sandu1206
s-a recuperat prejudiciul?
care este prejudiciul recuperat de la porcul asta? trebuie sa ramana mai departe la puscarie, se obisnuieste el in cele din urma, asa cum s-a obisnuit si cu plicurile de bani fara rusine! nu va fie mila, are mai departe aer de smecheras si se simte superior fata de toata masa de prosti care il inconjoara.
Postat 07 August 2018, 20:29 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON