URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2020, 14:51

Schimbare de macaz: USR-iştii se alătură campaniei Primăriei de împădurire a 65 de hectare din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin an electoral, după luni de zile în care şi-au reglat tirul criticilor având ca ţintă favorită Primăria Oradea, reprezentanţii locali ai Alianţei USR-PLUS au anunţat, prin vocile preşedintelui USR Bihor, Silviu Dehelean, şi preşedintelui USR Oradea, Marius Şovarschi, că se alătură municipalităţii în campania de „împădurire urbană”.

La plantat

La o săptămână după ce viceprimarul Oradiei, Florin Birta, a prezentat proiectul de împădurire a 65 hectare de teren din oraş în baza unui parteneriat cu Ministerul Mediului, conform căruia Garda Forestieră va asigura puietul necesar, precizând că amplasamentele vor fi în Cartierul Tineretului (1,5 hectare), precum şi în aval de podul CFR de pe şoseaua de centură (37 hectare pe un mal al Crişului, iar 26 hectare pe celălal mal), deputatul Silviu Dehelean a declarat că „acceptă oferta Primăriei” de a contribui la plantări cu muncă voluntară, şi anume în Cartierul Tineretului.

„Noi ne-am gândit să acceptăm această ofertă şi am stabilit că mergem să plantăm”, a spus Dehelean într-o conferinţă de presă susţinută joi.

Liderul organizaţiei municipale Oradea a USR, Marius Şovarschi, a adăugat, însă, că are propuneri de îmbunătăţire a activităţilor de plantare, cerând ca aceasta să fie derulată şi în centrul oraşului, unde sunt „defrişaţi” arborii pentru lucrări edilitare.

Pe de altă parte, ecologistul Andrei Acs, membru PLUS, a spus că „e foarte important să plantăm arbori, nu arbuşti”, din specii indigene, ca de pildă paltin şi stejar, deoarece acestea au coronament mai bogat şi absorbă praful.

Candidaţi cu pipeta

În aceeaşi conferinţă de presă, liderii USR au prezentat încă doi candidaţi la viitoarele alegeri locale, şi anume pentru funcţiile de primari ai comunelor Sântandrei şi Căbeşti.

La Sântandrei va candida inginerul chimist Carmen Lezeu, fondatoare a Asociaţiei Sântandrei Metropolitan Area, cunoscută pentru activismul civic în chestiunea poluării olfactive provocate de fermele de porci ale firmei Nutrientul, care a spus că va avea ca prioritate asfaltarea şi amenajarea trotuarelor, dar şi mutarea în zona industrială a comunei a platformei pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

La Căbeşti, Alianţa USR-PLUS va fi reprezentată de o cosmeticiană din localitate, Teodora Ştef, care a spus că prioritatea sa va fi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în toate satele comunei, dar şi stimularea turismului, după modelul comunei vecine Roşia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Partidul lui #rezist ...
... speră să-și recupereze din mers căderea, dacă arată că e un fel de PNL II !?! Nu apucă copacii ăia să ajungă să dea frunză, când USR-iștii se vor număra doar pe degetele de la o mână în Bihor !?!
Postat 20 Februarie 2020, 16:19 de CrisDumi
USR :::))))))
Și în campania electorală vor arata , că datorită lor Oradea sa împădurit
Postat 20 Februarie 2020, 14:46 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON