URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2019, 17:15

Prinşi cu minciuni în „ziarul electoral”, PSD-iştii dau vina pe o „greşeală de tehnoredactare” şi zic că n-au făcut miting în Oradea din cauza... Târgului Gaudeamus

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a prezentat joi un bilanţ al campaniei în judeţ, concluzionând într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Emilian Pavel, candidat la Parlamentul European pe locul 14, că partidul său a dus „o campanie frumoasă”.

„Vrem să bifăm”

Într-un monolog placid, şeful PSD Bihor a afirmat că pesediştii au fost „bine primiţi” în campanie de bihoreni, dintre care mulţi „ne-au asigurat de sprijinul lor prin vot”, până şi „oameni care nu au votat niciodată cu PSD, inclusiv membri PNL, consilieri locali, poate primari”, deoarece „suntem cu programul de guvernare pe la 72%-76% şi urmează să-l finalizăm până la sfârşitul mandatului (...), vrem să bifăm tot ce ne-am promis în 2016”.

În ciuda „realizărilor”, Mang a refuzat să facă o prognoză a rezultatului de duminică, astfel că nu a luat în considerare asumarea răspunderii în eventualitatea unui rezultat prost. „Nu ne-am gândit la acest lucru, noi ne-am făcut datoria, nu văd vreun motiv pentru care să avem un scor mic”, a spus el.

Ca să dea greutate laudelor, Mang a susţinut că „Guvernul PSD” a alocat peste 2 miliarde lei pentru localităţile din Bihor, adică „cea mai mare sumă alocată vreunui judeţ din România, suntem primul judeţ la acest capitol”, din aceşti bani construindu-se „blocuri ANL, locuinţe de serviciu, Sala Polivalentă din Oradea, cămine culturale în diverse comune”.

Record cu minciuni

Şeful PSD Bihor a spus, de asemenea, că activiştii partidului au distribuit în judeţ cele mai multe materiale de propagandă avute vreodată, între care şi 175.000 exemplare dintr-un „ziar electoral”.

Întrebat de ce în acesta se pretinde că ar fi meritul PSD, de pildă, dublarea alocaţiilor pentru copii, deşi propunerea a aparţinut PNL, iar PSD a votat împotriva ei, şeful filialei a susţinut că, dimpotrivă, liberalii s-au opus la votarea Legii Bugetului, fiind nevoie ca ulterior pesediştii să facă o lege separată, special în acest scop.

În aceeaşi ordine de idei, cu „ziarul electoral” în faţă, BIHOREANUL l-a întrebat pe şeful PSD de ce sala polivalentă a fost inclusă la capitolul „investiţii realizate de Guvernul PSD” deşi în realitate a fost promisă încă din 2013, dar abia acum se munceşte la ea, într-un ritm lent, nefiind făcută deocamdată nici măcar fundaţia.

„Este o greşeală de tehnoredactare”, a zis Mang, admiţând că, de fapt, în „ziarul” PSD trebuia să scrie că „investiţia a fost începută”.

„Puteam fi 6.000”

Pe de altă parte, BIHOREANUL a întrebat de ce PSD, care este cel mai mare partid din România, nu a reuşit să organizeze niciun miting în Oradea, oraş în care acest partid n-a fost niciodată în preferinţele alegătorilor.

„Am vrut să facem un miting, dar pe 11 mai Piaţa Unirii era ocupată cu Târgul Gaudeamus. După acea dată n-am mai vrut, pentru că am vrut să fim între oameni”, a spus Mang, referindu-se la predilecţia pentru campania în zona rurală a judeţului.

Cu toate acestea, Mang a spus, fără să clipească măcar, că dacă PSD ar fi ţinut miting în centrul Oradiei ar fi adunat de trei ori mai mulţi participanţi decât a reuşit PNL la singura manifestare de acest fel, la Sala Sporturilor. „Puteam fi 6.000”, a zis şeful PSD Bihor.

Frică de „evenimente”

În ce priveşte ziua votării, Mang a sugerat că deţine „informaţii” conform cărora opoziţia ar fi pregătit acte de violenţă. „Duminică sper să nu avem incidente, cu toate că avem informaţii că vor fi incidente în secţiile de votare, sunt informaţii pe intenet, mai ales din partea USR-PLUS, dar mai este şi Mandolină (n.r. – porecla dată de PSD preşedintelui PNL, Ludovic Orban), care a îndemnat lumea să ia parul”, a spus şeful PSD Bihor.

Emilian Pavel l-a susţinut şi el. „Vă asigurăm că din punctul nostru de vedere nu vor exista evenimente”, a zis acesta, adăugând că nu are aceeaşi garanţie din partea opoziţiei: „Sper că şi cei care prin anumite voci, prin sms-uri sau pe grupuri de whatsapp anunţă că trebuie create evenimente în ziua votului să se răzgândească”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Am primit..
am primit fituica lor de reclama electorala.... o mare greata, o mare gramada de minciuni! Se lauda cu lucrari pe care vor sa le faca daca vor mai fi la putere doar ca se lauda cu ele de 30 de ani, la fiecare sesiune de alegeri vin cu aceleasi minciuni(proimisiuni). psd-alde-udmr o mare gasca de hoti(mai multi ca si gasca lui Ali Baba)demagogi, mizerabili, mincinosi,..... DA! Romania merita mai mult decat psd-alde-udmr!!! Merita? O sa vad Duminica la alegeri! Tu, si tu hotarasti daca Romania merita mai mult!
Postat 23 Mai 2019, 22:52 de scortosul
oglinda
Mang, tie nu ti-e rusine când te uiti in oglinda sau când vezi poza parintilor tai???
Postat 23 Mai 2019, 20:24 de roger
Slugarelu' lu' Mang
Niste hoti!!! Daca slugarel Pavel nu prinde vreun post de europarlamentar, va fi angajat ca si bugetar, de ce nu, la ambulanta poate, langa cealalta sluga Sabau?
Postat 23 Mai 2019, 17:42 de Mekla
Adrian Criș
Ați scris " Preşedintele PNL Bihor, Ioan Mang "
Postat 23 Mai 2019, 17:29 de Sandu1206
RE: Adrian Criș
Ăla da coşmar!
Postat 23 Mai 2019, 19:08 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON