URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2011, 16:40

Primăria Oradea a primit sponsorizări de peste 27.000 de euro de la firme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conturile Primăriei Oradea au crescut cu peste 27.000 de euro, după ce două societăţi comerciale au donat oraşului sume mari în fondul municipal de solidaritate. Prin acest fond, Primăria îşi doreşte să atragă sponsorizări pentru proiectele pe care le desfăşoară.

"La sfârşitul lunii decembrie 2010, Holcim România a depus în contul municipalităţii suma de 25.000 de euro, iar Vandana Com a donat, în luna ianuarie 2011, suma de 9.500 de lei", a anunţşat, marţi, Primăria.

Holcim a specificat că doreşte ca cei 25.000 de euro să ajungă la Centrul Oncologic de la Spitalul Municipal, în timp ce Vandana nu a dorit să ajute un proiect anume, urmând ca destinaţia banilor să fie stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Firmele care doresc să facă donaţii în fondul de solidaritate al oraşului o pot face fie la trezonerie fie la casieriile Primăriei. "Donaţiile constând în viramente bancare se pot face în contul RO74TREZ07621370201XXXXX deschis la Trezoreria Oradea sau numerar depus la caseriile Primăriei Oradea", se arată în comunicatul trimis de municipalitate.

Agenţii economici pot decide care domeniu sau ce proiect al municipalităţii doresc să sponsorizeze. Firmele au şi alte posibilităţi de a ajuta municipalitatea pe lângă acordarea de numerar: livrarea de bunuri, executarea de lucrări sau prestarea unor servicii.

Firmele orădene sunt invitate să doneze sume din impozitul pe profit pentru finanţarea proiectelor oraşului. Conform Codului Fiscal firmele pot face sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe profit datorat, fapt pentru care donaţia nu va afecta bugetul companiei.

"Firmele pot să facă sponsorizări din sumele de impozit pe profit pe care le au de achitat pe anul în curs. La sfârşitul fiecărui trimestru, acestea vor trece ca fiind sponsorizări şi nu vor reprezenta cheltuieli în plus. Le cerem firmelor din Oradea să redirecţioneze o parte din impozitul pe care oricum îl plătesc către proiectele Primăriei", a declarat pentru BIHOREANUL, consilierul local Florica Cherecheş.

În schimbul ajutorului primit, Primăria va promova imaginea şi numele donatorilor, asociindu-le cu proiectele realizate din banii lor. "Pentru sponsorizările primite, Primăria Oradea va trimite scurte rapoarte însoţite de fotografii, firmelor care au efectuat sponsorizarea şi totodată, va menţiona în conferinţele de presă şi în luările de cuvânt sponsorii care au venit în sprijinul proiectelor locale", se mai arată în informarea trimisă de Primăria Oradea.

Citeşti pe această temă şi: Primăria cere firmelor orădene să facă sponsorizări din impozitul pe profit

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON