URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2011, 16:40

Primăria Oradea a primit sponsorizări de peste 27.000 de euro de la firme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conturile Primăriei Oradea au crescut cu peste 27.000 de euro, după ce două societăţi comerciale au donat oraşului sume mari în fondul municipal de solidaritate. Prin acest fond, Primăria îşi doreşte să atragă sponsorizări pentru proiectele pe care le desfăşoară.

"La sfârşitul lunii decembrie 2010, Holcim România a depus în contul municipalităţii suma de 25.000 de euro, iar Vandana Com a donat, în luna ianuarie 2011, suma de 9.500 de lei", a anunţşat, marţi, Primăria.

Holcim a specificat că doreşte ca cei 25.000 de euro să ajungă la Centrul Oncologic de la Spitalul Municipal, în timp ce Vandana nu a dorit să ajute un proiect anume, urmând ca destinaţia banilor să fie stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Firmele care doresc să facă donaţii în fondul de solidaritate al oraşului o pot face fie la trezonerie fie la casieriile Primăriei. "Donaţiile constând în viramente bancare se pot face în contul RO74TREZ07621370201XXXXX deschis la Trezoreria Oradea sau numerar depus la caseriile Primăriei Oradea", se arată în comunicatul trimis de municipalitate.

Agenţii economici pot decide care domeniu sau ce proiect al municipalităţii doresc să sponsorizeze. Firmele au şi alte posibilităţi de a ajuta municipalitatea pe lângă acordarea de numerar: livrarea de bunuri, executarea de lucrări sau prestarea unor servicii.

Firmele orădene sunt invitate să doneze sume din impozitul pe profit pentru finanţarea proiectelor oraşului. Conform Codului Fiscal firmele pot face sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe profit datorat, fapt pentru care donaţia nu va afecta bugetul companiei.

"Firmele pot să facă sponsorizări din sumele de impozit pe profit pe care le au de achitat pe anul în curs. La sfârşitul fiecărui trimestru, acestea vor trece ca fiind sponsorizări şi nu vor reprezenta cheltuieli în plus. Le cerem firmelor din Oradea să redirecţioneze o parte din impozitul pe care oricum îl plătesc către proiectele Primăriei", a declarat pentru BIHOREANUL, consilierul local Florica Cherecheş.

În schimbul ajutorului primit, Primăria va promova imaginea şi numele donatorilor, asociindu-le cu proiectele realizate din banii lor. "Pentru sponsorizările primite, Primăria Oradea va trimite scurte rapoarte însoţite de fotografii, firmelor care au efectuat sponsorizarea şi totodată, va menţiona în conferinţele de presă şi în luările de cuvânt sponsorii care au venit în sprijinul proiectelor locale", se mai arată în informarea trimisă de Primăria Oradea.

Citeşti pe această temă şi: Primăria cere firmelor orădene să facă sponsorizări din impozitul pe profit

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON