URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2013, 14:25

Noul şef al PPDD Bihor, deputatul Ioan Hulea: "Habar nu am unde-i Lascău, dar cred în el!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioan Hulea, deputat în Colegiul 3 Aleşd, a declarat la prima sa conferinţă de presă, desfăşurată sâmbătă într-o pensiune din Băile Felix, în prezenţa unui singur jurnalist, că a preluat şefia PPDD Bihor în baza unei decizii a Biroului Naţional de Coordonare din 25 februarie, adică aceeaşi zi în care fostul preşedinte Ioan Lascău îşi înregistra demisia atât la conducerea centrală a formaţiunii, cât şi la organizaţia judeţeană.

În apărarea lui Lascău

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI cum îşi explică demisia lui Lascău, datată cu mai bine de o săptămână înainte ca fostul şef al Finanţelor bihorene să fi fost condamnat, pe 8 martie, pentru fapte de corupţie, Hulea a răspuns că, pur şi simplu, nu îşi dă seama dacă fostul său coleg, între timp dispărut fără urmă, a prevăzut ce soartă îl aşteaptă.

"Nu am mai vorbit cu domnul Lascău de prin 17-18 februarie, când ne-am întâlnit la Bucureşti. N-a făcut nicio aluzie la problemele sale sau la gândul că şi-ar putea da demisia. Încerc să-mi explic diferenţa dintre ziua demisiei şi cea a condamnării, dar nu pot. Despre demisie, culmea, eu am luat act doar acum vreo 7-8 zile", a spus deputatul Hulea.

Pe de altă parte, noul şef al PPDD Bihor i-a luat apărarea predecesorului său şi a dat de înţeles că deşi acesta se sustrage executării condamnării la închisoare, cel mai probabil a dispărut pentru a-şi juca o ultimă carte, şi anume atacarea sentinţei instanţei supreme din România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

"Noi am fost colegi încă din 1973, la Liceul Militar. Ştiu că el nu se va da bătut, că va lupta, şi sunt ferm convins că va fi ceva şi pe la CEDO, pentru că nu mi se pare în regulă să te achite două instanţe, iar a treia să te condamne", a spus Hulea, referindu-se la faptul că înainte să fie condamnat la 3 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Lascău a scăpat la Tribunalul Braşov şi la Curtea de Apel doar cu amenzi în cuantum de 30.000 de lei şi confiscarea unor sume de bani considerate că ar fi fost primite mită de la afaceristul orădean Jean Podilă.

"A căzut pentru mine ca un trăsnet acea sentinţă definitivă. Nu vreau să politizez, pentru că mă supun la ce spune Justiţia, dar mă pune pe gânduri modul în care a fost administrată jurisprudenţa în cazul lui şi am aceste rezerve", a mai spus Hulea.

Prietena lui Lascău îi ia locul în CJ

În ce priveşte succesorul lui Ioan Lascău în poziţia de consilier judeţean, deşi săptămâna trecută arăta că nu este deloc sigură ocuparea poziţiei vacante de către prietena fostului finanţist, Alina Popa, următoarea de pe lista de candidaţi a PPDD de la alegerile locale, noul preşedinte al filialei a declarat sâmbătă că, totuşi, aceasta este cea mai îndreptăţită să intre în CJ.

"Conform Legii partidelor politice şi statutului partidului, domnişoara Alina Popa se încadrează. Aşa că este indubitabil, nu putem schimba acest lucru", a spus Hulea, adăugând apoi grijuliu că "dealtfel nici nu ne-am propus acest lucru".

Cel mai probabil, Alina Popa, absolventă a Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, va depune jurământul în calitate de consilier la reuniunea de marţi a deliberativului judeţean.

Cu o săptămână în urmă, Hulea afirma că eventuala desemnare a unui înlocuitor al lui Lascău în CJ nu va avea loc în mai puţin de "trei-patru săptămâni", motivând că trebuie să se întrunească şefii organizaţiilor locale ale partidului şi conducerea organizaţiei judeţene pentru a lua o decizie în acest sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
nu banul conduce ROMANIA ci ROMANUL prin munca si demnitatea sa, amin !
minciuna nu se pedepsete conform codului penal , in concluzie nu mai inghitim toti ratati si disperatii care in viata nu au realizat nimic VREM COMPETITIE si oamenii de valoare , gata cu jaful si fraudarea VOTULUI , schimbarea si caderea lui TRAIAN BASESCU ne va aduce liniste si bogatie MORALA< huuuliti pe toti care incearca sa va calce demnitatea si onoarea in picioare prin manipularea cu banii , rusine celor ce isi distrug valorile sociale, nu banul conduce ROMANIA ci ROMANUL prin munca si demnitatea sa, amin !
Postat 24 Martie 2013, 09:27 de marsssssss
fara PPDDD in Oradea
judecatoria sa se autosesizeze conform legii si sa verifice prin DNA banii murdari care sustine acest partid PPDD, cetateanul nu mai are nevoie de smintiti care sa ne reprezinte, fara plata in natura prin acte sexuale, fara familie in institutile de Stat, in rest nu i mai votam ca sa i faca legi neamulu lor, rusine !
Postat 24 Martie 2013, 08:09 de bani murdari in part
hopa!!!
lasacu isis baga fiul in Parlament si amanta in functie publica exact ca Basescu fiica si Udrea ce interesant PPDD nu se lasa nici macar in fata Presedintelui Romaniei, cum asa ?
Postat 24 Martie 2013, 08:06 de ce partid e asta ?
Hulea Hop !?!
Adică Hulea minte la chestiunea cu demisia, pentru că Lascău nu a depus nici o demisie înainte de plecarea în spaţiul Schengen. În schimb i-a spus lui Hulea, la telefon pe roaming, că Alinuţa intră consilier judeţean, că altfel iese la iveală câţi bani şi de unde a avut Hulea bani să-i dea lui Diaconescu pentru poziţia de parlamentar. Filiera Vizer e periculoasă pentru Hulea Hop, aşa că Alinuţa va conduce din spate toată gaşca de infractori.
Postat 23 Martie 2013, 20:37 de Carp III
vai de voi partid de nemernici !
sa se verifice fondurile PPDD ca partid ce bani murdari se spla acolo asta e muritoare de foame sustinuta prin sex ca nivel de viata ? ce faceti maaa prostitutie politica are datorii ca nu i ramane de mancare ? ori va vedti de lungul nasului ori afara din partid !!!
Postat 23 Martie 2013, 15:06 de :))
vai de voi partid de nemernici !
cum asa a A.P. va lua locul , ce partid e asta pe bani lui Vizer ? ce drepturi sunt respectate daca numiti la comanda politica oamenii in cadrul partidului, nu se poate asa ceva , atacati in instanta si faceti plangere penala, nu poti cumpara cu bani o functie fara vot !!!
Postat 23 Martie 2013, 15:05 de :))
habar nu am cine esti...
dar ca esti prost sunt sigur
Postat 23 Martie 2013, 14:40 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON