URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2010, 19:06

Municipalitatea vrea să introducă utilităţile în parcul industrial pe bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul industrial Eurobusiness va fi dotat cu utilităţi publice din fonduri comunitare. Municipalitatea a depus în cursul săptămânii trecute la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR-NV) proiectul tehnic pentru finanţarea integrală a construirii căilor de acces şi reţelelor de telecomunicaţii, apă, canalizare, energie electrică şi energie termică, investiţie estimată la 23 milioane de euro.

"Proiectul urmează să fie evaluat, iar după vizita la faţa locului a reprezentanţilor ADR-NV şi ai ministerului de resort se va încheia contractul de finanţare a lucrărilor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Banii vor fi alocaţi în mod cert. "Proiectele demarate prin Planul Operaţional Regional, cum este şi acesta, odată ce au trecut de evaluarea tehnică şi financiară au deja finanţarea asigurată, pentru că se lucrează după principiul primul venit - primul servit. Abia apoi se trece la elaborarea proiectului tehnic şi verificarea în teren", a declarat BIHOREANULUI Marcel Boloş, şeful Direcţiei Dezvoltare Durabilă.

Proiectul se va desfăşura în două etape, din care prima în valoare de 18,4 milioane de euro, iar cea de-a doua estimată la 4,6 milioane de euro, inclusiv TVA, şi are ca obiectiv "crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiului Oradea şi asigurarea de utilităţi publice în parcul industrial Eurobusiness".

Scopul proiectului este de a sprijini mediul de afaceri orădean prin popularea parcului industrial cu companii capabile să asigure dezvoltarea economică a municipiului. Înfiinţat în urmă cu doi ani, pe o suprafaţă de 121 hectare, parcul Eurobusiness a atras până în prezent 18 companii care şi-au concesionat teren în vederea construirii unor hale de producţie.

Parte din chiriaşi sunt firme orădene care s-au relocat cum ar fi Congips, Perind sau Simbac dar, în ciuda crizei economice, parcul industrial a reuşit să atragă şi investitori străini precum Shinheung Electronics, Auxim sau Decoletaje & Conjuntos aflaţi pentru prima dată la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
gratis
avand in vedere ca terenul se concesioneaza practic gratis 8 euro esalonati pe 25 de ani ma mir ca mai sunt loturi libere
Postat 21 Septembrie 2010, 11:19 de eu
prcii
Ar trebui sa introduca utilitatile pe banii lui Filip si a pedelistilor care au jecmanit Oradea mai ceva ca tatarii si turcii la un loc!
Postat 21 Septembrie 2010, 00:30 de gingiutza han
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON