URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2018, 14:36

De ce îi îndeamnă Mang pe bihoreni să meargă la referendum: „Ştiu un bărbat care a vrut să se căsătorească cu laptopul lui”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oficial, PSD nu se „implică” în promovarea referendumului, dar practic numai despre asta vorbeşte. S-a întâmplat şi vineri, când preşedintele organizaţiei Bihor, Ioan Mang, a făcut o nouă conferinţă de presă în care a pledat pentru referendum, îndemnând bihorenii să participe şi să voteze DA, cu argumentul că în caz contrar vor hotărî alţii în locul lor, cei care vor vota NU şi cei care boicotează.

Cu laptopul la altar

În prima zi după încheierea campaniei pentru promovarea referendumului, Mang a ţinut să-i asigure pe bihoreni, prin intermediul jurnaliştilor, că „în această campanie a fost multă lipsă de toleranţă, o ascuţire a disensiunilor dintre oameni şi foarte multă minciună”, pe care el a vrut, chipurile, s-o demonteze.

Şeful PSD Bihor a afirmat că referendumul nu este al unui partid politic”, ci al poporului, şi nici nu va fi nimeni discriminat pentru că PSD pregăteşte în beneficiul homosexualilor o lege a parteneriatului civil.

Pledând pentru utilitatea referendumului, Mang a spus că „nu se doreşte limitarea drepturilor nimănui”, ci doar prevenirea unor căsătorii între persoane de acelaşi sex, a unor oameni cu animale sau chiar cu obiecte. „Eu ştiu un bărbat care şi-a dat în judecată preotul pentru că a refuzat să-l căsătorească cu laptopul. Eu înţeleg că cineva îşi iubeşte laptopul, dar de aici până la a merge cu el la altar e cale lungă”, a susţinut şeful PSD Bihor.

Ulterior, însă, întrebat de BIHOREANUL cât de aproape îl „ştie” pe bărbatul cu laptopul şi dacă acesta este din Oradea ori din judeţ, Mang a dat-o la întors. „Ah, nu îl cunosc, este din Statele Unite, o poveste, este un caz”, a zis el.

„Decapitarea” şi „analiza” Facebook

Pe de altă parte, Mang a susţinut că cei mai intoleranţi au fost, în campania pentru referendum, opozanţii acestuia, care ar fi „mâzgălit” panourile publicitare din Oradea, legând apoi această „intoleranţă” de libertatea de exprimare exercitată inclusiv pe Facebook, reţea despre care a pretins că a fost utilizată pentru a i se transmite ameninţări cu moartea.

„Toate (n.r. - „mâzgălelile”) au fost făcute de cei care spun că sunt toleranţi. Nu putem admite o toleranţă de tip bolşevic, că dacă nu eşti de acord cu mine trebuie să-ţi tăiem capul, cum scriu unii pe Facebook, că dacă mă prind îmi taie capul, adică te decapitez. Până la urmă vom trage concluzia că şi în reţeaua Facebook ar cam trebui să fie limitate unele lucruri, unii spun chiar că ar trebui închisă, eu nu sunt de acord cu asta, dar sigur trebuie să analizăm cât de mult mergem cu dreptul de a scrie fiecare ce-l taie capul acolo”, a spus Mang, patron al unei firme de IT, profesor de informatică la Universitatea din Oradea şi personaj, altminteri, foarte activ pe reţelele sociale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Referendum
Mai stiu unul care s-a casatorit cu mana stanga, si ai iesit tu, penalulee! La puscarie cu tine, Mang, langa idolul tau penal, javra dracului Dragnea. Hoti si imputiti ce sunteti!! LA puscarie cu voi penalilor!!
Postat 05 Octombrie 2018, 23:34 de Mekla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON