URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2016, 18:12

Liderul Sindicatului Ambulanţa, reacţie la acuzaţia că a încasat 200.000 lei nemeritat timp de 5 ani: "Mă duc să fac greva foamei şi voi fi erou"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambulanţierul Gheorghe Chiş, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a fost dat pe mâna procurorilor de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Bihor pentru că în perioada 2010-2015 ar fi fost pontat şi plătit nelegal, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că acuzaţiile reprezintă "o bătaie de joc şi o hărţuire" prin care doreşte distrugerea sindicatului.

Ameninţă cu greva foamei

"Mă deranjează că mi se reproşează că n-am muncit. "Trântorul" a muncit în salopetă ca să se termine sediul acesta mai repede, să ne putem muta", a spus Chiş, cu trimitere directă la articolul BIHOREANULUI unde i se impută că a luat "bani pe trândăveală".

Sindicalistul a evitat, însă, să ofere dovezi concrete care să contracareze acuzaţiile.

"Să lăsăm instanţele să se pronunţe", a spus Chiş anunţând, însă, că va reclama ministrului Sănătăţii "hărţuiala" şi că, mai mult, dacă nu va găsi înţelegere, e hotărât să recurgă la un demers extrem. "Voi intra în greva foamei în biroul ministrului. Mie nu mi-e teamă, că rezist la foame. Nu se poate să fiu batjocorit în halul ăsta, să mă facă trântor. N-am făcut nimic. Există o judecată. Şi aici şi divină. Nu pot admite, şi pentru asta o să stau în greva foamei, şi o să devin erou în România!", a tunat sindicalistul.

"Echipă" spartă

La conferinţa de presă a fost prezentă şi fosta şefă SAJ, Daniela Petrişor, acum director medical, reclamată la rândul ei în trei plângeri penale că, în timpul mandatului de manager, instituţia a fost păgubită cu peste 800.000 lei printr-o serie de ilegalităţi de care nu a fost străină, inclusiv prin acceptarea plăţilor ilegale de salarii către Chiş.

Vădit supărată de apariţia articolului, Petrişor a declarat că acuzaţiile sunt nefondate şi că ar viza pe de o parte înlăturarea ei din funcţia actuală, iar pe de alta - împiedicarea accesului ei la un eventual concurs pentru funcţia de manager general. "Trecând peste faptul că am fost schimbată din funcţie abuziv, în ultima perioadă se încearcă înlăturarea mea din funcţia de director medical. În toate şedinţele, la toate conferinţele de presă, acum şi prin aceste plângeri penale, peste tot se aduc acuzaţii vechii conduceri. De fapt, sunt vizată eu şi este foarte evident ce se doreşte. Se vrea să nu particip la un eventual concurs", a spus Petrişor. 

De altfel, directoarea s-a arătat chiar deranjată că problemele de la Ambulanţă au apărut în BIHOREANUL şi că nu au fost rezolvate în interior. "Eu nu mă aşteptam să apară lucrurile acestea în presă, trebuia să le rezolvăm noi, ca echipă. Sunt acuzaţii nefondate, prin care se încearcă discreditarea mea cu orice preţ, prin orice mijloace", a declarat Petrişor.

Salbă de infracţiuni

După cum BIHOREANUL a anunţat în numărul de luni, printr-o plângere penală înaintată pe 6 aprilie 2016 Parchetului Oradea de managerul Gheorghe Pintea, directorul economic Liviu Sabău Popa, directorul tehnic Adrian Stângă şi asistentului şef Gencsi Laszlo, liderului Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa Gheorghe Chiş i se impută un prejudiciu de 212.366 lei în dauna SAJ, creat prin veniturile necuvenite pe care le-ar fi încasat vreme de 5 ani.

Potrivit plângerii în care Chiş e acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, "pe parcursul întregului an 2010, în ianuarie, martie, aprilie, mai, iunie, decembrie 2011, în ianuarie, iunie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2012, pe tot parcursul anilor 2013, 2014 şi 2015 (mai puţin luna octombrie), Gheorghe Chiş nu a desfăşurat activitatea pentru care a fost remunerat, a semnat în fals condica de prezenţă că lucrează în ture".

În aceeaşi plângere, fosta şefă a SAJ Bihor, Daniela Petrişor, acum director medical, e acuzată de abuz în serviciu, delapidare şi complicitate la fals intelectual. "Doamna Petrişor a ştiut că acesta nu desfăşoară activitatea în regim turnus (n.r. - în ture) 12/24, 12/48, a ştiut că se semnează în fals în condica de prezenţă că lucrează în ture, deşi pe numele acestuia nu au fost identificate foi de parcurs, fişe de solicitare sau alte documente care să ateste că acesta a desfăşurat activitatea obligatorie pentru care a fost plătit", se precizează în plângere. 

Citiţi cum se apără directorul Daniela Petrişor de acuzaţii, dar şi amănunte despre "puhoiul" de plângeri penale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor în articolul:"Jaf la Ambulanţă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON