URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2013, 15:28

Liberalii bihoreni cer bani de la Guvern pentru Autostradă şi Aeroport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Deşi iniţial am spus că nu vom depune amendamente (conform recomandărilor primite la grupurile parlamentare), am discutat cu ceilalţi colegi parlamentari ai PNL Bihor şi am decis să cerem totuşi Guvernului să ţină cont de cele două proiecte majore ale judeţului Bihor: Autostrada Transilvania şi Aeroportul Oradea", a informat, luni, senatorul PNL Bihor Cristian Bodea.

Potrivit acestuia, ca urmare a dorinţei parlamentarilor liberali aleşi pe 9 decembrie în Bihor în numele USL, cei doi senatori şi trei deputaţi PNL din Parlamentul României au cerut oficial, sâmbătă, amendarea proiectului Legii Bugetului de stat pe acest an întocmit de Guvernul Ponta, în sensul alocării unor sume importante pentru cele două obiective.

"Am cerut prinderea în Buget a sumei necesare finalizarii sectorului din Bihor (60 de km) a Autostrăzii Transilvania cu 1,26 miliarde lei, precum şi a sumei necesare pentru co-finanţarea proiectului de extindere a pistei Aeroportului Oradea, adică 34,430 milioane lei", se arată într-un comunicat semnat de senatorii PNL Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu şi de deputaţii Florica Cherecheş, Ioan Cupşa şi Gheorghe Costin.

În varianta asumată de Guvern, proiectul Legii Bugetului a prevăzut pentru acest an doar 188 milioane lei pentru secţiunea 3C Borş - Suplacu de Barcău (64 km) a Autostrăzii Transilvania, sumă din care, însă, s-ar plăti doar datorii ale Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale către compania americană Bechtel aferent unor lucrări deja executate anii trecuţi, ceea ce înseamnă că anul acesta nu ar fi fost finanţate, practic, noi lucrări.

De altfel, pentru continuarea lucrărilor la acest tronson al Autostrăzii a anunţat depunerea unui amendament şi de către cei trei parlamentari UDMR din Bihor. Senatorul Rozalia Biro, împreună cu deputaţii Cseke Attila şi Szabo Odon, s-ar fi mulţumit însă doar cu suma de 660 milioane lei.

În ce priveşte modernizarea Aeroportului din Oradea, acest obiectiv a fost admis spre finanţare cu fonduri europene la începutul anului 2012, în baza unui proiect declarat câştigător, însă banii necesari nu au fost alocaţi, toate sumele fiind orientate, în guvernarea PDL, către aeroporturile din Cluj şi Constanţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Adriane, iti fac temele ! Dai o bere ?
Copy-lotul a vorbit despre 10 obiective pentru care ministrul iţic şova trebuie sa gaseasca finantare pana luna viitoare. In prim-plan sunt autostrazile Bucuresti-Brasov si Pitesti-Craiova. Cum bugetul nu permite o investitie de cateva miliarde de euro, sunt cautati investitori privati. Pe lista lui pontone apar si reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, centrala de la Tarnita, podul de la Macin, care sa lege Braila de Tulcea, dar si canalul Siret-Baragan cu rol in agricultura si in comert. Adriane, unde vezi tu aici ceva despre Oradea sau Bihor ?! Mai terminati cu pupincurismul !
Postat 30 Ianuarie 2013, 07:34 de .
penalii bihoreni
Ce autostrada, ce aeroport ? Penalii astia, nea ilie si cu popa ciordel, n-au reusit sa-l dea afara pe bot, unul care a sters pe jos cu liberarii bihoreni si acum cred ca vor obtine bani de la guvern ?! Cum dreaqu au fost alesi niste idioti sa conduca Oradea/Bihorul ?! Simplu : de altil, mai idioti ca ei ! Cum pot privi pe strada in ochii oradenilor/bihorenilor pe care i-au mintit la alegeri cu nerusinare ? Ce fac parlamentarii usl de Bihor pt. Bihor ? Ce face ministra fara stampila, lucian varga ? Unde si-a mai plasat sotul ?
Postat 30 Ianuarie 2013, 06:38 de Oradean
la buda din in fundul curtii
cearta pt ciolan popa vs bot.
Postat 29 Ianuarie 2013, 09:29 de formula
calm oradeni
PNL Bihor e in dizgratia conducerii centrale pana la caderea lui Crin (care se va produce pana in vara)
Postat 29 Ianuarie 2013, 08:42 de 0m
tehnic vorbind
tehnic vorbind... 1. autostrada nu va primi mai multi bani ca nu este de unde. suma cuprinsa in buget este pentru plata datoriilor. 2. Aeroportul din Oradea mai sta o tura la finantare pentru ca banii de la Ministerul Transporturilor se vor duce spre Iasi, la jupanu Fenechiu care intamplator este ministru si care tot intamplator este din PNL, adica coleg cu Bodea si gasca. 3. Bodea si gasca galbena sunt niste demagogi care au depus amendamentele doar de ochii lumii ( a se citi a fraierilor din Bihor). Acolo la Bucale stau cuminti in banci si nimeni nu ii baga in seama. Ei sunt breji doar pe blog si facebook si eventual acasa in batatura! Dar va veni si vremea lor... adica vremea in care vor deveni istorie pentru noi! O istorie trista... Asta e parerea lui Expertus Liberalus!
Postat 28 Ianuarie 2013, 23:28 de EXPERTUS Liberalus
calm oradeni
Totul e o actiune de imagine cu efecte negative in viitor !!!Nu se vor aproba nici un amendament din cele depuse caci bani nu sunt s daca da la Bihor trebuie sa dea si la altii!!! Dar sacul e gol !!Bugetul a fost discutat politic inainte de depunere la parlament si se pare ca filiala PNL Bihor a cazut in dizgratia conducerii centrale,lucrul confirmat si de cazul Bot si demisia lui Popa.Probabil ca urmeaza ca fapta buna a parlamentarilor liberali bihoreni sa fie rasplatita la congresul PNL din februarie cand nu o sa fie alesi in conducerea partidului si apoi la prima remaniere prin scoaterea din guvern a Luciei Varga.Timpul o sa dovedeasca daca am avut dreptate.
Postat 28 Ianuarie 2013, 20:58 de tero
Popa Prostu' are pui de o zi !?!
Aeroportul va beneficia de finanţarea europeană imediat după deblocarea programului (martie sau aprilie), aşa încât nu poate fi vorba de o dublă finanţare care să şi fie agreată de vreun om normal. Aşa că liberalii care au venit cu propunerea sunt nişte idioţi. Autostrada Transilvania are alocată prin bugetul nou o sumă la nivelul puterii de absorbţie şi de lucru din partea constructorului. Aşa încât idioţii au dorit doar să confirme ce sunt. Problema de fond însă ţine de faptul că ei sunt la putere (cei cinci), dar vor să schimbe ceva din decizia propriei alianţe politice. Ceea ce demonstrează care este nivelul de idioţenie din PNL Bihor.
Postat 28 Ianuarie 2013, 19:05 de Carp III
Incep problemele
Problema capitala se rezuma la zicerea "prea multi eschimosi,prea putine foci",la care faceam referire in urma cu 2-3 luni.Multe maini intinse catre Guvern,mult prea multe...Intr-o vreme Radu Tarle jubila crezandu-se cu fondurile pentru Aeroport in conturi...Realitatea-i ca nu prea-i de unde si functioneaza dictonul "Ajuta-te singur si te va ajuta si Dumnezeu!". Numai ca politicienii nostri n-au simtit inca nevoia de a se trezi.Se (mai) intampla.
Postat 28 Ianuarie 2013, 18:12 de gyorgy tozser
forlany
@Adrian Criş...Proiectul privind extinderea aeroportului Oradea, prin fonduri europene, nu a fost selectat pentru finantare. A fost PROPUS spre finantare catre Comisia de monitorizare. Diferenta mare intre APROBARE si PROPUNERE. Din fondurile alocate pentru dezvoltarea aeroporturilor, de catre UE, aeroporturile beneficiare au fost Suceava si Constanta, in niciun caz Cluj! Si asta din cauza intarzierii cu care s-a depus proiectul. Oare cine-i de vina? Trebuia sa vina guvernul PDL sa ne scrie proiectul? Asa cum municpalitatii i s-au aprobat contractte de zeci de milioane euro, tot asa de bine se putea incepe si lucrarea aeroport. In CJ a fost prea mare indolenta in scrierea proiectului. Asteptam urmatorul exercitiu bugetar UE...din 2015 incolo putem spera la extinderea aeroportului pe bani europeni. Fondurile 2007-2013 s-au epuizat!
Postat 28 Ianuarie 2013, 18:03 de Aeroport Oradea
@oradean 2
Eu am spus ca degeaba ati votat USL la parlamentare, se pare ca Bihorul va primi o finantare chiar mai mica decat inainte. Ponta a zis clar ca nu va mai accepta amendamente la buget. Deci, degeaba incearca ceva parlamentarii Bihoreni USL-isti. Ce au promis in campanie au fost doar vorbe. Nu vom primi nimic nici pentru aeroport, nici pentru autostada.
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:34 de oradean
Lasati prostiile!
@ oradean: De parca Tarle sau Ghilea sau altii au facut tare multe pt Bihor...ce sa iti zic..toti is la fel. Lasa si tu prostiile! VREM AEROPORT, ca autostrazi oricum stim ca nu se fac, doar se fura banii fraierilor care platesc taxe. Lasa ca are MAI, Finantele si alte cacaturi bani, dar pt un proiect important pt o zona intreaga nu sunt.
Postat 28 Ianuarie 2013, 17:24 de oradean 2
m
da am VOTAT U.S.L. (P.S.D.) ptr ca sa schimbam ce altii au votat din pacate in 2004, cand au hotarat ca \'\'AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA\'\' si am rulat pe drumurile judetene cu gropi si nesemnalizari...cand iti spargeai amandoua rotile de pe o parte...ATI UITAAAAAAATTTTTT???? HA HA HA....romanul are memorie scurta. mi-e mila de noi, vai de capul nostru...si altele si alteleeeeeeeee!!!!!
Postat 28 Ianuarie 2013, 16:39 de marcell
TZEAPA
Dragi votanti USL-isti, v-ati luat o tzeapa. Ati crezut ca va ploua cu bani in Oradea. Bolojane, nu se mai tin de cuvant prietenii tai ?
Postat 28 Ianuarie 2013, 16:16 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON