URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2018, 14:16

DIICOT ar ancheta ONG-uri anti-PSD, inclusiv Oradea Civică. Motivul? Ar fi primit 14 milioane de dolari, în bitcoini, de la Soros!

DIICOT ar ancheta ONG-uri anti-PSD, inclusiv Oradea Civică. Motivul? Ar fi primit 14 milioane de dolari, în bitcoini, de la Soros! foto generic, rezist.strikingly.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sub titlul "Portofelul #rezist - Dosar bombă!", site-ul luju.ro, cunoscut ca fiind controlat de Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, respectiv Antena 3, cunoscut pentru apropierea sa de PSD, afirmă într-un articol publicat joi că procurorii DIICOT investighează 403 tranzacţii în criptomonede, prin care în ultimii trei ani ar fi intrat în România peste 14 milioane dolari pentru a alimenta ONG-uri "susţinătoare fervente ale DNA, Iohannis, Cioloş şi USR". Sursa banilor ar fi o platformă online Blockchain alimentată de Fundaţia Ştefan Bathory din Polonia, sponsorizată de miliardarul american George Soros.

Spălare de bani, acţiuni violente

De precizat că, până la această oră, informația nu a fost confirmată și nici infirmată de către DIICOT.

Citând "surse judiciare avizate", luju.ro susţine că suspiciunile procurorilor vizează operaţiuni de spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat "în scopul întreprinderii de acţiuni împotriva ordinii constituţionale", adică "finanţarea grupărilor violente de stradă care în ultima perioadă, speriate că au intrat în vizorul autorităţilor, şi-au redus subit activitatea", şi care au organizat anul trecut şi anul acesta "acţiuni împotriva ordinii constituţionale".

Procurorii DIICOT ar urmări tranzacţii cu criptomonede de tip Bitcoin realizate "dintr-un portofel virtual" utilizat de mai multe ONG-uri afiliate mişcării #rezist, din care în ultimii trei ani au fost realizate 403 tranzacţii totalizând 14,9 milioane dolari, bani ajunşi la "organizaţiile care au promovat intens mişcările de stradă care au avut loc în ultimii doi ani în România, inclusiv protestele din 10 august 2018".

Tot luju.ro susţine că pista procurorilor "priveşte faptul că toate sumele din acest portofel virtual al mişcării #rezist ar proveni dintr-o singură sursă, respectiv Fundaţia Ştefan Bathory din Polonia", sponsorizată "în mod direct de miliardarul cu viziuni globaliste George Soros" şi "placă turnantă folosită pentru finanţarea ONG-urilor din Europa Centrală şi de Est prin acordarea de grant-uri (n.r. – burse), fapt recunoscut chiar pe site-ul oficial al Fundaţiei".

Şi Oradea Civică

Luju.ro pretinde că procurorii DIICOT au indicii conform cărora printre beneficiarii banilor de la fundaţia din Polonia "nu s-au numărat doar grupări #rezist, ci şi mai multe organizaţii non-guvernamentale cunoscute în mediul online ca susţinătoare fervente ale DNA, Iohannis, Cioloş, USR etc", precum Declic, VăVedem, Corupţia Ucide, Casa Jurnalistului, Vice.com, dar şi Oradea Civică.

Toate aceste ONG-uri ar fi folosit "sume de ordinul sutelor de mii de euro" pentru a organiza inclusiv protestul Diasporei din 10 august – "sedii conspirative ale organizatorilor, echipamente IT, promovarea mesajelor în mediul online, costuri de deplasare, pliante", ba chiar şi studii sociale pentru adecvarea sloganurilor cu aşteptările "publicului ţintă".

"În pofida acestor strădanii pentru mascarea tranzacţiilor se pare că DIICOT a luat urma banilor şi este pe punctul de a demasca întreaga reţea. Nu ar fi exclus ca această anchetă să demanteleze cea mai amplă şi mai concertată acţiune de subminare a puterii de stat din România cu fonduri externe", scrie Luju.ro despre "o anchetă care părea de neconceput în anii de apogeu ai statului paralel", dar a cărei existenţă nu a fost confirmată oficial de DIICOT.

"Sunt Fake news, îi dăm în judecată"

Contactat de BIHOREANUL, Cosmin Bursaşiu, vicepreşedintele asociaţiei Oradea Civică, neagă orice anchetare a ONG-ului de către DIICOT sau de alte structuri de parchet, afirmând că "aberaţiile împrăştiate de Luju.ro sunt fake-news", motiv pentru care conducerea organizaţiei se va întruni pentru a decide acţionarea în judecată a site-ului.

"Este un fake-news de manual, nu numai neadevărat, dar şi jignitor. Noi n-am fost înştiinţaţi de nimeni despre vreo anchetă şi cred că subiectul e inventat, şi nici nu avem niciun motiv de îngrijorare. Nu numai că nu am primit vreo finanţare de afară, de niciun fel, dar singura sursă de finanţare a fost o sponsorizare de 10.000 lei pe care am făcut-o prin firma mea anul trecut, din care au rămas 3.500 lei anul acesta. Ca să facem economii, chiar am cerut Primăriei să ne taie unul dintre cele două calorifere din sediu, ca să plătim mai puţin pe încălzire", a declarat Cosmin Bursaşiu, proprietar al unei firme de comerţ cu anvelope.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Nu primirea propriu-zisă a acelor bitcoini se anchetează ...
... ci folosirea acelor bani, rezultați ulterior. Pentru că sunt acte de terorism și răsturnare a ordinii constituționale unele dintre acțiunile finanțate în acest mod !?!
Postat 18 Noiembrie 2018, 10:15 de CrisDumi
Stire
Asta cu ONG-urile finanțate de Soros, nu e știre, asta știe toată lumea. Nu e doar in România, e peste tot. Știre ar fi sa ancheteze DIICOT sau DNA proveniența banilor de campanie ai USR din 2016, aia ar fi știre, dar și belea. Mare
Postat 18 Noiembrie 2018, 01:22 de User anonimizat
Da fix
Anunt diicot. Nu ai cum sa urmareste crypto currency. Daca nu ma crezi intreaba la DoD si DHS, si einse chinuie cu investii imense in domeniu si nu ai cum, cel putin nu azi. Fix diicot are dotarea necesara sa mineze si ei .1 pascal pe luna. Da apropo, voiculescu cat a furat? Ca nu imi amintesc atatea zerouri in atatea dosare, deh, nici eu nu am capabilitatea necesara sa tin minte dosarele penalilor. Da pana atunci sa isi bage unghia in gat sa moara de venin si ciuda ca sunt praf. Fake news la greu, prinde la prostii lor care ii sustin, care habar nu au de blockchain si cripto monede. ONG-urile or sa castige procesul ca nu pot avea detalii. Iar daca ar avea ar trebui sa fi fost anuntati din timp ca sunt investigati, altfel contravin 679/2016 pentru ca walletul e data cu caracter personal. Incredibil cat de josnici au ajuns. Pai 14 mil e euro e numa suma virata de teldrum in domeniul lui dragnea si in casa din Mamaia, cel putin. Imi place cand vad zvacniri de astea tarzii, mai ales cand vin din domeniul meu. Auzi tu, block chain la romani :)))
Postat 17 Noiembrie 2018, 14:42 de poiu
Vrajala marca PSD-ESCU
Caută vinovații, când vinovații sunt ei
Postat 17 Noiembrie 2018, 14:26 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON