URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2018, 21:19

Alunecări de teren masive pe DN 76, între Criştiorul de Jos şi Vârfuri! Şoseaua a fost închisă, iar traficul este deviat (FOTO)

Alunecări de teren masive pe DN 76, între Criştiorul de Jos şi Vârfuri! Şoseaua a fost închisă, iar traficul este deviat (FOTO) foto: Facebook Ioana Loredana Dindelegaan Grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulaţia rutieră este închisă pe DN 76, între localităţile Criştiorul de Jos şi Vârfuri, pe ambele sensuri de mers, din cauza unor alunecări de teren masive, produse pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Poliţia Bihor a anunţat, joi seară, că traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare de pe DN 75: Lunca – Cîmpani – Nucet – Vârtop – Albac.

"Situaţia a fost adusă la cunoştinţa colegilor din judeţele limitrofe. În zonă există echipaje ale Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi de la Secţiile de Poliţie Rurală şi Poliţiile orăşeneşti din zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje, de la Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, însă condiţiile meteorologice nu permit lucrări pentru degajarea carosabilului.

Calamitatea s-a produs pe şantierul abandonat de firma Construct Mod în luna septembrie a anului trecut.

"Alunecarea de teren a afectat o porţiune de 100 de metri a drumului, în contextul ploilor abundente. Aşteptăm ca un specialist să ne dea o soluţie pentru că noi (Direcţia Regională de Drumuri - n.r.), nu putem interveni fără ca un proiectant să ne dea o soluţie tehnică pe care să o aplicăm pentru a stabiliza zona. Acum căutăm utilaje şi materiale. După ce va fi rezolvată această lucrare de îndepărtare a pământului, va trebui făcut un proiect în baza căruia să se execute lucrări propriu zise. Până atunci vom devia traficul pe la Pocola - Vârfuri", a declarat pentru BIHOREANUL Radu Băruţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Întrebat dacă poate estima în cât timp se va relua circulaţia, şeful DRDP Cluj a spus că nu poate, deoarece "nu avem toată situaţia sub control".

După cum se ştie, CNADNR a reziliat contractul firmei orădene Construct Mod, care nu a executat lucrările de reabilitare şi modernizare a DN 76 pe tronsonul Vârfuri - Ştei şi care anterior, deşi a încheiat un contract de prestări sevicii cu Drumuri Bihor, nu a achitat contravaloarea lucrărilor efectuate de aceasta. Lucrările de reabilitare durează de 11 ani şi, pe tronsonul afectat, sunt cele mai întârziate.

Băruţa a făcut apel la şoferi să ocolească tronsonul afectat, deoarece unii insistă să treacă prin zona cu alunecări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
11 ani intensiv
in care s au defrisat masiv versantii cu pricina,deci sa facut ceva din greu,aceasta fiind cauza elunecarilor de teren,solutia>impaduriri masive grabnic,altfel coboara muntii pe noi.
Postat 30 Martie 2018, 22:26 de User anonimizat
construct moft
De la Stei la Varfuri sunt aproximativ 35 de km. 11 ani!!! Domnu' moldovan ar putea fi acuzat de subminarea economiei nationale, avand in vedere importanta drumului respectiv! La fel si cei din cnadnr care au girat contractul pt cei 11 ani in care nu s-a facut mai nimic...
Postat 30 Martie 2018, 16:01 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON