Circulaţia rutieră este închisă pe DN 76, între localităţile Criştiorul de Jos şi Vârfuri, pe ambele sensuri de mers, din cauza unor alunecări de teren masive, produse pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Poliţia Bihor a anunţat, joi seară, că traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare de pe DN 75: Lunca – Cîmpani – Nucet – Vârtop – Albac.
"Situaţia a fost adusă la cunoştinţa colegilor din judeţele limitrofe. În zonă există echipaje ale Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi de la Secţiile de Poliţie Rurală şi Poliţiile orăşeneşti din zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.
La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje, de la Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, însă condiţiile meteorologice nu permit lucrări pentru degajarea carosabilului.
Calamitatea s-a produs pe şantierul abandonat de firma Construct Mod în luna septembrie a anului trecut.
"Alunecarea de teren a afectat o porţiune de 100 de metri a drumului, în contextul ploilor abundente. Aşteptăm ca un specialist să ne dea o soluţie pentru că noi (Direcţia Regională de Drumuri - n.r.), nu putem interveni fără ca un proiectant să ne dea o soluţie tehnică pe care să o aplicăm pentru a stabiliza zona. Acum căutăm utilaje şi materiale. După ce va fi rezolvată această lucrare de îndepărtare a pământului, va trebui făcut un proiect în baza căruia să se execute lucrări propriu zise. Până atunci vom devia traficul pe la Pocola - Vârfuri", a declarat pentru BIHOREANUL Radu Băruţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.
Întrebat dacă poate estima în cât timp se va relua circulaţia, şeful DRDP Cluj a spus că nu poate, deoarece "nu avem toată situaţia sub control".
După cum se ştie, CNADNR a reziliat contractul firmei orădene Construct Mod, care nu a executat lucrările de reabilitare şi modernizare a DN 76 pe tronsonul Vârfuri - Ştei şi care anterior, deşi a încheiat un contract de prestări sevicii cu Drumuri Bihor, nu a achitat contravaloarea lucrărilor efectuate de aceasta. Lucrările de reabilitare durează de 11 ani şi, pe tronsonul afectat, sunt cele mai întârziate.
Băruţa a făcut apel la şoferi să ocolească tronsonul afectat, deoarece unii insistă să treacă prin zona cu alunecări.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.