URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2019, 15:51

Acţiunea "focuri de artificii": Poliţiştii bihoreni vor scotoci pieţele, târgurile şi centrele comerciale

Acţiunea 'focuri de artificii': Poliţiştii bihoreni vor scotoci pieţele, târgurile şi centrele comerciale foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă aveţi de gând să cumpăraţi materiale pirotehnice pentru sărbătorile de iarnă, căutaţi doar magazinele specializate. Materialele, apoi, folosiţi-le cu precauţie, protejând persoanele, bunurile, animalele şi mediul. Este sfatul poliţiştilor bihoreni, care au şi declanşat controalele în magazine, pieţe şi târguri, pentru a-i depista pe cei care vând ilegal astfel de obiecte şi pentru a confisca marfa care ar putea pune în pericol viaţa cumpărătorilor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în următoarea perioadă, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică vor face controale în tot judeţul. 

"Din experienţa anilor anteriori, s-a dovedit că există cetăţeni care, contrar prevederilor legale, încearcă să achiziţioneze articole pirotehnice din categoriile celor interzise a fi folosite de către publicul larg, pentru a le utiliza în perioada sărbătorilor de iarnă. Utilizarea neautorizată poate cauza răniri sau incendii, aspecte ce se doresc a fi evitate prin acţiunile poliţiştilor. Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an", se arată în comunicatul IPJ Bihor.

Poliţiştii le reamintesc bihorenilor că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrităţii persoanelor, dar şi a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Mai precis, nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24.00 şi 06.00 - cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale - la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri, la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre, pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţiile deschise cu aglomerări de persoane, respectiv la o distanţă mai mică de 500 de metri de păduri.

"Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă", se mai arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Neprofesionalism sau dezinteres?
La sfârșitul fiecarui an se vând ilegal mijloace pirotehnice in zone publice. Toată lumea care vrea sa cumpere știe unde sa caute dar polițiștii nu cunosc aproape nimic. Suntem aburiți anual cu doua sau trei persoane care au fost cercetate și gata. Fenomenul va persista in continuare atâta vreme cât instituția nu este cu adevărat interesata de fenomen. Dacă s-ar dori cu adevărat stoparea vânzării ilegale de petarde....etc, s-ar fila vânzătorii ilegali, mașinile unde se păstrează marfa și domiciliile acestora. Mai departe totul ar fi extrem de simplu. Domnitorilor de la Politie, vi se pare greu?
Postat 05 Decembrie 2019, 07:50 de Doru2019
De multă vreme se vând direct ... prin școli !?!
Doar Miliția n-a aflat !?!
Postat 04 Decembrie 2019, 18:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON