URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2012, 18:05

Diplome pentru omenie: Voluntarii şi ONG-urile au fost premiate simbolic de Primărie (FOTO)

Administraţia Social Comunitară Oradea împreună cu Consiliul Local au organizat, marţi, începând cu ora 14, la Filarmonica de Stat prima ediţie a "Galei voluntarilor din domeniul social", în cadrul căreia au fost premiaţi simbolic, cu câte o diplomă, mai mulţi voluntari, dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri ce s-au implicat, după cum spunea moderatoarea galei, consilierul local Florica Cherecheş, în sprijinirea comunităţii locale.

Înainte de premierea propriu-zisă organizatorii le-au adresat câteva cuvinte de mulţumire celor prezenţi în sală, îndemnându-i să-şi continue munca. Invitat la eveniment, primarul Ilie Bolojan, care a preferat să ocupe un loc mai ferit în sală, a urcat pe scenă după ce Cherecheş i-a adresat mulţumiri pentru că a sprijinit-o şi i-a acordat libertatea de a sprijini proiectele ONG-urilor atâta timp cât a fost viceprimăriţă.

"Am primit în aceşti ani lecţii de viaţă de la oameni care lucrează în ONG-uri, în domeniul voluntariatului, oameni care au firme în Oradea, care lucrează în sisteme de învăţământ. Fără să dau nume, dar vreau să ştiţi că la Centrul Oncologic din Oradea şi la Centrul Hospice Emanuel sunt foarte multe companii private care au făcut donaţii", a declarat edilul.

Bolojan nu a uitat să-şi arate aprecierea pentru aceşti oameni. "Vreau să le mulţumesc că ne ţin cu picioarele pe pământ. Sunt aici în semn de respect pentru toţi cei care nu au uitat să fie oameni în ziua de astăzi", a mai afirmat primarul.

Tot înainte de premierea voluntarilor, Angelica Platon, preşedintele Coaliţiei STRONG, a anunţat lansarea celei de-a treia ediţii a Ghidului Serviciilor Sociale furnizate de Asociaţii şi Fundaţii în judeţul Bihor, menit să vină în ajutorul bihorenilor care se lovesc de o problemă şi nu ştiu unde pot apela pentru sprijin.

Deocamdată, acest ghid, care a fost elaborat în colaborare cu Universitatea Emanuel, nu a fost tipărit, dar urmează să fie transmis instituţiilor publice pentru a fi publicat pe site-ul acestora, dar va şi fi distribuit mai multor ONG-uri în acelaşi scop. De altfel, Coaliţia STRONG a propus CJ Bihor şi Primăriei Oradea printarea ghidului într-un tiraj între 300 şi 500 de exemplare pentru a fi disponibil şi la sediul instituţiilor publice.

În 2011, un număr de 22.118 de bihoreni au beneficiat de serviciile asociaţiilor şi fundaţiilor nonguvernamentale. În judeţ funcţionează 45 de ONG-uri şi 96 de servicii specializate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bolojan a desfiintat ..
Ce mai vrea maimutoiul acela de ipocrit ce e?!?In Oradea a pus capat la munca unui ONG, care a dat dovada timp de 10 ani,ca poate opri inmultirea necontrolata a cainilor comunitari!!!!!! Si de ce? Ca lui nu-i plac cainii! E un prost,sper din tot sufletul meu,ca nu v-a mai castiga alta alegere si ca partidul lui se v-a desfiinta multumita lui .Sos Dogsul a sterilizat cainii comunitari,a facut targuri de adoptii,a tinut ore educationale pt.copii in scoli etc.Sos Dogsul ,fiindca a fost fortat de taranul Bolojan ,a predat ADP-lui un oras "curat",cu doar 400 de caini..acum strazile orasului sunt plin de caini comunitari,care se imperecheaza.La asa zis adapost este un medic incompetent,in clasa era penultimul,abia aveea note de 6..dar e rudenia cuiva,si cainii mor dupa sterilizarile lui.Deci,Bolojan,da inapoi adapostul Sos Dogsului,fii odata om ,si arata ca ai sange in puta.Si pupa mana englezului si a lui Lazar Carol,fiindca ai demonstrat ,ca habar nu ai de caini,si nu mai baga banii in bazunarul tau,care ar trebui sa intre in contul acestui ONG.
Postat 05 Decembrie 2012, 00:13 de Nu ma las...prostit
Tarzan socialul
Dacă tot s-a dus acolo, ca simbol al campaniei electorale, Bolojan trebuia să spună un lucru simplu, legat de alocarea unei sume simbolice, de cel mult 2.000 lei de la bugetul local pe 2013, pentru a asigura tipărirea Ghidului în vreo 200 exemplare măcar. Aşa s-a dus ca să aibă lumea ce comenta despre faptul că nu a făcut nimic penttru ONG-uri, pentru ca nu crede de fapt în ele.
Postat 04 Decembrie 2012, 19:45 de prof.dr. Trăşculescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON