URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2010, 09:58

Cseke a dat 200.000 de lei pentru repararea aparatului de cobaltoterapie al Spitalului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii a anunţat că Cseke Attila a aprobat, joi, alocarea a 200.000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. "Suma va fi folosită pentru achiziţionarea unei piese (set calculator) pentru echipamentul de radioterapie Theratron Elite 100 aflat în dotarea spitalului. Înlocuirea piesei este absolut necesară pentru efectuarea tratamentului radioterapeutic al pacienţilor oncologici. Efectuarea reparaţiilor permite reluarea fluxului normal de tratament, când zilnic sunt efectuate în jur de 240 de proceduri pe 80 de pacienţi în cadrul spitalului", se arată într-un comunicat al MS.

Contactată de BIHOREANUL, dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului, a declarat că, deşi nu a fost anunţată deocamdată oficial, comunicatul ministerului face referire la reparaţia aparatului de cobaltoterapie, care, din cauză că este vechi, s-a defectat în urmă cu mai multe luni şi funcţionează la parametri reduşi. "Datorită acestui fapt, procedurile sunt mult mai lungi decât ar trebui şi personalul trebuie să stea şi câte 3-4 ore peste program. Este foarte bine că ne-au dat aceşti bani, şi chiar le mulţumesc din suflet, deoarece aparatul de cobaltoterapie este unicul de acest fel din Oradea şi din întregul judeţ. Nu există nici un centru privat care să aibă acest tip de aparat. Şi cu ajutorul lui se salvează vieţi omeneşti. Iradiază tumora, în funcţie de boala canceroasă, cu ajutorul unei pastile de cobalt", a explicat Pantiş.

Totuşi, banii nu acoperă costul total al reparaţiilor, deoarece pentru piesa care trebuie schimbată sunt necesari 350.000 de lei. "Oricum, este un început, pentru că putem să depunem avansul, care este o condiţie, având în vedere că spitalul este rău platnic. Piesa va fi adusă din Canada. Restul banilor îi vom cere de la Consiliul Judeţean, fie îi vom da din veniturile proprii, care sunt foarte mici", a mai spus Pantiş.

Dacă spitalul va reuşi să strângă în cel mai scurt timp aceşti bani, aparatul de cobaltoterapie va fi funcţional în circa 3-4 săptămâni.

Acesta nu este unicul aparat defect în Spitalul Judeţean. Următoarea prioritate este reparaţia Computerului Tomograf, adus la începutul acestui an din Insula Man de către fosta conducere a spitalului, care s-a defectat tot în urmă cu câteva luni, şi pentru care sunt necesari 50.000 de euro, bani solicitaţi tot de la Ministerul Sănătăţii. În prezent, pacienţii sunt investigaţi la Clinica Maria, unde spitalul plăteşte lunar o taxă de sute de milioane de lei vechi, în funcţie de numărul pacienţilor investigaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
BRAVO
Domnule Cseke esti destept, esti carismatic si faci lucruri minunate pentru sistemul sanitar. Sper sa NU RENUNTI la nici un proiect pe care ti l-ai propus. SUCCES!!!
Postat 28 August 2010, 21:08 de pacientul englez
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON