URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2018, 23:41

N-a avut… piloți! Mălin Bot nu a mai ajuns la protestul de la Oradea, din cauza cursei Tarom, care a întârziat 3 ore (FOTO / VIDEO)

Jurnalistul independent Mălin Bot, programat să sosească la Oradea pentru a lua parte la protestul de vineri seară, de la Oradea, nu a putut participa la manifestare, după ce cursa Tarom care trebuia să îl aducă în oraşul de pe Criş a decolat cu o întârziere de mai bine de 3 ore din Capitală.

Motivul n-a fost, după cum s-ar crede, condiţiile meteorologice, Bihorul fiind sub cod portocaliu şi galben de furtuni, ci faptul că Tarom nu a avut… piloţi!

"Lipsa de echipaj"

Avionul trebuia să decoleze la ora 18.30 din Capitală, dar pasagerii au fost duşi spre îmbarcare 3 ore mai târziu. Într-o filmare transmisă în direct pe Facebook, jurnalistul l-a chestionat despre problemă pe un angajat al aeroportului Otopeni, care, arătându-se deranjat că e filmat, i-a spus că avionul pleacă cu o întârziere.

"V-am spus, iniţial a fost o oră şi 20. Din cauza rotaţiei de echipaj s-a prelungit", a spus angajatul. "Deci întârzierea e mai mare decât durata zborului", a replicat Bot, la care angajatul a spus "din păcate, da". "Credeţi că noi suntem mulţumiţi să stăm acum de vorbă cu dvs, în loc să vă fi îmbarcat şi să fiţi deja la Oradea? Asta e situaţia", a spus angajatul aeroportului Otopeni. "Trebuia să fie o oră şi 20, aşteptăm un echipaj de la avionul de Salonic, care tocmai a aterizat, problema e… lipsa de echipaj. Din păcate…", a spus angajatul.

Declaraţiile lui l-au făcut pe jurnalistul Mălin Bot să compare TAROM cu CFR, o altă companie de stat, renumită pentru întârzierile trenurilor.

"Deci îmi pare rău că nu sunt la Oradea, ar trebui să fiu acolo la protest. Dar singura problemă a noastră este că trăim în România, unde, aţi văzut, întârzierea este mai mare decât durata zborului. Ceea ce, cred, dacă se uită cei de la CFR, or să moară de invidie. (…) Culmea, întârzierea asta, care e mai mare decât durata călătoriei, nu este cauzată de vreo problemă tehnică, ci pentru că nu au echipaj! Vedeţi, ei (cei de la Tarom n.r.) nu au ştiut că o să trebuiască un echipaj să zboare la Oradea…. Şi n-au echipaj! N-au găsit pilot, nu ştim unde sunt piloţii. Probabil sunt la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei", a spus, cu ironie, Mălin Bot.

Până la urmă, pasagerii au fost îmbarcaţi şi au ajuns la Oradea puţin înainte de ora 23.

Fără penali

Între timp, protestul din oraşul de pe Criş ajunsese la final. În ciuda vremii, aproximativ 35 de persoane au ieşit în faţa Prefecturii Bihor să protesteze împotriva guvernanţilor, aducând, ca de fiecare dată, cu ei, steaguri şi pancarte cu mesaje precum "Sunteţi un partid  de hoţi, de corupţi şi mafioţi" sau "Fără penali în funcţii publice".

După aproximativ o oră, protestatarii au pornit într-un marş spre Piaţa Unirii, făcând Corso-ul să răsune de sloganuri precum "PSD ciuma roşie", iar în Piaţa Unirii, i-au cântat lui Liviu Dragnea "La mulţi ani cu executare".

Mulţimea s-a risipit în jurul orei 21, cu toate că unii dintre protestatari erau decişi să îl aştepte pe Mălin Bot în Piaţa Unirii.

De precizat că la manifestare au participat şi trei protestatari din Capitală: Ion Coman, fondatorul grupului pentru Iniţiativă Legislativă şi Revizuirea Constituţiei, Ion Enei, activist civic din Piaţa Victoriei, şi Fieger Savulescu, care a creat pagina de Facebook Vocea Străzii. "Strângem semnături să ajutăm iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", iniţiată de USR", a spus Coman. De altfel, împreună cu Mălin Bot, aceştia se află într-un fel de turneu prin ţară pentru a strânge semnăturile necesare, sâmbătă fiind programaţi să ajungă la Zalău şi Baia Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Mesajele catre postacii psd. Nu cadeti in plasa lor!
„Atenție! Din acest moment încercăm să postăm știri neutre. Fiecare dintre voi să posteze fotografii, video, pisici, melodii celebre... orice care să dilueze mesajele de mobilizare ale #Rezist!”,
Postat 01 Iulie 2018, 07:15 de poiu
Oooo da..
Asta da protest împotriva neo comuniștilor: 35 de persoane dintr-un oraș cu aproape 200 de mii de locuitori și care după revoluție și-au ales aproape tot timpul primari de dreapta.. sa înțelegem că orădenii nu sunt deranjați de ce se întâmplă la conducerea țării sau sunt scârbiți de ce se întâmplă la conducerea orașului?
Postat 01 Iulie 2018, 06:20 de User anonimizat
Jos TDS sus BOLOJAN
Ahahahaha
Postat 30 Iunie 2018, 13:33 de Sandu1201
trăiască galbenii în cinste și onor
Interesant! Dacă scrii de alte "ciumei ești râs...dacă scrii jos b. ești ras! "Bravo națiune! Halal să-ți fie" ! Sus galbenii dacă veți reuși câștigarea alegerilor vreodată!
Postat 30 Iunie 2018, 12:52 de pisicarosievargata
Jos BOLOJAN
Floare de Mălin /Tate-n lume trec si vin/Trec și anii tăi/ Cum trece floarea de tei... JOS CIUMA GALBENĂ @ PORTOCALIE
Postat 30 Iunie 2018, 11:55 de pisicarosievargata
pacientii
"Până la urmă, pacienţii au fost îmbarcaţi şi au ajuns la Oradea puţin înainte de ora 23." pacientii?????????????????? lol
Postat 30 Iunie 2018, 10:36 de Silentio
RE: pacientii
mulțumim, am corectat
Postat 30 Iunie 2018, 11:14 de Moderator
pisicarosievarga=TDS
Du-te amu la FURAT MA
Postat 30 Iunie 2018, 10:31 de Sandu1201
USR = Uite Servilii Ratați
Tu n-ai avut chiloți _pardon_piloți / Nici chiar de dragul lor/ M-am întrebat de ce esti de al lor!/ Un avocat ciudat/ Și alții lângă el/ Fac un spectacol evident ratat...
Postat 30 Iunie 2018, 10:02 de pisicarosievargata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON