URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2017, 18:26

Muzeul Cetăţii va găzdui expoziţia de fotografii a artistului Ram Shlomo Amit din Israel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art", în parteneriat cu Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, a pregătit ultima expoziţie de artă fotografică organizată în acest an. Pe şevaletele din sala de expoziţie numărul 11 vor fi instalate 60 de fotografii realizate de artistul fotograf Ram Shlomo Amit din Israel, au transmis organizatorii.

Expoziţia are ca generic "Iubirea şi compasiunea sunt naturale" şi prezintă viziunea artistului fotograf despre valorile elementare ale omenirii, ca iubirea şi compasiunea, prin imagini fotografiate în Cehia, Germania (Berlin), India (Rishiteksh, Hardiwar, Tushita şi nodrul ţării), Israel, Italia (Sicilia, Cinque Terre şi Roma), Lituania, Slovacia, SUA (Detroit, San Francisco), România  şi Ungaria.  

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa artistului fotograf expozant, joi, 28 decembrie 2017, ora 17, de ziua sa de naştere, la care organizatorii îi invită să participe pe toţi iubitorii fotografiei.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către Angela Lupşea, directoarea Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de către artistul fotograf Ştefan Tóth – AFIAP, preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art".

Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Alexandina Chelu - Florian Chelu. În cadrul vernisajului va evolua şi Trupa de dansuri Israeliene "OR NEURIM" a Comunităţii Evreilor Oradea.

Ram Shlomo Amit s-a născut într-un kibbutz din nordul Israelului, la 28 decembrie 1961, ca fiu al unor supravieţuitori ai Holocaustului. Avea opt ani când tatăl i-a pus în mână primul aparat de fotografiat; de atunci, de peste 40 de ani, este pasionat de fotografie.

Tatăl a crescut în judeţul Cluj, la Dej - până în aprilie 1944, când nemţii au deportat toată familia, la Auschwitz. A supravieţuit lagărului de exterminare şi Marşului morţii, după război emigrând în Israel. Mama lui Ram s-a născut şi a trăit la Bratislava. Când trupele germane erau deja aproape de oraş, ea a fost trimisă, cu acte false, în Palestina. Părinţii lui Ram şi-au pierdut familiile în Holocaust, dar ei au supravieţuit şi s-au întâlnit în Israel. Au întemeiat un kibbutz, şi o familie, cu patru copii. Între timp au luptat ca soldaţi în războiul pentru independenţă şi în luptele următoare.

Copil fiind, Ram Shlomo Amit a trăit trei războaie şi unul ca tânăr înrolat. Experienţa acestor crunte realităţi a contribuit la formarea concepţiei sale despre viaţă, bazată pe anti-agresiune şi sprijinirea păcii. De aceea a decis să devină psiholog şi să încerce să vindece sufletul omenirii, prin ajutorarea individului, separat, după caz.

Expoziţia lui va rămâne deschisă la Oradea până pe 25 ianuarie 2018.

În anul 2017, Asociaţia Internaţonală "Euro Foto Art" a organizat în Oradea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea,  respectiv Clubul Fotografic "Nufărul", 55 de expoziţii de artă fotografică, din care 24 în sălile de expoziţii ale Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea, 18 în Galeria "Euro Foto Art", respectiv 13 în Galeria Studio "Ştefan Vilidár István" (Corpul C, etajul I).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Toate pozele sunt din lumea crestina si iudaica, plus India. Nu si din tarile ateiste (Coreea de Nord) sau musulmane.
Kibbutzul e comunism defapt. Copiii sunt ai societatii, nu exista proprietate privata, si organizatia socialista se opune religiilor. Totusi, e permis in singura tara libera si democratica din orientul mijlociu, in capitalism e permisa libera asociere, daca e de buna voie. Invers insa, intr-o societate condusa de comunisti, capitalismul si dreptul la proprietate nu ar fi permis!
Postat 27 Decembrie 2017, 19:32 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON