URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2018, 12:59

La datorie! Peste 300 de poliţişti vor ieşi în stradă de Paştele Catolic şi Floriile ortodoxe

La datorie! Peste 300 de poliţişti vor ieşi în stradă de Paştele Catolic şi Floriile ortodoxe foto:generic covasnamedia.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 300 de poliţişti bihoreni vor patrula în judeţ în perioada 31 martie -  2 aprilie pentru a asigura liniştea şi siguranţa publică pe toată durata Paştelui Catolic şi a Floriilor ortodoxe.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, echipajele vor acţiona pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

"Poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii", se arată în informare.

Patrule la Înviere

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, echipe mixte de ordine publică şi poliţie rutieră vor patrula mai ales în zonele din preajma bisericilor şi a lăcaşelor de cult de rit catolic, unde se vor desfăşura ceremonii religioase, manifestări la care se estimează un aflux sporit de credincioşi, şi o mare aglomerare cu autoturisme.

"Pe toată durata desfăşurării slujbelor, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult, poliţiştii vor acţiona pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult", se spune în comunicat.

Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Atenţie la radare!

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorilor de Paşte de rit catolic şi de Florii pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din municipiului Oradea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în scopul reducerii riscului rutier.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Poliţiei Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Feriţi-vă de hoţi

Pentru a preveni eventualele furturi, poliţiştii îi sfătuiesc pe bihoreni ca, în locurile aglomerate, să păstreze banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, să-şi supravegheze în permanenţă genţile şi sacoşele de cumpărături şi să-şi parcheze maşina, pe cât posibil, în zonele special amenajate şi iluminate.

"Evitaţi să achiziţionaţi diverse bunuri de la vânzători ambulanţi. Gândiţi-vă că acestea ar putea proveni din comiterea unor infracţiuni sau că nu corespund din punct de vedere calitativ", se recomandă în comunicatul Poliţiei.

Totodată, la plecarea de acasă pentru o perioadă scurtă de timp este bine să lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, iar la plecarea pe o perioadă mai mare, să rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa şi să vă ridice corespondenţa.

"Anunţaţi imediat Poliţia atunci când observaţi persoane sau activităţi care vi se par suspecte în zona în care locuiţi şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale celor implicaţi", se arată în informare.

Fără alcool la volan

Pentru şoferi, poliţiştii reamintesc faptul că alcoolul la volan poate conduce la tragedii şi le recomandă totodată, că dacă pleacă din localitate cu maşina, să-i verifice starea tehnică "Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii şi trusa medicală de prim-ajutor, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi poliţa de asigurare obligatorie auto" mai spune comunicatul.

Pentru popasuri, poliţiştii recomandă locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate. "Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul, să  nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii. Circulaţi cu viteză moderată, folosiţi centura de siguranţă şi nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi!", se mai spune în informare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON