URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2022, 10:55

UDMR + LGBT = Război

UDMR + LGBT = Război sursa foto: arhiva INQUAM Photos / George Calin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de senatori UDMR a iniţiat un proiect de lege prin care se are în vedere interzicerea propagandei LGBT, pentru a feri tânăra generaţie de pericolele prezentate de această mişcare ce ia un avânt serios în putredul Occident.

Legea a fost adoptată tacit, pentru că onor senatorii noştri nu au timp de toate prostiile, ei trebuie să-şi supravegheze afacerile şi amantele sau se străduiesc să ajungă în Ucraina, să-şi facă poze cu Zelenski, precum îmi făceam eu cu ursul împăiat la intrarea în Băile Felix.

Iniţiativa, semnată şi de doamna senator de Bihor Biro Rozalia, ne arată cum elemente din agenda politică a FIDESZ intră şi în Parlamentul ţării. Dacă în Ungaria această temă a fost un pilon central în campania electorală, cu rezultatele cunoscute, la noi problema minorităţilor sexuale nu a tulburat prea mult opinia publică.

Mai ţineţi minte ce furtună într-un pahar de apă a fost Coaliţia pentru Familie? Cu toate că până şi premierul din acea vreme, Liviu Dragnea, s-a poziţionat alături de această mişcare, în calitate de apărător al inocenţei copiilor, că doar şi amanta lui de-abia ieşise din adolescenţă, la referendum nu s-au prezentat nici măcar toţi preoţii din România.

Copiii şi nepoţii noştri, asaltaţi de tâmpeniile cu corectitudinea politică, nu vor deveni mai buni creştini prin interdicţii de tot felul, ci prin educaţie. Asta pentru că, din păcate, despre puterea exemplului personal e mai greu să vorbeşti când ai numeroase exemple de ierarhi dovediţi cu apucături pe care tocmai ei le veştejesc în predici.

Poate că totuşi acest proiect de lege nu a fost decât un test al UDMR-ului, ca să vadă reacţia politicienilor români. Că dacă blegii noştri aleşi dorm în bocanci, ar putea trece tacit şi o lege prin care să se revină la graniţele dinainte de Primul Război Mondial.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
lgdbdbt
Sunt DE ACORD cu orice initiativa impotriva PROPAGANDEI LGBT (am accentuat: PROPAGANDEI!!!) indiferent de la cine vine!! BRAVO UDMR!!!
Postat 05 Mai 2022, 09:33 de AnaConda
libertate
Fiecare face ce vrea cu c*rul, pardon, corpul său. Unii își bagă chestii, alții se droghează, beau, etc. Dacă vor să se și laude cu asta ce treabă am eu, cetățean de rând? Nu știu nici ce problemă au unii politicieni cu asta, poate ne spun și nouă.
Postat 03 Mai 2022, 16:43 de DaNu
pareri:
1- mamele minore apartin unei etnii in care este o cutuma sa fie fetele matitate la 12 ani asa ca mai incet cu statisticile aiurite! Incercati sa stopati datinile etniei si nu faceti legi aiurea care sa generalizeze o situatie inexistenta!, 2- e bine cand se mai gasesc lideri care sa se opuna mizeriei generalizate. Normal ar fi ca toate popoarele sa se manifeste pentru o sanatate psihica-mentala-morala si nu pentru promovarea uni comportament antiuman caci ce altceva este promovarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex decat promovarea extinctiei umane(poate asta se doreste, reducerea populatiei globale). Nu exista nici o justificare normala pentru relatii sexuale inafara contextului sexual normal, intre femele si masculi, intre barbati si femei. Deviatiile nu trebuie sa fie normalizate si/sau impuse ca normalitate caci nu sunt!
Postat 03 Mai 2022, 14:09 de scortosul
Cat mai suportam udmr, aceasta coloana a V-a a lui orban viktor?
Intențiile ungurilor în legătură cu aceste subiecte ar fi trebuit să fie cât se poate de clare în momentul în care, în structura guvernului a apărut, la inițiativa udmr, Ministerul Familiei croit după modelul de la Budapesta și condus de Gabriela Firea. Biro Rozalia-Ibolya este unul dintre inițiatorii proiectului. Ea este și președinta organizației de femei din udmr. În această calitate i-a trimis o scrisoare de felicitare unguroaicei Katalina Novák, la momentul numirii acesteia în poziția de ministră a Familiei în octombrie 2020. În țara în care sistemul de justiție consideră că fete de 10-12 ani au consimțit să întrețină relații sexuale cu bărbații de 30, 40, 50 de ani udmr susține că expunerea la teoriile identității de gen este un pericol.În țara care ocupă locuri fruntașe la traficul de persoane udmr consideră că pericolul e homosexualitatea. În țara cu cele mai multe mame minore udmr consideră că educația sexulă se face în familie, nu la școală și e musai să fie opțională.
Postat 03 Mai 2022, 12:52 de pinonel
urme de normalitate
E trist ca trebuie sa primi lectii de normalitate si decenta de la UDMR
Postat 03 Mai 2022, 12:02 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON