URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2021, 16:31

UDMR îşi vede de treabă: Controversatul Pásztor a fost „uns” director la ABA Crişuri, Avrigeanu mazilit discret!

UDMR îşi vede de treabă: Controversatul Pásztor a fost „uns” director la ABA Crişuri, Avrigeanu mazilit discret! FĂRĂ CUVINTE. Nici Pasztor (foto dreapta), nici Avrigeanu (foto stânga) nu au răspuns apelurilor BIHOREANULUI
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Discret, fără vreun anunţ public, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri a fost schimbată, chit că director era un membru al coaliţiei de guvernare, PNL-istul Ionel Avrigeanu.

Din surse neoficiale, BIHOREANUL a aflat că, în această săptămână, la dispoziţia ministrului Mediului, Tánczos Barna, fostul preşedinte al CJ Bihor, controversatul Pásztor Sándor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, care până acum era director tehnic la ABA, a devenit director general.

Secretul ABA

Informaţia nu a fost anunţată de ABA Crişuri sau de Prefectură şi nu se regăseşte pe site-ul Administraţiei, dar la cererea BIHOREANULUI a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anca Mihociu.

"Întrucât domnului Ionel Avrigeanu i-a expirat perioada delegării sarcinilor şi responsabilităţilor aferente funcţiei de director ABA Crişuri, din data de 22 iunie acestea sunt delegate directorului tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice, domnul Pásztor Sándor", a transmis Mihociu, joi.

Aceasta a precizat că Avrigeanu a intrat în concediu pe 18 iunie, dar va reveni în instituţie ca angajat al Dispeceratului Apărare, unde lucra înainte de a fi numit director general.

Pe perioadă nedefinită...

Numirea lui Pásztor, făcută prin ordin al preşedintelui Apelor Române, Laszlo Barabas, este una temporară, dar nu este clar pe ce perioadă a fost făcută, Mihociu neputând preciza acest detaliu.

Este de notorietate în rândul angajaţilor ABA Crişuri că Pásztor este în relaţii bune cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, şi, spun unii, chiar acesta a cerut ca fostul preşedinte al CJ Bihor să primească funcţia de şef al ABA Crişuri.

De altfel, aşa cum tot BIHOREANUL a dezvăluit, Pásztor a fost angajat, la începutul anului, şi în funcţia de consilier personal al ministrului, cu jumătate de normă.

Atunci, Pásztor a spus că lucrează cele 4 ore aferente contractului de muncă online şi, din când în când, se deplasează la Bucureşti, dar fără să-şi ia zi de concediu de la ABA Crişuri, considerând că asta face parte din sarcinile sale de serviciu. Nu este clar dacă în continuare UDMR-istul rămâne consilier al ministrului, dar sigur îi rămâne un bun prieten...

No comment

BIHOREANUL a încercat să obţină o declaraţie din partea noului director ABA Crişuri, dar Pásztor nu a răspuns apelului telefonic, la fel cum nu a făcut-o nici Ionel Avrigeanu.

În schimb, contactaţi de BIHOREANUL, prefectul Dumitru Ţiplea a declarat că nu ştia de această numire, iar preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a făcut o declaraţie rezervată. 

"Negocierile în coaliţie nu au fost finalizate, nu există la nivelul judeţului Bihor o înţelegere între partide în momentul de faţă. Au fost doar discuţii, prin urmare modul în care o structură centrală numeşte şefii de servicii deconcentrate în teritoriu este o chestiune care ţine de structura respectivă, eventual de Instituţia Prefectului. Alte comentarii nu fac", a declarat Bolojan, refuzând să comenteze dacă Pásztor este sau nu potrivit pentru această funcţie.

Politician controversat

Unul dintre cei mai controversaţi politicieni bihoreni, Pásztor Sándor, de profesie inginer hidrotehnist, are în CV mai multe funcţii obţinute graţie apartenenţei lui la UDMR Bihor şi relaţiilor personale dezvoltate cu lideri ai organizaţiei.

Fost consilier local în Oradea, calitate în care nu s-a remarcat, în 2016 a câştigat şefia Consiliului Judeţean Bihor din partea UDMR, după ce fostul lider al organizaţiei bihorene Alexandru Kiss a devenit "client" al DNA Oradea pentru şpăgi de peste 4 milioane euro şi a fost nevoit să se retragă din prim-planul politicii.

Pásztor n-a fost însă un preşedinte care să adune laude, fiind responsabil pentru politizarea fără precedent a Consiliului Judeţean şi a instituţiilor din subordine, unde a angajat numai membri sau apropiaţi ai UDMR Bihor. Tot sub conducerea lui, banii CJ Bihor au curs spre ONG-uri controlate de UDMR, pe deplasări nejustificate, inclusiv la congresul FIDESZ.

Directorul ABA Crişuri s-a mai remarcat prin vacanţele în destinaţii exotice. De altfel, el era în excursie în Jamaica atunci când Aeroportul Oradea, din subordinea CJ Bihor, rămânea un modest aeroport, fără nicio cursă externă.

BIHOREANUL a mai dezvăluit despre Pásztor că are o avere impresionantă şi nejustificată, în contextul în care toată viaţa a lucrat ca bugetar.

Nicio dezvăluire nu l-a făcut să fie mai preocupat faţă de binele cetăţenilor în slujba cărora se afla. Din contră, anul trecut, în timp ce bihorenii erau închişi în casă, din cauza restricţiilor anti-Covid, BIHOREANUL l-a prins pe Pásztor la pescuit. Mai mult, vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă fiind, s-a dus la baltă cu maşina achiziţionată pentru sistemul de urgenţă şi în timpul programului de lucru de la CJ Bihor. 

UDMR-istul a acţionat în judecată ziarul pentru seria de dezvăluiri făcute despre el, dar plângerea i-a fost respinsă de instanţa de judecată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
ACHTUNG BABY
E jale...in citiva ani o sa cumparam apa de la unguri
Postat 25 Iunie 2021, 16:28 de excalibur
NNumirea
Daca stam bine sa ne gindim,e o numire responsabila.Crisurile se varsa in Tisa,pe teritoriul ungariei, deci e bine ca au pus un ungur peste ABBA crisuri.Sa se inteleaga intre ei...intre timp,noi ne vedem de Ardeal
Postat 25 Iunie 2021, 16:25 de excalibur
NNumirea s-a facut aici sau la budapesta ?
Nu e clar cum si unde s-a facut aceasta numire aiuritoare. Ieri, la bruxelles, s-a lasat cu scandal, cu circ intre unguri si liderii "progresisti" ai vestului Europei. S-au spus cuvinte grele acolo.
Postat 25 Iunie 2021, 16:12 de B90
Pastorul cel bun
Acum ceva ani,i-a luat cineva un interviu pe teme profesionale. Guru a emis atunci o duma cum ca APA e o resursa limitata,in scadere chiar si ca pretul ei ar fi prea mic.Nu atit de mic daca poti trage un safari pentru nationala ungariei. Frustrarea ca nu a putut trece apele crisurilor pe persoana fizica sau pe pmp,macar, l-a determinat sa nu renunte.Merita facuta o punte cu CAO,via PMO, pentru un pret corect al apei in oradea,respectiv bihor.Un pret inadecvat al apei crisurilor se reflecta in profitul de doar 8.262.931 lei/2020 fata de 15.782.219lei/2019.Inadmisibil,cind toata lumea are cea mai mare crestere economica. PS: cu RER s-a rezolvat,oradenii tace si face
Postat 25 Iunie 2021, 15:58 de excalibur
@anaconda
Acum avand in vedere ca udmr e doar un psd vopsit in rosu verde si alb evident nu e nici o surpriza ce spui. Cred ca si maghiarii s-au prins de la o vreme. Cel putin in Bihor
Postat 25 Iunie 2021, 15:29 de nihil
Never
E dovedit ca niciodata si nicaieri, un maghiar pus in functii de decizie/conducere, NU va actiona in favoarea Romaniei/romanilor!! Pasztor e cel mai elocvent exemplu, dar sa nu-l uitam pe marele BANDIT KISS!!! Toate functiile sunt date ca pomana pentru UDMR!!
Postat 25 Iunie 2021, 14:31 de AnaConda
pai
Pásztor Sándor - asta nu a fost prins pescuind ilegal in pandemie anul trecut? de ce mai e director? Nu ne scapam odata de din astia?
Postat 25 Iunie 2021, 10:32 de nihil
PLATONA adrian intubatul
Ai promis in ca in campanie vi cu ceva senzational si nu ai venit ::::))) esti un mincinos notoriu
Postat 25 Iunie 2021, 00:21 de Sandu2100
Se cutremura muntii...
Terminator 1, octombrie 2020: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/groaza-de-bolojan-sa-vezi-minune-au-reaparut-masinile-in-curtea-consiliului-judetean-bihor-159631.html Terminator 2 : https://www.ebihoreanul.ro/stiri/frana-la-lux-vezi-ce-flota-de-masini-tari-si-a-tras-fosta-conducere-a-consiliului-judetean-bihor-160161.html Terminator 3 : https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/cine-i-cel-mai-tare-din-parcarea-judetului-906945/ ... "În Natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă" (Antoine Lavoisier)
Postat 24 Iunie 2021, 22:58 de excalibur
Obiective de realizat:Intubarea Crisului Repede si a paraului Peta !
Cred ca a mai ramas cate ceva de intubat prin Oradea...Crisul Repede,Peta....Deci,avem nevoie de "specialisti"de marca,cu experienta,cu relatii,pa la Jaspers,pa la Ministerul Apelor,pa la MNPM,pa la Bruxells,specialisti care sa stie si un pic de germana,de balta,bine primita si bine inteleasa pa la Comisiile Europene de accesare de Fonduri Europene... Numai ca acum,lipseste jolly jokerul,Dorel Ilie Bolovan... No,nu-i bai,nu mai conteazam,ca fratia de cruce si iubirea de ..a face ceva,(era sa spun iubirea de mosie),bun sau rau,e mai mare decat frica de a fi prinsi cu parandaratul....Sa nu uitam de intubarea paraului Paris....Ah,ce succesuri,nem igoz !Ce vremuri...si care reclamatii si cate conbtre...dar nu ne-am dat batuti ....de oradenii care numai contra si numai contra.....Este adevarat ca am facut o lucrare de KKT,dar am reusit...am unit toate fortele,ANPM,Garda de Mediu,Ministerul dez,Antifrauda,Presedinte....si am reusi ...o lucrare de KKT petru cetatenii nostrti oradeni,care ne-au ales...Tot inainte ,dragi tovarasi,numai uniti vom invinge clasa muncitoare, adica prostimea..Traiasca si infloreasca
Postat 24 Iunie 2021, 22:22 de platona
La câtă genialitate politică și organizatorică are "falimentatorul" județului, a ajuns UDMR să facă ce vrea cu cine vrea.
Bolojan Ilie este cel mai prost "negociator" politic care se putea inventa. Incompetent pe toate planurile.
Postat 24 Iunie 2021, 21:34 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON