URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2011, 12:49

Toate asociaţiile de proprietari trebuie să facă adunări generale până în martie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat conducerile asociaţiilor de proprietari şi pe membrii acestora că până la sfârştiul lunii martie trebuie să convoace o adunare generală a proprietarilor membrii ai asociaţiei, în conformitate cu actele normative în vigoare. Nerespectarea termenului se va sancţiona cu o amendă de la 500 de lei la 3.000 de lei.

"O copie a procesului verbal a adunării generale se va depune la camera 23, Serviciul Relaţii cu Publicul, din cadrul Primăriei", se arată într-o informare trimisă vineri de municipalitate. Cei care pot să convoace adunarea generală sunt preşedintele sau comitetul executiv sau cel puţin 20% dintre membri asociaţiei.

Luând în considerare problemele identificate în cadrul asociaţiilor de proprietari, municipalitatea anunţă orădenii că pe ordinea de zi a şedinţei vor trebui incluse în mod obligatoriu "analiza şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, stabilirea fondurilor de rulment şi reparaţii, remuneraţia conducerii asociaţiei, prezentarea situaţiei restanţierilor din cadrul asociaţiei şi măsurile luate, precum şi situaţia plăţilor către furnizorii de servicii, raportul cenzorului, modalitatea de repartizare a diferenţelor de apă, analiza constituirii de noi asociaţii de proprietari la nivel de scară sau bloc şi altele".

Potrivit legilor în vigoare, hotărârile luate în cadrul adunărilor generale au nevoie de votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală. "Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor", se arată în articolele 25 şi 26 ale legii nr. 230/2007 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

"Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură sa producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia", se mai arată în comunicatul Primăriei. Executarea hotărârii va fi întreruptă doar în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii se pot adresa Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari, la camera 224, de luni până vineri orele 8 şi 12.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La toate AsP din Oradea se fura
In plus, hotararile AG se aduc la cunostinta membrilor AsP prin AFISARE la loc vizibil. Nici un comunicat ca lumea nu-i in stare sa faca Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari. Incompetenti si corupti, mana in mana cu administratorii delapidatori, ca de-aici traiesc nu din salariul de la Primarie. Vedea-i-am in puscarie langa cei pe care-i protejeaza!
Postat 07 Ianuarie 2011, 16:18 de Walk
Aha, deci........
Alo, primaria, va zic eu o asociatie-mamut la care nu s-a facut sedinta de cel putin 4 ani, si anume Asociatia nr. 102 de pe Sovata care cuprinde urmatoarele blocuri : C14, C15, C16, C17, C18, C19, C20, C21. Plus ca la aceasta asociatie sunt niste delapidari si disparitii de bani pantagruelice.
Postat 07 Ianuarie 2011, 15:36 de Merlin from Berlin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON