URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2013, 14:04

Sute de oameni la înmormântarea profesorului Barbu Ştefănescu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Peste 300 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe profesorul universitar Barbu Ştefănescu, fost prorector al Universităţii din Oradea şi şeful Şcolii Doctorale din cadrul instituţiei.

Cu două ore înainte de înmormântare, sicriul cu trupul neînsufleţit al istoricului a fost depus în holul Bibliotecii universitare, astfel încât toţi cei dornici să-i aducă un ultim omagiu să poată să o facă. La ora 13, sicriul a fost scos pe platoul din faţa Bibliotecii pentru slujba de înmormântare, care a fost oficiată de nouă preoţi ortodocşi.

Alături de familia fostului prorector au stat rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, şi episcopul greco-catolic al Oradiei, PS Virgil Bercea.

De asemenea, la ceremonie au fost prezenţi prorectorii Universităţii, decanii facultăţilor orădene, dar şi simple cadre didactice, mai cu seamă că şi soţia lui Barbu Ştefănescu, Florica Ştefănescu, este conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane. Printre cei prezenţi s-au mai numărat şi parlamentarii Florian Bodog şi Szabo Odon, dar şi numeroşi foşti studenţi ai profesorului.

Istoricul Barbu Ştefănescu a decedat în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 59 de ani. Profesorul era internat la Spitalul Judeţean, după ce vinerea trecută a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Barbu era, din vara anului trecut, şeful Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii din Oradea.

Între 2008 şi 2012, când Cornel Antal era rectorul Universităţii, Ştefănescu a deţinut funcţia de prorector responsabil cu relaţiile internaţionale, iar între 1999 şi 2008 a fost decan al Facultăţii de Istorie.

Între 1980 şi 1990, istoricul a fost şi şeful secţiei Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor, unde, de altfel, a lucrat din 1975 până în 2008.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce rost aveau fotografiile cu sicriul????
Imagini cu sicriul de sus, din lateral, de jos.....Zoom pe vata din nas....Brrr...Credeam ca doar ziaristii din Bucuresti sunt capabili sa "incante" publicul stirb cu astfel de "delicii" .....
Postat 22 Februarie 2013, 13:09 de tataie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON