URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Student în Oradea! A face facultatea aici este „o opțiune smart”, susține rectorul Constantin Bungău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu e prima oară când, în calitate de rector, mi se cere să răspund la întrebarea: De ce să fii student la Universitatea din Oradea? Mărturisesc că, de fiecare dată, rămân cu senzația că n-am epuizat toate argumentele. Spun asta pentru că Universitatea din Oradea înseamnă, în primul rând, o mulțime de oportunități.

Poate cel mai important argument e că instituția noastră se bucură, din partea ARACIS, de calificativul „Grad de încredere ridicat”. Acest fapt este o garanție că tot ce se întâmplă aici, din perspectiva activității academice, e așa cum trebuie să fie.

Conducerea universității ia foarte în serios garantarea unui climat sănătos, pentru studenți, cadre didactice și angajați. Fiindcă am luat măsurile necesare și ne-am asigurat că ele sunt aplicate, am fost rezilienți în perioada de pandemie.

Campusul nostru este într-un permanent proces de modernizare și extindere. Punem la dispoziția celor care vor să învețe acces rapid la resurse de cunoaștere: conectivitate la internet, baze de date științifice din întreaga lume, ebook readere...

Prin intermediul programelor Erasmus, lumea întreagă e la picioarele studenților noștri. Din Japonia până în Statele Unite, și din Norvegia până în Africa de Sud, tinerii orădeni pot descoperi noi oportunități academice sau personale. Trebuie doar să vrea! Nu e de neglijat nici faptul că, cei mai buni dintre ei, primesc burse. Bani care, de ce să n-o spunem?, înseamnă ceva.

Studenția în cel mai frumos oraș Art Nouveau din România poate fi o experiență care să formeze caractere puternice pentru cariere de succes. Să nu uităm că Oradea crește continuu, oferindu-le absolvenților noștri locuri de muncă atractive.

Universitatea din Oradea vrea să fie asemenea orașului ei; un spațiu al cunoașterii, al diversității și prieteniei. Suntem deschiși și vrem să creștem împreună cu fiecare student al nostru, prin învățătură, cercetare, dar și creând condiții pentru alte activități: sport, artă, voluntariat, călătorii...

Eu cred că a fi student în Oradea, este o opțiune... smart!

Constantin Bungău
rectorul Universității din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
smart?
Nu orice solutie SMART e buna. O alegere trebuie sa: fie profitabila, aduca plus valoare, aduca satisfactie pe termen lung, aduca implinire si nu in ultimul rand sa aduca evolutie personala, profesionala si sa ofere sanse in viitor. Orice asemanarea cu articolul este pur intamplatoare. :-))
Postat 04 Iulie 2022, 17:52 de Christa
Noroc
Ce noroc au unii sa cada tot în picioare. sa acumuleze. sa isi strângă tot neamul alaturi. Ce frumos sa te crezi cel mai deștept și frumos. Iar ceilalți invers! Ce societate! Ce scara a valorii!
Postat 04 Iulie 2022, 15:53 de Feliciana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON