URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2017, 17:00

Strada Sucevei va fi închisă parţial timp de o lună din cauza lucrărilor de termoficare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la reţelele de termoficare închid circulaţia pe o porţiune a străzii Sucevei din centrul Oradiei, fiind deviată temporar şi circulaţia autobuzelor de pe liniile 12 şi 23.

Potrivit unei informări transmise de Primăria Oradea, închiderea circulaţiei a fost decisă, miercuri, în urma solicitării făcute de firma SC Terania Enginering SRL responsabilă de lucrările de înlocuire a reţelelor termice în acea zonă.

Concret, în perioada 31 august – 6 octombrie nu se va putea circula pe o porţiune din strada Sucevei, mai precis cea dintre străzile Avram Iancu şi Horea, pe sensul spre Horea.

Acest lucru va afecta şi circulaţia autobuzelor OTL, din 31 august traseele liniilor 12 şi 23 fiind deviate.

"Traseul Liniei 12 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii către Kaufland Nufărul, astfel: Piaţa Unirii-Avram Iancu-Calea Armatei Române-Barcăului-Ion Vidu-Horea, iar in continuare autobuzele vor circula pe traseul normal până la Kaufland Nufărul", se arată în informarea Primăriei.

În schimb, traseul Liniei 23 va fi deviat numai pe sensul de mers dinspre Calea Aradului către Dimitrie Cantemir, acesta urmând a fi: Calea Aradului - Vlădeasa - Calea Matei Basarab - Calea Armatei Române - Barcăului - Ion Vidu - Horea. În continuare traseul rămâne nemodificat până la ERA Shopping Park (Calea Aradului).

În această perioadă, staţia Colegiul Economic a Liniei 12 de autobuz nu va fi operaţională. Pentru deservirea elevilor de la Colegiul Economic, Liceul cu Program Sportiv şi a celorlalţi călători, autobuzele  care vor circula pe ambele linii vor opri în staţia Muzeul Ţării Crişurilor.

Lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar şi sunt necesare pentru creşterea eficienţei energetice şi a calităţii serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe reţele.

"Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea oraşului în timpul sezonului rece şi apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariţie a avariilor pe reţele, care duc la întreruperea serviciului", mai subliniază reprezentanţii Primăriei.

În prima etapă, care s-a derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiţi 17,5 km de conducte. În etapa a doua, în 2016, au fost înlocuiţi 5,7 km, anul acesta municipalitatea urmând să înlocuiască încă 14,5 km.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON