URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Noiembrie 2017, 18:42

Se stabilesc birurile! Orădenii sunt invitaţi să dezbată taxele şi impozitele pe anul 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine nu deschide gura deschide punga! Primăria Oradea organizează joi, de la ora 16, în sala Traian Moşoiu din palatul administrativ al oraşului o dezbatere publică pe marginea proiectului de taxe şi impozite pe anul 2018.

Proiectul a fost prezentat public şi postat pe portalul municipalităţii la jumătatea lunii octombrie şi urmează să fie supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 27 noiembrie.

Printre cele mai importate propuneri de modificări aduse sistemului de taxe şi impozite până la această oră de către municipalitate se numără supraimpozitarea cu 50% a orădenilor care refuză să se racordeze la reţelele de canalizare pe care Compania de Apă Oradea le-a adus în vecinătatea proprietăţii şi supraimpozitarea cu 50% a proprietarilor spaţiilor comerciale din zona centrală care sunt ţinute închise mai mult de 30 de zile din lipsă de chiriaşi sau alte motive.

La fel, municipalitatea intenţionează majorarea de cinci ori a taxei de desfacere pavaj, de la 100 lei la 500 lei pentru fiecare amplasament sau de la 1.100 lei la 5.500 lei pentru fiecare kilometru de stradă.

Taxa, datorată de operatorii de reţele de la Termoficare şi Compania de Apă la Distrigaz şi Electrica ar aduce un plus de 800.000 lei la bugetul local, bani din care municipalitatea va finanţa reabilitarea carosabilului în cazul în care acesta ar ceda în urma unor lucrări de aducere la starea iniţială făcute de mântuială.

În paralel, 40 de artere orădene vor urca într-o categorie de impozitare superioară, ca urmare a investiţiilor în infrastructură, iar altele două vor fi retrogradate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Impozite si taxe locale
Cine participa la aceste dezbateri, participa oricum degeaba. Administratia locala nu este deloc prietenoasa cu cetateanul cetatii...Au introdus niste taxe pe terenuri aflate in folosinta, retroactiv, fara nici o notificare asupra HCL la momentul acela, ci acum, cu amenintari de genul; "...daca nu...". Nu ne e de ajuns ce ne face guvernul? Mai vine si Consiliul local - care are alta culoare politica - sa ne indeparteze ???
Postat 23 Noiembrie 2017, 08:52 de Oradeamea
O formalitate!
Birtinezul are majoritatea de 2/3, necesară și suficientă ca să-și impună (și o face!) orice tâmpenie i-ar trece (și-i trec destule!) prin cap. Puțin îi va pasă lui de ce argumente ar avea orădenii împotriva majorării birurilor de tot felul. El și ai lui au un target pt. 2018 și vor face/vota orice pt. a-l atinge. Atâta mie, atâta lui, tu iei de acolo, el de dincolo... Văzând acțiunile pnl-ului din ultima vreme (de pildă proiectul lui cupșa de demolare a imobilelor pe repede înainte!) stau și mă întreb de ce s-a rupt usl-ul, când atâtea lucruri îi uneau pe liberali și pe pesediști?!
Postat 22 Noiembrie 2017, 09:02 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON