URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2022, 13:41

FOTO/VIDEO: Scene emoționante în Oradea, la festivitatea de absolvire a Școlii de pregătire a agenților de frontieră: un polițist și-a cerut iubita în căsătorie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene emoţionante au avut loc, vineri, la festivitatea de absolvire a şcolii şi avansare la primul grad profesional a elevilor Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea. Un tânăr agent şi-a cerut iubita în căsătorie.

Un altfel de jurământ de credinţă

Momentul s-a desfăşurat chiar la finalul ceremoniei, când la microfon a fost chemat agentul Marian Reştea, din clasa 108 a promoţiei mai 2021-martie 2022.

Vizibil emoţionat, tânărul şi-a chemat iubita, care i s-a alăturat în lacrimi: "Între noi a fost dragoste, iar dragoste înseamnă Dumnezeu, pentru că doar el ne-a adus împreună şi mi-a arătat că tu eşti persoana potrivită pentru mine. Draga mea, în viaţa mea a apărut un moment în care am realizat că este timpul să-mi devii jumătate. Acum am înţeles că nu îmi pot petrece nici măcar o zi fără tine şi am căpătat curajul de a-mi recunoaşte dragostea în adevăratul sens al cuvântului. Promit să-ţi fiu alături şi să te respect o viaţă întreagă. Astfel, cu inima împlinită, draga mea, vreau să te întreb: Vrei să fii soţia mea?".

"Da, da, din toată inima", a răspuns, hotărât, tânăra, în aplauzele şi ovaţiile colegilor celor prezenţi.

Tânărul a îngenuncheat apoi şi i-a oferit iubitei sale un inel şi un buchet de trandafiri roşii (vezi momentul în înregistrarea de mai jos).

Peste 200 de absolvenţi

Festivitatea de absolvire, respectiv de avansare la primul grad profesional şi depunerea Jurământului de Credinţă a început la ora 9, în curtea şcolii din Calea Aradului, la ea luând parte atât cei peste 200 de elevi absolvenţi, cât şi familiile şi prietenii acestora.

Este cea de-a 32-a promoţie de elevi a Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea, însemnând 216 elevi, dintre care 62 fete şi 154 băieţi.

"În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei a fost de 8,74", arată un comunicat al Şcolii, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisar şef Eugen Micheş.

De altfel, în cadrul ceremoniei, au fost acordate şi diplome primilor cinci absolvenţi, iar şeful de promoţie a fost recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituţiei.

Este vorba despre o tânără, agent Isabela Ianculovici (foto), care a absolvit cu media 9,69.

Isabela Ianculovici, şefa de promoţie martie 2022 a Şcolii Poliţiei de Agenţi de Frontieră Avram Iancu

Pe locul al doilea s-a situat agenţii Petru Cucu (media 9,68) şi Horia-Tudor Văidean (9,56).

Fiţi corecţi, cu empatie...

"Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor şi a opţiunilor fiecăruia, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări şi a structurilor Direcţiei Generale de Paşapoarte, ca debutanţi în primele şase luni", mai arată comunicatul.

Festivitatea a fost condusă de directorul şcolii, comisarul şef Ionel Hotnoga, la eveniment participând şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Chestorul principal de poliţie Ştefan Săvulescu, director general al Direcţiei Management Operaţional din MAI, a fost cel care a transmis mesajul ministrului Lucian Bode, care le-a transmis tinerilor absolvenţi să dea dovadă de corectitudine şi empatie faţă de cetăţeni şi nevoile lor, "astfel încât punerea în slujba semenilor noştri să fie preocuparea majoră a tot ceea ce faceţi".

Manifestarea s-a încheiat după ce tinerii poliţişti au intonat Imnul României, iar apoi, încolonaţi, au cântat Marşul lui Iancu.

Foto/Video: Paul Lelea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Emoț...
Da, emoționant, o kestie lacrimogena pentru presă!! Flăcăul putea cere duduia în căsătorie în particular, precum e obiceiul (e un moment intim, nu-i așa??), dar a făcut-o într-un moment bine ales, când fătuca era, întamplator, chiar acolo!! Măi să fie, cum de nu știa micuța nimica și fu luata ca din oală, în aplauze prelungite (vă sună cunoscut??!!). Nimeni nu a regizat nimic, toate au decurs firesc!! Mumoasa poveste de amor!! Le urez SINCER casnicie fericita tinerilor!! Și încălecai pe-o șa... etc...
Postat 25 Martie 2022, 17:10 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON