URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2021, 17:02

Scandalul "exploziei" preţurilor la energie: Controale la furnizorii de gaze care au încheiat contracte cu preţ fix dar care acum ridică preţul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preţurile la energie au "explodat" în ultima perioadă, odată cu liberalizarea pieţei, mulţi români reclamând creşterea spectaculoasă a facturilor la energie, dar şi faptul că furnizorii care îi momiseră anterior cu preţuri competitive vor să schimbe preţul.

În acest context, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat sâmbătă, că Autoritatea Naţională de Reglementară în Energie (ANRE) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor demara o serie de controale la furnizori de gaze naturale care au încheiat contracte cu preţ ferm pentru un an de zile şi care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe preţul.

"Există o tendinţă speculativă a preţului la anumiţi furnizori, am discutat şi cu ANRE şi vor începe, împreună cu Protecţia Consumatorilor, nişte controale către furnizorii de gaze, către toţi furnizorii de gaze care au încheiat contracte cu preţ ferm pe un an de zile, ofertă fermă în urmă cu câteva luni de zile, iar acum notifică clienţii că vor să schimbe preţul iar acest lucru nu se poate. ANPC poate verifica şi poate intra foarte bine pe ofertă înşelătoare, nu poţi să minţi oamenii, iar ANRE poate să intre şi să îi amendeze cu până la 5% din cifra de afaceri pentru că nu putem accepta ca odată ce ai făcut o ofertă fermă pe un an de zile să o schimbi că aşa ţi se pare ţie", a declarat ministrul la Realitatea.net, potrivit Agerpres.

"Până la urmă, un furnizor nu poate să transfere sută la sută din riscul său către clientul final. Este exclus acest lucru şi nu vom accepta acest lucru", a subliniat el.

Pe de altă parte, Virgil Popescu a anunţat că autorităţile intenţionează să acorde o compensare a preţului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depăşeşte pe cel mediu.

"Vrem să accelerăm aprobarea legii (Legii consumatorului vulnerabil n.r) şi mutarea acestui termen de 1 octombrie 2022 ori de la 1 ianuarie 2022 în noul buget ori în 30 de zile, cu 1 octombrie, 1 noiembrie anul acesta. Mai mult, vrem să venim cu o compensare suplimentară pentru absolut toţi cei care au până la venit mediu", a mai precizat ministrul Economiei conform surselor citate.

Agerpres mai aminteşte că, potrivit unei declaraţii recente făcute de ministrul Muncii, Raluca Turcan, Executivul urmăreşte modificarea actualului proiect al Legii consumatorilor vulnerabili astfel încât de sprijin la plata facturii să beneficieze mai mult de 427.000 de gospodării, cât era prevăzut până acum.

Digi24 arată că în ultima perioadă furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale au notificat consumatorii cu creşteri ale preţurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Botoşani, că reducerea TVA la energie ar fi o soluţie permanentă la o problemă temporară, precizând că nu poate fi de acord cu astfel de modificări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Oradeanbihor
Așa ai fost tot timpul
Postat 30 August 2021, 10:43 de Sandu2100
Prostu satului
Prostu' nu-i prost destul, dacă nu e și fudul! Așa-i sandule? :)
Postat 29 August 2021, 23:54 de oradeanbihor
sss
Daca ești bine cu capul, nu evidențiezi, visurile din cap
Postat 29 August 2021, 22:06 de Sandu2100
Tino Nino
Dacă ești bine cu capu, cum poți nega ceva ce este evident iar fratele tău cațu se gândește la ceva soluții pentru români nu că iar pasa lui prea mult de români probabil nu mananca nici curent .
Postat 29 August 2021, 20:48 de sss
KP, sss
Mă bucur că ați înțeles mesajul, din păcate nu va ajuta capul, voi sunteți plevele Românie
Postat 29 August 2021, 16:14 de Sandu2100
0/
Iarăși aceași ipocrizie ce să-ți crească ție???? tu ești de domeniul patologiei la fel că mațu .
Postat 29 August 2021, 10:57 de sss
Pinochio (SanduXXX).
Știm, ți-a rămas mic și uscat, iar circumvoluțiunile s-au resorbit.
Postat 29 August 2021, 10:33 de KP
unu
Mie nu mi-a crescut nimic.
Postat 29 August 2021, 01:37 de Sandu2100
KP
Intru totul de acord foarte bine punctat, poate doar Sanducu are ceva de guițat .
Postat 28 August 2021, 19:15 de sss
Scandal? Unde? Cine? Cu ce ocazie?
Au spus liberalii în urmă cu aproape 2 ani că se face liberalizarea prețurilor la energie, odată cu "luarea" puterii? Au spus! Au dat de sol cu PSD, invocând că Dragnea cu tribul lui de "agramați" blochează europenizarea țării, cu legile lor cu tot care plafonează pănă și prețurile la gaze, kilowați și importuri specifice? Au dat! Atunci despre ce scandal e vorba? Au ajuns să se scandalizeze între ei? Îi înjură pe guvernanți susținătorii și votanții PNL, UsSR și UDMR? Păi asta e, atunci când în loc să fi precaut, ești prost. Aveți președinte, guvern și majoritate parlamentară. Aveți primărie și județ deopotrivă. Aveți ce ați votat. "Ce semeni aia culegi". Concluzii în oglinda realității trageți singuri, dacă nu ați învățat nimic din istoria României unde, la cei 150 de ani de existență a liberalilor, nu v-a intrat în cap că numai scandalurile li s-au potrivit. În rest, sinonimi cu habarniștii, cu oportuniștii și ipocriții de cea mai joasă speță. O să ziceți că nu toți sunt așa. Ei bine, excepțiile întăresc întotdeauna regulile.
Postat 28 August 2021, 17:34 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON