URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2022, 20:15

Scandal la un oficiu poştal din Bihor! Mămicile sosite să încaseze alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală, angajatele le-au pulverizat cu spray lacrimogen (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost scandal, marţi, la Oficiul poştal din oraşul Săcueni, după ce mai multe femei sosite să ridice alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală a unităţii, folosită pentru manipularea valorilor. Funcţionarii au fost obligaţi să le pulverizeze cu spray lacrimogen ca să le oblige să iasă, iar poliţiştii au pornit o anchetă în caz.

Haos la alocaţii

Incidentul a fost semnalat de un cititor al BIHOREANULUI, nemulţumit de lipsa de organizare din oficiul poştal în zilele în care acolo se distribuie alocaţiile copiilor.

„Poştaşul nu merge în toate zonele din oraş şi nu merge nici în colonia de romi. Multe mămici, cum este şi sora mea, sunt obligate să ridice alocaţia de la Oficiul poştal, unde alocațiile de stat sunt distribuite, lunar, în data de 15", a explicat cititorul, care a trimis şi o înregistrare video din care se vede rândul lung de femei care aşteaptă în faţa Oficiului poştal.

El a adăugat: "Problema e că toate femeile sunt ţinute afară, multe gravide, iar înăuntru sunt lăsate câte două-trei persoane. Câteodată, înăuntru se află şi un bulibaşă din colonie, fără nicio calitate, care le alege pe cele care să intre şi primeşte bacşiş de la unele dintre femei".

Cu spray-ul lacrimogen

Mai grav, spune tot el, e că după ce distribuie banii la 15-20 de mămici, funcţionarele ies şi spun mulţimii că banii s-au terminat şi să revină peste o zi sau două.

Marţi, situaţia de degenerat tocmai fiindcă, de teamă că vor rămâne fără bani, un grup de femei au vrut să intre peste rând, iar una dintre funcţionare a scos un spray lacrimogen şi le-a pulverizat, obligându-le să se retragă.

„Au fost în zonă femei gravide cărora li s-a făcut rău. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Este o bătaie de joc. Dacă ar fi adus întreaga sumă necesară pentru plata alocaţiilor, nu s-ar fi ajuns aici. Trebuie să se schimbe ceva, că așa nu se mai poate!”, a povestit bărbatul.

Se fac cercetări

Sesizaţi despre incident, reprezentanţii Poliţiei Bihor au confirmat, marţi după-amiaza, „asaltul” mămicilor asupra oficiului poştal din Săcueni, despre care, în mod bizar, susţin că au aflat de la reporterul BIHOREANULUI, pentru că nu a fost reclamat de funcţionarele unităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, în timp ce mai multe femei din localitate erau adunate în fața oficiului poștal pentru a încasa alocațiile copiilor, un grup de aproximativ cinci femei ar fi forțat poarta laterală a instituției, care nu este accesibilă publicului și care este folosită pentru manipularea de valori.

„În acel moment, un angajat al Poștei ar fi folosit sprayul iritant - lacrimogen din dotare, în aer liber, pentru a împiedica pătrunderea acestora în spațiul respectiv, care era interzis accesului publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate, a mai spus Fărcuţa, „pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Tot mai mulți țigani...
Furturi, ucideri, violuri si leneveala pe bani publici si ajutoare sociale. Pana nu o sa ajunga 60% din tara sa fie formata din tigani si imigranti si o sa apara un colaps economic, nu o sa ia nimeni atitudine. Asta s-ar numi rasism si Doamne fereste-ne de asa ceva. Dar demografica ne arata ca ne indreptam in acea directie deja.
Postat 17 Februarie 2022, 14:16 de Romania_Legionara
da si mie, da si mie...
da si mie, si burta mea vrea ca daca e vorba de munca ma loveste toate boalele si ma iau toate fresoanele! da si mie ca daca nu dau iau eu! da si mie!!!! dai la mine?
Postat 16 Februarie 2022, 16:33 de scortosul
Bravo!
Bine le-a facut cu spray-ul. Aceasta turma de necivilizati nu fac decat rau pe unde merg. Avem si noi, cei de alte nationalitati, oile noastre negre dar la astia sunt prea multi! Cum sa mearga postasul la ei? Sa-i ia gatul?
Postat 16 Februarie 2022, 11:08 de Salontanu
...
Iar pentru ca postasul nu merge in colonia de romi ma mira ca au tupeul sa si mentioneze asta. Normal ca nu merge, cine naiba vrea sa mearga acolo in afara celor care vietuiesc acolo. Pretentie aberanta. Sa vina ei fain frumos unde li se spune sau sa-si faca carduri sa li se trimita banii si sa mearga la atm sa-i scoata daca le trebuie banii. Sau sa se civilizeze ca sa poata si omul normal sa calce pe acolo fara frica.
Postat 16 Februarie 2022, 10:37 de nihil
pai
In primul rand intr-adevar ce naiba face posta(sau statul) de nu au bani? Ce explicatie e asta in mileniul in care traim? In al 2-lea rand da, nu e normal ce se intampla acolo, e tiganeala provocata de tigani. Se poate intampla sa se intarzie platile cum si oamenii aia se intampla sa-si intarzie indatoririle cetatenesti. Nu incerci sa vandalizezi tu locul ca sa-ti faci dreptate. Daca intrau inauntru ce faceau? Le furau portofelele angajatilor? i-i sechestrau si cerau recompensa? spargeau seiful su ce? Vii a 2-a zi si iti iei banii, faci eventual reclamatie postei daca chiar e vina lor pt incurcatura.
Postat 16 Februarie 2022, 10:32 de nihil
CrisDumi aka KP
Esti frumoasa, da esti::::))))
Postat 16 Februarie 2022, 09:38 de Sandu2100
La muncă cu voi man-cav-ar.... că de 32 numa ajutoare și alocații vreți
Etnia asta de vreo 32 de ani incercam sa o civilizăm fara succes, ajutoare peste ajutoare daca mai au doi ,trei puradeii câștigă cu mult peste salariul minim al unuia care munceste pe bune man-ca-iar kor...u
Postat 16 Februarie 2022, 08:14 de sss
ADAUGĂ CrisDumi aka KP, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Pinonel
Nu aveti nimic de vomitat aici, poate PNL e de vina, sau Bolojan , hai sa va vad cat va ajuta capul. Faceti si voi o legatura dupa cum stiti, ca sunteti poeiti si poiate mari/e
Postat 15 Februarie 2022, 21:45 de Sandu2100
banu'
deles, aduceti si la noi banu' sa manace si la noi ceva....ca noi avem copii multzi, ce sa le dam sa manance ...deles....socheres!!
Postat 15 Februarie 2022, 20:29 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON