URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2022, 12:16

Scandal după Eurovision: Juriul din România, descalificat din concurs. Poziția TVR (VIDEO)

Scandal după Eurovision: Juriul din România, descalificat din concurs. Poziția TVR (VIDEO) (Foto: captură video YouTube Eurovision)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizatorul concursului de muzică Eurovision, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, a transmis, printr-un comunicat de presă, că juriul din România, dar şi din alte câteva ţări, a fost descalificat în marea finală a competiţiei.

"Tipare de vot neconforme"

Concret este vorba de juriile din Azerbaijan, din Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino.

"În analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU), după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot neconforme în rezultatele a şase ţări", se arată în comunicatul EBU, a scris duminică dimineața site-ul Escxtra.com, o publicaţie specializată în Eurovision. 

Cu alte cuvinte EBU suspectează că juriul din cele şase ţări a manipulat votul la concursul Eurovision și ca atare a schimbat notele. 

"Pentru a respecta instrucţiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu un istoric de vot similar). Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare", se mai arată în informarea transmisă de organizatorul Eurovision. 

Sâmbătă seară, în timpul marii finale, din România, Eda Marcus ar fi trebuit să anunţe punctajul juriului naţional. Punctajul acordat de România nu a putut fi aflat însă în direct, coordonatorul concursului Eurovision, Martin Osterdahl, spunând că sunt probleme tehnice.

Osterdahl a spus apoi că cele 12 puncte sunt acordate de România Ucrainei. Tot el a anunţat şi punctajul maxim în locul juriului din Georgia şi Azerbaijan.

Vezi acordarea punctajelor din partea juriului din România (3:28:12):

12 puncte pentru Moldova

TVR a transmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că postul de televiziune "şi-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare şi pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului", au transmis ei.

Reprezentanţii TVR au mai scris că au fost surprinşi să afle că rezultatul votului juriului din România nu a fost luat în calcul şi că organizatorii Eurovision au transmis un alt set de punctaje din partea ţării. "Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei", au mai scris aceştia.

TVR susține şi că juraţii din România au votat în prezenţa unui notar şi au respectat regulamentul impus de organizatori. În plus, ei nu au fost anunţaţi deloc de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României.

"Regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator", se mai arată în comunicat.

De altfel, Eda Marcus a publicat luni dimineaţa, pe contul său de Instagram, reacţia pe care a avut-o atunci când trebuia să intre în direct la Eurovision. În imagini se vede cum aceasta este surprinsă de faptul că nu a intrat în direct şi că în locul său vorbeşte Martin Osterdahl.

 "Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision din motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat", a scris Eda Marcus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eda Marcus (@eda_marcus)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Jocuri de culise
Nu mai inteleg de ce se mai tine acest concurs cand se stie dinainte cine castiga ,totu este doar o mascarada!!!
Postat 23 Mai 2022, 22:47 de User anonimizat
Romanii zic ca eurovision a manipulat rezultatul romanesc
Nu mi-e usor sa cred m “ca intodranua romanii mint”, si polonezii si San Marino si alte 5 tari, toate s-au trezit acuma sa fraudeze votul de-odata. Pana la urma, ce ne pasa de showul lor, nu le fac rating: Eurovision e propaganda politically corect, progresista, care precum cultura de la holywood be dispretuiesc valorile, cultura, religia, si ne-ar vrea doar niste roboti reprogramati. Curaj ar fi sa retalieze cei descalificati, romani si polonezi prin boicot si neparticipare in urmatorii ani.
Postat 16 Mai 2022, 15:34 de unu
Bravo!
Ca intotdeauna Romania este una din tarile fara coloana vertebrala si apoi ne manipuleaza care cum vrea. Au ajuns (europenii) la un grad de nesimtire in care si pentru un * de concurs sa fure. Asa ne-au furat (si noi le-am dat) toate resursele si acum isi bat joc de noi. Vai si amar!
Postat 16 Mai 2022, 12:44 de Salontanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON