URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2020, 16:36

S-a deschis aquaparkul din Oradea: Au venit deja oaspeţii din Cluj (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquaparkul Nymphaea din Oradea s-a deschis, vineri, pe o vreme nu prea prielnică pentru bălăceală. Chiar şi aşa, oameni dornici de distracţie sunt, până la ora 13.30 în complexul acvatic intrând circa 170 de persoane, între care şi oaspeţi din judeţul Cluj. După cum se ştie, în mod obişnuit aquaparkul este un magnet pentru vizitatori din judeţele învecinate. 

Noua rânduială

Complexul Nymphaea s-a deschis doar în partea exterioară, respectând astfel reglementările emise la nivel naţional. Tot în concordanţă cu acestea, la intrare fiecare client se opreşte pentru a-i fi măsurată temperatura şi este invitat să-şi dezinfecteze mâinile cu produse puse la dispoziţie de gazde. 

La casele de bilete au fost trasate marcaje pentru ca oamenii care stau la coadă să păstreze distanţa unii faţă de alţii. De asemenea, ADP Oradea, societatea Primăriei care administrează aquaparkul, a trasat un circuit pe care trebuie să-l respecte clienţii de la intrare, prin vestiare şi până în zona de şezlonguri şi bazine. 

Şezlongurile sunt incluse în preţul biletului şi au fost dispuse păstrându-se o distanţă de 2 metri. Totuşi, familiile care vin împreună la Nymphaea pot, evident, să şi le apropie, lucru care s-a şi întâmplat vineri. 

Fuga la tobogane!

În prima zi de funcţionare a Aquaparkului Nymphaea, n-au fost cozi la intrare, ca în alţi ani. Totuşi, în ciuda vremii instabile, orădenii şi nu doar ei au ieşit la bălăceală.

Până la ora 13.30, în complex intraseră circa 170 de persoane, potrivit directorului ADP Oradea, Liviu Andrica. Acesta s-a aflat vineri în complex pentru a se asigura că totul funcţionează aşa cum trebuie. 

Una dintre cele mai populare zone din complex a fost cea cu bazinul Meridianul 0, care în mod normal făcea legătura cu partea interioară a aquaparkului. "Aici le place că e apa mai caldă", a explicat Andrica. 

Totuşi, copiii şi tinerii s-au distrat mai cu seamă în zona bazinului cu toboganele Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic. Şi la bazinul de sărituri s-au dus adolescenţii pentru senzaţii tari. "Sunt bucuroasă că s-a deschis. Abia aşteptam! Acum am terminat şi cu examenele şi am unde să mă distrez. Doar vremea e cam ciudată", a spus Iana, o tânără din Oradea care tocmai a absovit clasa a 8-a. 

Oaspeţi din Cluj

Încă din prima zi la Nymphaea au venit şi oaspeţi din vecini, mai precis din judeţul Cluj. Soţii Gaci şi cei doi copii ai lor au aşteptat din februarie ziua asta. "Am vrut să venim de atunci, dar nu am apucat şi apoi a venit pandemia. E prima oară când venim", spune Mircea, capul familiei. 

"Organizatorii au făcut tot ce ţinea de ei, au făcut trasee, sunt dezinfectanţi, acum şi noi trebuie să avem grijă", a mai spus clujeanul despre condiţiile din aquapark. "Ai unde să te distanţezi, numai să vrei", adaugă Ravi, soţia acestuia. 

Oaspeţii au la dispoziţie şi două terase unde pot să savureze răcoritoare, bere, dar şi mâncare, inclusiv tradiţionalii mici. Şi acolo, mesele au fost dispuse la o anumită distanţă unele faţă de altele. 

Aceleaşi preţuri

La Nymphaea sunt deschise 7 bazine: Meridianul 0 (care făcea legătura cu partea interioară), bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, cu o adâncime de până la 2,15 metri, bazinul olimpic de înot (adâncime 2 metri), cel de sărituri, dar şi bazinul cu tobogane.

Preţul unui bilet a rămas acelaşi: 60 lei pentru adulţi, pentru o zi întreagă, 50 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 30 lei pentru copiii cu vârste între 3 şi 14 ani. În preţ sunt incluse şi şezlongurile, respectiv parcarea. De asemenea, clienţii nu trebuie să plătească în plus nici pentru distracţia pe tobogane. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON