URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2010, 15:05

România, prezentată de CNN ca aventura ce îţi schimbă viaţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CNN recomanda Romania drept o destinatie care iti va schimba viata intr-o aventura. Site-ul televiziunii americane de stiri prezinta povestea unei femei care sta in Romania de un an de zile si nu ar mai pleca.

Natalie Montanaro are 52 de ani, este din Charleston, Carolina de Sud si lucreaza ca voluntar intr-un satuc de langa Moinesti - Brusturoasa.

"Totul este foarte vechi, comparativ cu ceea ce avem noi. Sunt foarte multe animale, in special gaini, cai si vaci. Trebuie sa te feresti din strada atunci cand vin vacile de la pascut", povesteste femeia despre lucrurile care au impresionat-o pe strada principala din satucul bacauan.

Montanaro e profesoara de engleza pentru copiii de gradinita si pentru toti elevii scolii primare, indiferent de varsta. Dupa orele de scoala tine cursuri de folosire a calculatorului, dar se mandreste cu lectiile de gatit. Americanca este pur si simplu extaziata de bucataria romaneasca.

Apreciaza in special faptul ca mancarea este preluata direct din gradina sau de la animale, asa ca a deschis si ore de gatit la care foloseste numai ingrediente bio si eco. Le preda elevilor cu varste intre 12 si 15 ani o data pe luna si cursuri de bucatarie internationala.

"Ii invat despre diverse feluri de a pregati mancarea, alegerile sanatoase, cum sa aleaga alimentele bune de cele stricate, metode diferite de a face bucatarie, termenele de valabilitate, uneltele din diferite culturi, precum si cooperare, conversatie la cina si cum sa asterni o masa in functie de specificul unei tari", spune Montanaro.

Pana acum, americanca a fost acceptata ca un soi de cronicar strain al unei vieti patriarhale, din vremuri uitate. Oamenii o accepta asa cum e, desi de multe ori este singura persoana cu un aparat foto la o inmormantare sau la o petrecere campeneasca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON