URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2019, 18:40

Roman Kim la Oradea! Excentricul violonist va concerta pe scena Filarmonicii, în cadrul turneului "Passion without Borders" 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Considerat unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai generaţiei tinere, Roman Kim va concerta, sâmbătă, de la ora 19, la Oradea, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul turneului "Passion without Borders" care mai cuprinde oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov. 

În concertul său au fost incluse lucrările "Il trillo del diavolo" de Tartini, "Violin concertos" de Bach, "Divertimento in F" de Mozart şi, în fine, "Brindisi" de Verdi, însă interpretată într-o versiune proprie concepută de violonist.  

Pe mari scene 

Născut în Kazahstan, Roman Kim a început să cânte la vioară la vârsta de 5 ani. La 8 ani, a intrat la clasa faimoasei profesoare Galina Turchaninova la Şcoala Centrală de Muzică de la Moscova. În 2008, şi-a început studiile în Köln cu prof. Viktor Tretyakov, iar în 2012 a câştigat concursul internaţional de vioară "Valsesia Musica".

Muzicianul a dat concerte în Italia, Germania, Franţa, Ungaria, Rusia, USA, China, Coreea de Sud, România, Elveţia şi Taiwan. El a apărut pe scene importante între care Laeiszhalle din Hamburg, Tonhalle din Dusseldorf, Filarmonica din Köln, Ateneul Român, Filarmonica din Berlin, Herkulessaal din München, Concert Hall din Beijing, Teatrul Petruzzelli din Bari, Centrul de Arte din Seul, Academia de Muzică Franz List din Budapesta şi Opereta Naţională din Taipei. Roman Kim locuieşte în Köln şi studiază compoziţie la conservatorul local. El cântă la o vioară al cărei design îi aparţine, creată de meşterul Alexander Hazin.

Violonist excentric 

Tânărul violonist nu se remarcă doar prin virtuozitatea sa, ci şi prin stilul unic de a susţine concerte. El cântă purtând nişte ochelari prismatici, proiectaţi chiar de el, care creează o distorsiune menită să-i permită să îşi urmărească şi să îşi coordoneze mai bine mişcările mâinii stângi. "Ca solist, Kim este apreciat de critici pentru energia explozivă a sunetului său, virtuozitatea sa incredibilă, tehnica fără cusur şi frumuseţea pură a tonului", au transmis organizatorii. 

În postura de compozitor, lui Kim nu-i pasă de convenţii, ci scrie şi face aranjamente muzicale care sunt o expresie a sentimentelor sale romantice. Printre compoziţiile sale de succes sunt parafrazele lui "I Brindisi" şi "Dies Irae" pentru vioară solo.

Biletele la concertul său din Oradea, care încheie turneul transilvănean intitulat "Passion without Borders", sunt disponibile pe eventbook.ro şi biletmaster.ro şi costă 50 sau 60 lei, în funcţie de locul în sală. Artistul va fi acompaniat de Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Oradea, "Camerata Michael Haydn", sub bagheta dirijorului Brian Liao.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON