URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
20 Noiembrie 2022, 13:26

Renovare de fațadă: Au reabilitat doar ce se vede de la stradă, iar restul a rămas la fel de ponosit (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea din Piaţa 1 Decembrie nr. 2-6, unde îşi are sediul şi PSD Bihor, se dezvăluie orădenilor cu o altă faţă.

Imobilul a intrat în programul multianual prin care Primăria sprijină proprietarii la reabilitarea faţadelor ponosite şi, după luni bune de lucrări, schelele au fost date jos, aşa că acum poate fi admirată arhitectura clădirii.

Pe cât de bine arată faţada de la depărtare, pe-atât de dezamăgit rămâne însă oricine se apropie şi priveşte mai atent, iar asta pentru că lucrările au vizat exclusiv faţada, nu şi arcadele care "ascund" intrările în spaţiile comerciale şi în curţile interioare ale clădirii.

Întreg coridorul arcuit, lung de zeci de metri, a rămas nerenovat şi arată la fel de deplorabil, cu tencuiala căzută şi zugrăveli multicolore învechite.

Dacă la alte palate şi clădiri din oraş reabilitate rămân neînnoite doar curţile interioare, la aceasta nici măcar exteriorul nu s-a refăcut în întregime...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu e o noutate.
Doar cateva cladiri s-au renovat si la interior, cai de acces, scari, curti. Majoritatea au fost facute la limita finantarii, de fatada. Pot da o gramada de exemple. Cu stupoare am descoperit zilele astea un caz, fatada refacuta dar ploua in casa scarii. Un alt paradox, inca se mai aproba constructii parazitare (balcoane) pe cladiri istorice sau in curs de clasare. Nici nu ar fi o asa mare problema daca s-ar face printr-un proiect unitar, uniform. Nu, se face separat, dupa bunul plac al fiecaruia. De aia e nevoie de comisii separate, nici macar asa nu e o certitudine ca functioneaza. O erata, presupun ca modificarile s-au facut cu autorizatii, nu mai suntem in anii ‘90.
Postat 20 Noiembrie 2022, 14:30 de CT
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON