URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2017, 16:31

Promoţia aniversărilor: Absolvenţii de la Jurnalism şi Ştiinţe Politice au încheiat studiile (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucurie şi emoţie, luni la prânz, în Aula Magna a Universităţii, unde a avut loc festivitatea de absolvire a studenţilor de la specializările Ştiinţe Politice şi Jurnalism, ale Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Viitorii jurnalişti şi politicieni

Şase absolvenţi de la Ştiinţe Politice şi 13 de la Jurnalism au defilat îmbrăcaţi în robele specifice absolvenţilor, în aplauzele părinţilor, prietenilor, profesorilor. "Nu mulţi, dar valoroşi", a spus profesoara Gabriela Goudenhooft. Alături de ea, în prezidiu au mai stat prefectul Claudiu Pop, decanul Ioan Horga, cancelarul Senatului universitar, Daniel Paşca, şi fostul decan al facultăţii, Lia Maria Pop.

Din sală, i-au încurajat cu aplauze şi actuali politicieni şi jurnalişti, invitaţi la festivitate şi pentru că momentul a fost aniversar: se împlinesc 15 ani de la înfiinţarea specializării de Jurnalism, respectiv 10 ani de când primii absolvenţi au susţinut la Oradea examenul de licenţă.

"Sunteţi promoţia aniversării", le-a spus Lia Maria Pop studenţilor. La solicitarea studenţilor, profesoara a fost cea care le-a ţinut ultimul curs, îndemnându-i pe tineri "să pună semne acolo unde trebuie" şi să nu lase grădina neînsămânţată, adică să fructifice informaţiile acumulate în anii de facultate şi să facă ceva însemnat pentru societate.  

Bineînţeles, toţi cei care au luat cuvântul la ceremonie le-au urat absolvenţilor noroc în viitoarele lor cariere. "Vă doresc să ajungeţi politicieni de frunte ai urbei noastre, ai judeţului, ai ţării şi de ce nu ai Europei. Celor de la Jurnalism, vă doresc să îi acompaniaţi pe jurnaliştii din redacţii, să le luaţi locul, să deveniţi jurnalişti naţionali şi să aveţi cât mai puţine ocazii de a vă critica colegii de la Ştiinţe Politice ajunşi politicieni", a spus Horga.

Un moment inedit a fost chiar în debutul ceremoniei, când, în vreme ce sonorizarea s-a poticnit la Imnul Național, studenții au salvat situația, cântând ei imnul și îndemnându-i, astfel, pe toți participanții să cânte alături de ei.

5 ani de Jurnalism

Conform celor prezentate la festivitate, în cei 15 ani de existenţă ai specializării Jurnalism s-au adunat 288 de absolvenţi, din care circa o treime sunt activi în presa de azi.

Unii dintre ei au fost pomeniţi şi la festivitatea de luni, precum redactorul-şef al BIHOREANULUI, Florin Ciucaş, redactorii BIHOREANULUI Dan Simai şi Raluca Avram, redactorul Jurnalui Bihorean, Călin Corpaş, ori jurnalistul colaborator al Crişanei, Florin Budea. De asemenea, au mai fost pomeniţi absolvenţii de Ştiinţe Politice activi: Sergiu David, consilier judeţean PSD în actualul mandat şi, totodată, cel mai tânăr consilier judeţean din istoria acestei instituţii, Zoltan Hizo (fost jurnalist, în prezent angajat al CJ Bihor) ori Oana Mudura, fostă prezentatoare TV, acum manager al unei firme de comunicare.

La finalul ceremoniei, după scurte discursuri ale studentelor şefe de promoţie, Alina Gale şi Mariana Sim Kofler, ce au predat simbolica cheie colegilor din anul II, absolvenţii au primit diplome, la fel de simbolice, au făcut poze de grup, iar apoi şi-au aruncat în sus tocile, în semn de libertate...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON