URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2020, 18:14

Profesorul din Oradea care contestă purtarea măştilor în şcoli, amendat de poliţişti. "Îmi susţin punctul de vedere"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nelu Sandu Pop, profesorul din Oradea devenit celebru după ce a postat pe Facebook un filmuleţ în care se declara împotriva purtării măştilor în şcoli, etalând în schimb o mască de clovn în semn de protest faţă de această obligativitate, a fost amendat cu 2.500 lei de poliţişti, iar Inspectoratul Şcolar a depus o plângere penală.

Amendat și cu dosar penal

"Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat după apariţia imaginilor respective în mediul online, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru neportul măştii de protecţie în spaţii închise, cu amendă în valoare de 2.500 lei. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală faţă de acesta, existând suspiciuni de comitere a infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în înregistrarea video postată pe Facebook de Nelu Pop, profesor la LPS Bihorul, spune că "Guvernul ne obligă să purtăm măşti, ne determină să ne comportăm şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc", cuprinzându-i pe elevi în filmare, toţi având feţele acoperite, fără a fi clar dacă poartă măşti de protecţie, aşa cum sunt obligaţi.

Filmarea profesorului a făcut înconjurul ţării, fiind criticată inclusiv de premierul Ludovic Orban, care a declarat că profesorul de la LPS Bihorul "trebuie sancţionat", adăugând că un astfel de cadru didactic "trebuie să părăsească învăţământul", iar președntele Klaus Iohannis a catalogat „jalnic”gestul orădeanului. 

„Îmi susţin în continuare punctul de vedere”

Miercuri după amiază, Pop a avut o nouă reacţie, folosind punctuație excesivă, pe Facebook, despre gestul său, precizând că se simte "sâcâit" şi anunţând că a avut parte de "o dimineaţă deosebită".

"Vreau să vă anunţ pe această cale că îmi susţin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea măştii în timpul orelor de curs. De ce ? Păi atâta timp cât elevii stau şi socializează împreună înainte şi după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiţi la poarta şcolii să li se ia temperatura.... înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???", a scris Pop.

Susţinând că nu ar fi îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, respectiv că nu a îndemnat pe nimeni să nu respecte legea, Pop spune că i se aduce atingere libertăţii de exprimare.

"Dar cum rămâne cu art. 30 din Constituţia României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere. Dacă şi libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituţiile statului, atunci ne întoarcem în comunism... Am pretenţia că trăiesc intr-o ţară Democrată, liberă, care îşi respectă cetăţeii. Dacă ni se ia şi dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuşi peste măsură???? Eu imi doresc pentru copiii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copiii să respecte legea, dar să-şi cunoască şi să lupte pentru drepturile lor", a scris el pe Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Respect domnule profesor
"Jos labele de pe copii,jigodiilor" - reputatul prof. criminalist Butoi
Postat 24 Septembrie 2020, 20:12 de platona
@crisdumi
Betiva ordinara si-a primit spirtul de la psd, si acum, ranga de beata, abereaza pe aici. Tu, proasta de servici a psd-ului, mai existi?
Postat 24 Septembrie 2020, 11:59 de elev
@crisdumi
De ce manipulezi prin minciuni ordinare? Suedia a avut zero cazuri doar in februarie. https://news.google.com/covid19/map?hl=en-US&mid=%2Fm%2F0d0vqn&gl=US&ceid=US%3Aen
Postat 24 Septembrie 2020, 10:29 de unul
Știați că nivelul de obediență față de unele măsuri fără logică "filtrată" la nivel propriu ...
... este invers proporțional cu nivelul IQ ?!? Asta-i diferența între români ... și suedezi spre exemplu, pentru care nu au existat restricții și, de câteva săptămâni încoace, nu au mai înregistrat niciun caz de Covid. Autoimunizarea populației Suediei e un fapt dovedit deja !?!
Postat 24 Septembrie 2020, 10:16 de CrisDumi
Milițienii lui Haniș s-au autosesizat !?!
Penibili până la jenanți.
Postat 24 Septembrie 2020, 10:09 de CrisDumi
Hai aa ne prefacem ca e bine
La una din scolile din oras, cadrul didactic ce ia temperatura copiilor la intrare, le pune mana pe frunte fara manusi, mai îi și smuceste cate un pic daca copiii nu stau "la aparat", deci despre ce vorbim? Daca acel profesor are (prin absurd) covid iar boala se transmite prin atingere... nici nu vreau sa ma gandesc: trei sferturi din copiii ce trec pe langa el sunt atinsi direct fara nici o protectie. Sau sufucient sa atinga unu sau doi copii infectati..
Postat 24 Septembrie 2020, 09:17 de oradeanbihor
.
tot respectul pentru om. Isi sustine punctul de vedere, si eu apreciez asta. I-as da o marire salariala, nu amenda
Postat 24 Septembrie 2020, 01:18 de David
Test
O testare psihologică nu ar strica nici cadrelor didactice...
Postat 23 Septembrie 2020, 21:49 de Adrian_Preda
Aiurit...
Aiurit, sustine tu ce vrei in privat, in buda ta nu in timpul serviciului pentru care esti platit din munca mea, nu in timpul orelor de scoala! Ai moaca de manelist ma intre ce cauti in invatamant? Mars afara din sistemul de invatamant platit din taxe si impozite, mars!
Postat 23 Septembrie 2020, 20:46 de scortosul
Rocket-science-is a phrase meaning something that is difficult to understand
"Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru neportul măştii de protecţie în spaţii închise... Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală faţă de acesta, existând suspiciuni de comitere a infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor".Pentru politie,situatia e clara,n-ai masca in spatii inchise,pac,2500 lei pentru guvernul meu.Delicatetea revine inspectoratului,care a depistat in isprava profului ,"suspiciuni" de "zadarnicire a combaterii bolilor".Mare grija duminica,daca votati ALTCEVA, s-ar putea sa zadarniciti combaterea bolii numita psd.Deci,dosar penal,pentru cazier, si 2.500 lei,pentru bugetari...
Postat 23 Septembrie 2020, 19:11 de excalibur
Asta mai e profesor?!
De aia iubesc sistemul de justitie anglo-saxon, pt. ca decizia judelui e izvor de drept! De pilda cum a zis CTP, asta, proful, e bun la sapat gropi pt. cei morti de covid-19. Dupa ce sapa 100 (o suta) sa-l vedem ce (mai) zice!
Postat 23 Septembrie 2020, 18:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON