URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2023, 19:20

Priveliște de nedorit: Ce văd turiștii de la aquapark-ul Nymphaea pe celălalt mal al Crișului (FOTO)

Priveliște de nedorit: Ce văd turiștii de la aquapark-ul Nymphaea pe celălalt mal al Crișului (FOTO) (sursa foto: Facebook/Apele Române Crișuri)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aglomerat în zilele toride de vară, aquapark-ul Nymphaea le oferă turiștilor și o „experiență” vizuală neplăcută: pe malul stâng al Crișului Repede, vizavi de parcul acvatic, băltesc gunoaiele.

Responsabilă cu întreținerea cursurilor de apă, Administrația Bazinală de Apă Crișuri a anunțat, pe Facebook, că zi de zi are provocarea de a menține râul curat.

„O plimbare pe malul apei ar trebui să fie un moment de relaxare și de conexiune cu natura, dar nu și atunci când pe apă plutesc deșeuri. În mod constant, colegii noștri de la Sistemul Hidrotehnic Crișul Repede sunt nevoiți să desfășoare acțiuni de igienizare pe cursurile de apă din Oradea”, a transmis ABA Crișuri, luni, pe rețeaua de socializare.

Textul este însoțit de imagini care arată că, lângă aquapark, în vegetația din râu, „staționează” PET-uri, pungi, cabluri și alte gunoaie pe care le-a adunat apa.

Fenomenul poate fi stopat doar de oameni, mai arată ABA. „Oricâte mâini ar aduna în urma altora și oricâte acțiuni de igienizare s-ar desfășura, nu vom reuși să avem ape curate acolo unde omul nu vrea”, a mai transmis instituția.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Petre93
No na nu mai zici nimic, nu ai argumente dar zi ceva :::::::))))))) ploaie pe Lună, Bolojan e de vină of course ::::::)))))
Postat 15 August 2023, 21:56 de Sandu2100
Petre93
Adevărul tău se numește propagandă, mai trebuie sa ne spui ca l-ai văzut pe Bolojan cu camionul de flacoane pe dig la Tileagd :::::)))))
Postat 15 August 2023, 09:37 de Sandu2100
Drop/sandu
Doare adevarul sandule? Tu in afara sa repeti zilnic cuvantul propaganda mai stii si altceva? Tu esti un ratat ce nu merita sa ti se raspunda, prea prostovan sa inteleaga ceva. Analfabet functional
Postat 15 August 2023, 05:40 de Petre93
..........
Crisul așa arată pe tot cursul lui prin Oradea.Peste tot sunt insule de gunoaie.Tot ce vine din amonte se agata in acele plante subacvatice iar mai jos de podul Decebal și în vegetația de la mal.Din cate știu acele plante subacvatice se pot curata cu un aparat special,strânsul gunoaielor e lăudabilă dar probabil insuficienta mai ales că acele gunoaie într-o bună măsură vin din amonte nu neapărat din ce aruncă orădenii.Intr-o alta ordine de idei lucrurile nu arată mult mai bine nici pe uscat.Crengile rupte de furtună încă sunt vizibile în multe locuri și oricum nu înțeleg de ce s-a chinuit primăria să înregistreze tot cursul Crișului ca stațiune turistică daca apoi o lasă în ultimul hal.Ati văzut undeva in tara un loc de închiriere hidrobiciclete mai dezolant ca ce avem în Oradea? Asta nu tine nici de debitul scăzut al apei și nici de furtună,acolo starea de cocina de porci e permanenta.Ce sa mai spui că tot ce este în jurul pietei Unirii te lasă fără cuvinte.Parcul 1 Decembrie,str Armatei Romane,parcul Bălcescu etc deci pe bune,ți se face rușine când vezi turiști rătăciți în aceste zone și care caută acel cel mai frumos oraș din România.In toate localitățile sunt șantiere dar parca in Oradea e totuși too much că de vreo 15 ani porțiuni mari din centru sau sunt in șantier și de aia arată prost,sau urmează să fie șantier cândva și de aia e lăsat în ultimul hal.Am mai putea aminti și de măcelul făcut de sapaturile pt țevile de termie.Pe Șirul Canonicilor au mers fix pe langa pomi rupând toate rădăcinile.In zona mulți pomi au început să se usuce unele sunt deja fara nicio frunza.La următoarea furtună daca va aflați în zona fugiți că sub pomi va fi jale dar probabil asta e și motivul dezastrului de după furtuna trecuta,săpăturile continue din ultimii ani făcute fără a baga în seamă acest aspect.Una peste alta lucrurile nu arată bine.
Postat 14 August 2023, 23:28 de Robert
Petre93
N-ai avut de mult un subiect, baga tare amu ::::::)))))) propaganda știe
Postat 14 August 2023, 20:22 de Sandu2100
minge la fileu - toaletele din aquapark = pericol public
dar sa vedeti ce duhoare este in toaletele de la aquapark, sa nu mai mentionam lipsa hartiei igienice dupa ora 14, in conditiile in care biletul pentru adulti costa 82 lei! andrica doarme linistit, n-are habar sau chef sa investeasca in odorizante profesionale si femei de serviciu in 2 schimburi - situatie perfect descriptiva a penibilului gandirii peneliste din oras.
Postat 14 August 2023, 20:18 de roger
Asa arata 90% din oras
Dar ruta de intrare dinspre Cluj spre Centru cum arata? Sau cea dinspre Satu Mare pana la Gra arata ca intr-o cocina de comuna , sau orasel uitat de lume, o rusine. Sau cum arata strazile din oras
Postat 14 August 2023, 20:10 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON