URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2023, 13:24

Prinţul Harry îl acuză pe fratele său, William, că l-a agresat fizic: „M-a apucat de guler şi a dat cu mine de pământ”

Prinţul Harry îl acuză pe fratele său, William, că l-a agresat fizic: „M-a apucat de guler şi a dat cu mine de pământ” (Sursa foto: Royal.uk)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prinţul Harry a scris în autobiografia sa, "Spare" (Rezervă), că Prinţul William, moştenitorul coroanei britanice, l-a agresat şi l-a trântit de podea în timpul unei certe care a avut loc la Londra, notează publicaţia The Guardian, care a obţinut o copie a cărţii ce urmează să fie lansată săptămâna viitoare.

Cearta dintre cei doi prinţi ar fi avut loc în 2019, la Nottingham Cottage de pe terenul Palatului Kensington. Prinţul Harry descrie în carte că fratele său ar fi spus atunci despre Meghan, cu care Harry se căsătorise în 2018, că este "dificilă", "nepoliticoasă" şi "impertinentă", iar el i-ar fi răspuns că este un papagal pentru că reproduce ceea ce scrie presa de soţia sa americancă.

Discuţiile ar fi degenerat iar, după un schimb de replici dure, Harry i-ar fi oferit fratelui său un pahar de apă. „A pus apa jos, m-a insultat şi a venit spre mine. S-a întâmplat atât de repede. Foarte repede. M-a apucat de guler, rupându-mi lănţişorul şi a dat cu mine de pământ. Am căzut peste castronul de mâncare al câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat. Am zăcut acolo puţin timp, ameţit, apoi m-am ridicat şi i-am spus să iasă", a scris Prinţul Harry în cartea sa autobiografică, la care The Guardian a avut acces înainte de publicare.

El continuă, scriind că William i-a spus să-l lovească şi el, dar Harry a refuzat. Fratele său a plecat apoi, dar s-a întors mai târziu spășit, cerându-şi scuze.

Cartea autobiografică a Prinţului Harry "Spare" ("Rezervă"), care urmează să fie lansată pe 10 ianuarie, face referire, chiar din titlu, la statutul său de al doilea născut în casa regală. Regulile monarhiei britanice stabilesc că primul fiu moşteneşte titlurile, puterea şi averea, iar al doilea este, aşadar, rezerva, în eventualitatea în care se întâmplă ceva cu primul născut, scrie Euronews.ro.

Prinţul Harry şi actrița Meghan Markle s-au cunoscut în 2016, iar doi ani mai târziu s-au căsătorit la Castelul Windsor.

Cei doi s-au distanţat ulterior de Familia Regală şi au decis să renunţe la atribuţiile regale, mutându-se în SUA.

Recent, cei doi au primit o sumă mare de bani pentru a prezenta detalii intime din povestea lor pentru Netflix. În acel documentar, prinţul Harry a spus că prinţul William a ţipat la el, în discuţiile pe care le-au avut în 2020 referitoare la plecarea sa şi a soţiei sale din Marea Britanie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
A avut noroc prostovanul.
Că dacă mai trăia bunică-sa, poate îl închidea în Turnul Londrei, ca să vadă tot turistul ce a ajuns monarhia. Se îmbogățea Casa de Windsor numai din vânzarea de bilete la intrare.
Postat 06 Ianuarie 2023, 10:00 de KP
nu are stofa de casa regala nici Harry nici Meghan
sa le fie tarana usoara, drum bun in America si spor la showbiz. Pacat ca baga cancan si barfe despre regalii seriosi..
Postat 05 Ianuarie 2023, 18:50 de unu
ce tare
Brusc acum...m-a batut fratele care e mostenitor la tron! De ce nu a anuntat atunci cand a renuntat la privilegii? O fi santaj? n.b. copii se mai si ciondanesc
Postat 05 Ianuarie 2023, 15:16 de Christa
Hmm...
Cred ca Harry este iritant de obraznic si cere prin atitudinea lui corectiuni fizice.
Postat 05 Ianuarie 2023, 13:37 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON