URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2023, 09:03

„Pozitive” de Vașcău: Primarul are baiuri cu... veterinarul 

„Pozitive” de Vașcău: Primarul are baiuri cu... veterinarul  (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„Fă-te că lucri!” este îndemnul pentru care a devenit faimos primarul orașului Vașcău, Florin Porge, apărut recent la „România, te iubesc” de la Pro TV într-o ediție despre „statul degeaba” în instituțiile publice. Edilul e mustrat acum din nou în public, de data aceasta de un veterinar din Beiuș, Ioan-Răzvan Șuteu.

Doctorul a relatat pe Facebook că, la cererea localnicilor, s-a dus în Vașcău cu o „clinică mobilă” de sterilizare a câinilor și pisicilor și a obținut acordul viceprimarului să folosească o clădire numită de localnici „fostă casă de nunți”. În prima zi, una de sâmbătă, pe-acolo a trecut primarul, iar seara Șuteu ar fi primit un SMS de la viceprimar că trebuie să elibereze spațiul.

S-a dus totuși și duminică să-și onoreze programările, iar pe seară însuși primarul s-ar fi prezentat să-i alunge, căci într-o altă încăpere a aceleiași clădiri era programat un eveniment. „Au urmat niște ireproductibile dialoguri, culminate cu amenințări cu bătaia din partea edilului”, a scris veterinarul.

Căutat de Bihorel, Porge a spus că doctorul a fost cel care l-a jignit și că, deși „nu există niciun act prin care dânsul să poată practica acolo sterilizarea”, i s-a permis să lucreze, dar doar până la ora 16.

Primarul nici n-a avut prea multă răbdare să dea explicații și i-a sărit țandăra. „Eu v-am spus care e treaba, nu vă luați după un nemernic de doctor”, a tunat el, amintindu-și că nici de presă nu-i convine, în special de Alex Dima de la Pro TV, care „a dat numai ce a fost negativ, nu a dat pozitiv nimic”.

Deși iată câte lucruri bune se petrec în Vașcău...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
pocherasul vascaului
Acolo merg comisioanele IN PARTIDE DE POCHER Acolo unde trebuia sa aiba loc sterilizarea acolo se bea si se joaca partidele de pocher printre sobolani
Postat 21 Septembrie 2023, 10:29 de DAVIDE
CETATENII DIN VASCAU IL MERITA PE ACEST PRIMAR
Calitatea votantilor atesta calitatea primarului Fiecare angajat din primarie a avut targhet de voturi . Votul s-a cumparat intre 50-500 lei in fuctie de om Mandatul trecut a functionat galetat cu pui si ulei Oameni buni intelegeti ca sint ultimele rabufneli ale dictaturii PORGE . Orice dictatura a ajut o finalitate Oare ce va face frate le stimabilului NESSSSS se apropie finalul .Oare de unde vor mai fimiliardele din fotbal si lemne ????
Postat 21 Septembrie 2023, 10:26 de DAVIDE
florine, fa-te ca stai
Pacat ca nu ai intalnit un doctor din asta inainte sa faci prunci, sa te sterilizeze, eventual sa-ti taie si limba. Afumatule, esti pe langa subiect dar te tii cu dinti de post. Ai un tupeu de presedinte, nu de primar. Vezi sa nu-ti vina idei, nu vrem ca Romania sa aiba 25 milioane de functionari publici.
Postat 20 Septembrie 2023, 14:41 de Victorvlad12
Fa-te ca semeni pe porge
Cat poti sa fii de gunoi, primare? Am crezut ca ti-ai atins maximul de nesimtire, dar tu tot reusesti sa ne surprinzi. Sa faci asta cu un om care incearca sa-ti ajute cetatenii? Stii prea bine cati bani au oamenii din vascau (doar tu le-ai oferit viata asta frumoasa de 5 mandate), ca nu-si permit sa-si duca pisica la sterilizat. Si tu, in nesimtirea ta, ca nu aveai unde sa-ti bei coniacul decat in spatiul ala invadat de sobolani, doar ca sa arati tu ca poti mai jos decat nivelul 0 Sper sa mai existe o farama de interes + curaj + vointa in vascauani si sa te dea afara din oras, cu tot cu clanul tau. Cu plozii aia prost crescuti, cu neamurile de prin primarie si cu toti "datornicii" care iti cotizeaza zi de zi pentru ca sa ii tii in functii la mirifica primarie din cou. Fa-te ca lucri primare, ca noi stim cat esti de harnic.
Postat 20 Septembrie 2023, 14:20 de Victorvlad12
Freacă menta ăsta
Am văzut emisiunea respectivă, dar știu ca Vașcăul e Vașcău ::::::)))))) primarul asta mai degrabă are statut de PSD, cu toate ca e galben, când ma uit la Cociuba mare vad o alta treabă. Chiar nu le e rușine la cetățenii din Vașcău de ce au votat. Primarul ăsta nu e responsabil și da vina pe alții, e o rușine pt PNL Bihor.
Postat 20 Septembrie 2023, 11:15 de Sandu2100
https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/primaria-vascau-executata-silit-pentru-neplata-facturilor-face-angajari-4402291/
Acelasi personaj? Nu merita atentia, dar merita faptele de arme ale unei firme care in curind va conduce judetul, precum Rer in Oradea. Romania nu se cucereste cu arma.
Postat 20 Septembrie 2023, 10:59 de excalibur
Dinozauri.
Medicul are dreptate. Sunt locuri in care chiar oamenii nu merita. Am vazut reportajul de la recorder, babalaul ar trebui aruncat pe geam din primarie. Impreuna cu 3/4 de personal. M-am prins ca e un fel de visinescu(tortionarul) dupa limbajul verbal si corporal pe care l-a avut cand a fost intrebat de ideea comasarii administratiilor mai multor localitati mici(care ar fi dus numeric la reducuerea posturilor). I-ar fi dar reporterului cu securea in cap. Peste 40 de posturi la o localitate care impreuna cu satele au mai putini locuitori decat Cociuba Mare. Oamenii care voteaza si tolereaza astfel de administratori nu prea merita ajutati - ceea ce se si intampla,localitatea lor e un ghetou la marginea judetului.
Postat 20 Septembrie 2023, 10:47 de nihil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON