URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2022, 18:35

Povestea lui Zodier: Melodia de pe coloana sonoră a filmului lui Mircea Bravo a fost compusă de un tânăr din Bihor (FOTO/VIDEO)

Povestea lui Zodier: Melodia de pe coloana sonoră a filmului lui Mircea Bravo a fost compusă de un tânăr din Bihor (FOTO/VIDEO) Tânărul Eduard Bondar s-a fotografiat la premiera filmului în Oradea alături de tanti Lenuța din Chinteni, dar și cu Mircea Bravo, actrița Ioana Repciuc și regizorul Cristian Ilişuan. Filmul "Mirciulică" mai poate fi vizionat la Cinema Palace din Oradea (Sursa foto: Facebook - Zodier)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr originar din oraşul Salonta, Eduard Bondar, este cel care a compus şi interpretat melodia "Albastru răsărit" de pe coloana sonoră a filmului "Mirciulică", lansat în urmă cu câteva zile de cunoscutul vlogger şi comediant Mircea Bravo.

Muzician de Salonta

La Oradea, premiera filmului a avut loc sâmbăta trecută, în prezenţa vedetelor din lungmetraj, între care s-au numărat Mircea Bravo, "bunica" lui, tanti Lenuţa din Chinteni, precum şi două actriţe de la Teatrul Regina Maria, Denisa Vlad şi Ioana Maria Repciuc, care joacă în film.

Printre invitaţii speciali la proiecţie s-a numărat şi Eduard Bondar (în foto jos, primul din dreapta), în vârstă de 23 de ani, care a compus piesa "Albastru răsărit" de pe coloana sonoră a filmului.

"Atunci i-am cunoscut pentru prima dată pe Mircea Bravo, pe regizor şi pe ceilalţi actori", a declarat salontanul miercuri pentru BIHOREANUL.

Tânărul este de profesie programator IT, absolvent al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale a Universității Politehnica Timișoara, dar este pasionat de muzică din copilărie. A învăţat să cânte la chitară singur, la 10 de ani, după ce mama sa i-a cumpărat din oraş instrumentul muzical.

Promovat de The Motans

Din adolescenţă a început să compună piese, iar la vârsta de 19 ani i-a trimis câteva versuri şi mesaje vocale, în care îşi interpreta melodiile, lui The Motans, artistul moldovean pe care îl admiră de când s-a lansat.

"Atunci m-a încurajat, mi-a spus să continui să compun şi să cânt, iar în urmă cu doi ani, chiar înainte de pandemie, m-a chemat la Bucureşti, la casa de discuri Global Records, ca să înregistrez câteva piese", a povestit tânărul.

Tot el l-a ajutat să-şi găsească şi un nume de scenă. "Mi-a spus să scriu pe o foaie lucrurile de care mă tem sau nu-mi plac, iar pe listă am pus şi astrologii. Am căutat un sinonim pentru acest cuvânt, şi aşa mi-am găsit numele: Zodier", a explicat Eduard.

Anul trecut The Motans i-a pregătit o surpriză. Fără să-i dea explicaţii, cunoscutul artist i-a spus să-i trimită o melodie înregistrată de el care-i place, iar Zodier a ales "Albastru răsărit".  

"A fost piesa pe care am compus-o în 2020, după o noapte în care am stat treaz. Atunci am fost inspirat de răsăritul soarelui, care m-a făcut să-mi amintesc de o experienţă personală. Am încercat să-l descriu sincer, real şi simplu: albastru. La câteva luni după ce i-am trimis-o, Denis Roabeș (n.r. The Motans) mi-a scris că cei din echipa de producţie a filmului "Mirciulică" sunt încântaţi de ea şi vor să o introducă pe coloana sonoră a filmului. A fost cea mai fericită zi!", a mai povestit el.

De altfel, piesa a fost publicată şi pe YouTube:

Zodier la Bucureşti

După această reuşită, Zodier se pregăteşte să se mute în Bucureşti, pentru a munci la visul său de a ajunge artist, încurajat de The Motans.

Acesta se pregăteşte să lanseze în următoarele luni încă două piese. 

"Iubesc muzica, dar îmi place şi profesia de programator. Până acum am reuşit să le îmbin destul de bine. Sper să reuşesc şi de acum încolo", a mai mărturisit BIHOREANULUI Eduard Bondar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON