URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Mai 2021, 10:45

"Poimâine": Teatrul Szigligeti organizează a IX-a ediţie a festivalului "HolnapUtán"

'Poimâine': Teatrul Szigligeti organizează a IX-a ediţie a festivalului 'HolnapUtán' Printre spectacolele care vor putea fi văzute de publicul orădean se numărăr și „Nouă” (foto), o adaptare de Broadway a filmului "8 1/2" de Federico Fellini
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Szigligeti organizează, între 3 şi 6 iunie, a IX-a ediţie a festivalului "HolnapUtán" ("Poimâine"), în cadrul căruia vor avea loc mai multe spectacole, produse atât de teatrul orădean cât şi de trupe din Ungaria şi Serbia.

Noua ediţie a festivalului va debuta joi, 3 iunie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, cu spectacolul "Cireaşa neagră" al Teatrului Naţional de la Miskolc, a cărui poveste se concentrează pe traumele lăsate de Primul Război Mondial. "Rănile istorice, pasiunea şi blestemul unor convieţuiri forţate apar cu o forţă de temut în Cireaşa neagră, un spectacol care nu judecă, ci pur şi simplu tulbură", a descris criticul de teatru maghair Balogh Gyula spectacolul, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia culturală din Oradea.

Festivalul va continua sâmbătă, de la ora 17, când publicul orădean este invitat la spectacolul "Tigrul sibian" al gazdei, Trupa Szigligeti. Drama scrisă de Gianina Cărbunariu şi regizată de Tóth Tünde are la bază o poveste reală petrecută în urmă cu 10 ani în Sibiu. Un tigru siberian a ieşit din Zoo, din cauza neglijenţei unui îngrijitor, frumoasa felină fiind descoperită după trei ore în pădurea din apropiere și ucisă prin împuşcare.

Tot în aceeaşi zi, dar de la ora 19, trupa Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely de la Timişoara va juca pe scena Teatrului musicalul "Kilenc" ("Nouă"). Spectacolul muzical este o adaptare de Broadway a filmului "8 1/2" de Federico Fellini, care spune povestea unui regizor ce trece printr-un blocaj artistic, iar protagonistul este regizorul italian de mare succes Guido Contini.

În ultima zi de festival, duminică, 6 iunie, teatrul orădean va găzdui o producţie a trupei maghiare din Novi Sad din Serbia. Acesta va juca musicalul "Parasztopera" ("Opera Ţărănească") de Pintér Béla şi Darvas Benedek. Spectacolul are la bază o poveste arhaică, în care incestul, crima şi moştenirile secrete se îmbină cu elementele clasice ale baladelor populare maghiare.

Biletele pentru spectacole pot fi cumpărate la casa de bilete a Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe Biletmaster.ro. Preţurile variază între 25 şi 35 de lei, în funcţie de locul ales în sala de spectacol. Doritorii pot cumpăra şi un abonament valabil la toate cele 4 spectacole din cadrul Festivalului "HolnapUtán".

Spectacolele pot fi urmărite cu purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei de 2 metri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON