URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2022, 13:22

Plantări de toamnă în Oradea: Aproape 700 de arbori ornamentali sădiți prin oraș (FOTO)

Plantări de toamnă în Oradea: Aproape 700 de arbori ornamentali sădiți prin oraș (FOTO) (sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunțat că este în desfășurare campania de plantări de toamnă, în cadrul căreia în oraș se vor sădi 694 de arbori în parcuri, scuaruri și pe aliniamentele stradale.

Demarată pe 15 noiembrie și întinsă până pe 15 decembrie, campania de plantări presupune sădirea de arbori ornamentali din specii precum tei, frasin, arțar, stejar, cireș decorativ, măr decorativ, prun decorativ.

„Până în prezent, s-au plantat cca 400 de arbori în zone precum: str. Barcăului – aliniament, str. Oneștilor, Parc Xenopol, parcare Theodor Aman, parcare Grădina cu Fragi. În continuare se vor face plantări pe străzile: Principatelor Unite, Roșiorilor, Alexandru Cazaban, Zlatnei, C. Nottara, parc Adona, B-dul Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, Aleea Ștrandului, Transilvaniei, Matei Corvin, Ion Alexa, Olimpiadei”, a transmis Primăria.

Plantările le execută firma SC Adidem Gardener SRL, pentru 682.450 lei.

Pentru această sumă, societatea va trebui să asigure o garanție de 5 ani fiecăruie arbore, fiind obligată să facă lucrări de întreținere și udare.

Toți arborii care se plantează în această toamnă sunt prevăzuți cu baloți de pământ, având dimensiuni între 2-4 m înălțime și circumferința între 12-24 cm.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cale lunga pana la maturitate.
In absenta unui registru, o evidenta fito-sanitara a fiecarui arbore, pe bune, chiar o aplicatie, care-i sansa ca un arbust sa ajunga la maturitate si sa produca nivelul de oxigen dorit? Asta in conditiile in care recurgem la tot felul de siretlicuri pentru a indeplini norma europeana de spatiul verde la metru patrat pe cap de locuitor. A ajuns sa fie inclus si gazonul sau buruienile din scuarurile neamenajate. Tallin, capitala verde 2023, are peste 90m patrati spatiu verde pe cap de locuitor, noi vreo 27! Nu mai vorbim de alte criterii…
Postat 07 Decembrie 2022, 07:46 de User anonimizat
De i-ar uda
Nici un sfert nu se prind din ei
Postat 07 Decembrie 2022, 05:46 de Petre93
Musti
Nu se înțelege, nu ai semnal
Postat 06 Decembrie 2022, 17:46 de Sandu2100
Alo, prostea...
De ce esti?
Postat 06 Decembrie 2022, 16:14 de Musti
Alo ecologiștii
Unde sunteți??
Postat 06 Decembrie 2022, 14:21 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON