URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 NOIEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ne așteaptă un cincinal în care principalele șantiere din oraș vor fi pasajele rutiere. După spusele primarului Florin Birta și ale șefului Consiliului Județean, Ilie Bolojan, acum s-a deschis axa mersului pe sub pământ, care are ca motivație creșterea siguranței circulației, prin urmare se vor construi o grămadă de asemenea pasaje.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Eroarea judiciară reprezintă, într-o definiție populară generică, eroarea de judecată care conduce la greșita soluționare a unui proces. În această viziune, ideea de eroare judiciară sau eroare de judecată poate fi calificată ca orice aspect care conduce la pronunțarea unei hotărâri care nu reflectă adevărul și, pentru aceste situații, sunt reglementate, atât în penal cât și în civil, căile de atac. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
19 Noiembrie 2023, 12:17

Peste 70 de tone de deșeuri, oprite în Borș II. Gunoaiele trebuiau să ajungă la o firmă din Oradea și la o mănăstire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 70 de tone de deşeuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II de autorităţi în cursul acestei săptămâni. Gunoaiele erau destinate mai multor persoane fizice și firme, inclusiv uneia din Oradea, dar şi la o mănăstire din ţară.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, în perioada 13 - 16 noiembrie, mai multe echipe formate din comisari CJPC, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi poliţişti de frontieră au desfăşurat acţiuni de control şi verificare asupra a 8 automarfare care încercau să intre în țară prim PTF Borş II (pe autostradă).

În încărcătura acestora se aflau articole textile, încălţăminte, mobilier, saltele şi produse de uz casnic uzate aduse de la firme din Germania (patru transporturi), Olanda (două transporturi), Elveţia (un transport) şi Ungaria (un transport).

Conform actelor prezentate de şoferi autorităţilor, deșeurile urmau să ajungă la SC Retro Chic Victoria SRL Braşov, PFA Bucşă Ionel Beudiu - Bistriţa, Cazacu Corina, SC Rabanc SRL Apahida, Mănăstirea Grăjdeni Vaslui, SC Georgette Antique SRL Sângeorz Băi, SC Secondtextilian 2010 SRL Dololt Satu Mare şi la SC Ioda Flavia Management SRL Oradea, arată comunicatul CJPC.

"În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, în conformitate cu prevederile HG 163/2007, coroborat cu prevederile Legii 245/2004 precum şi ale Regulamentului (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European şi al Consiliului privind supravegherea pieţei şi conformitatea produselor neputând fi considerate produse sigure, astfel că nu a fost autorizată punerea pe piaţă a cantităţii de circa 73.500 kg articole uzate în valoare de aproximativ 503.000 lei", se mai precizează în comunicatul transmis de CJPC.

Şeful instituţiei de control, comisarul şef adjunct Giani Bura, a transmis şi câteva imagini din timpul controalelor.

Și biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Politţei de Frontieră Oradea, care are în subordine PTF Borş II, a transmis duminică un comunicat pe această temă, publicând pe site și câteva imagini cu marfa oprită să intre în țară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...
Înțelegeți diferența între 'confiscată ' și 'marfa oprită să intre în țară'? Dacă da, nu înțeleg cum de ați reușit să folosiți acești termeni în același articol, descriind aceeași faptă. Dacă nu, atunci înainte să publicați un articol mai verificați și ce înseamnă termenii folosiți. Dacă marfa nici măcar nu a intrat pe teritoriul țării cum s-a ajuns la confiscarea lor?
Postat 19 Noiembrie 2023, 16:16 de corm16
RE: ...
corect! am modificat :)
Postat 19 Noiembrie 2023, 21:45 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5419 RON
  • 1 EUR = 4.9725 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON