URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2023, 12:17

Peste 70 de tone de deșeuri, oprite în Borș II. Gunoaiele trebuiau să ajungă la o firmă din Oradea și la o mănăstire

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 70 de tone de deşeuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II de autorităţi în cursul acestei săptămâni. Gunoaiele erau destinate mai multor persoane fizice și firme, inclusiv uneia din Oradea, dar şi la o mănăstire din ţară.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, în perioada 13 - 16 noiembrie, mai multe echipe formate din comisari CJPC, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi poliţişti de frontieră au desfăşurat acţiuni de control şi verificare asupra a 8 automarfare care încercau să intre în țară prim PTF Borş II (pe autostradă).

În încărcătura acestora se aflau articole textile, încălţăminte, mobilier, saltele şi produse de uz casnic uzate aduse de la firme din Germania (patru transporturi), Olanda (două transporturi), Elveţia (un transport) şi Ungaria (un transport).

Conform actelor prezentate de şoferi autorităţilor, deșeurile urmau să ajungă la SC Retro Chic Victoria SRL Braşov, PFA Bucşă Ionel Beudiu - Bistriţa, Cazacu Corina, SC Rabanc SRL Apahida, Mănăstirea Grăjdeni Vaslui, SC Georgette Antique SRL Sângeorz Băi, SC Secondtextilian 2010 SRL Dololt Satu Mare şi la SC Ioda Flavia Management SRL Oradea, arată comunicatul CJPC.

"În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, în conformitate cu prevederile HG 163/2007, coroborat cu prevederile Legii 245/2004 precum şi ale Regulamentului (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European şi al Consiliului privind supravegherea pieţei şi conformitatea produselor neputând fi considerate produse sigure, astfel că nu a fost autorizată punerea pe piaţă a cantităţii de circa 73.500 kg articole uzate în valoare de aproximativ 503.000 lei", se mai precizează în comunicatul transmis de CJPC.

Şeful instituţiei de control, comisarul şef adjunct Giani Bura, a transmis şi câteva imagini din timpul controalelor.

Și biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Politţei de Frontieră Oradea, care are în subordine PTF Borş II, a transmis duminică un comunicat pe această temă, publicând pe site și câteva imagini cu marfa oprită să intre în țară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...
Înțelegeți diferența între 'confiscată ' și 'marfa oprită să intre în țară'? Dacă da, nu înțeleg cum de ați reușit să folosiți acești termeni în același articol, descriind aceeași faptă. Dacă nu, atunci înainte să publicați un articol mai verificați și ce înseamnă termenii folosiți. Dacă marfa nici măcar nu a intrat pe teritoriul țării cum s-a ajuns la confiscarea lor?
Postat 19 Noiembrie 2023, 16:16 de corm16
RE: ...
corect! am modificat :)
Postat 19 Noiembrie 2023, 21:45 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON