URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2023, 08:33

Percheziții în Oradea: Polițiștii au căutat dovezi într-un dosar cu infracțiuni silvice și informatice

Percheziții în Oradea: Polițiștii au căutat dovezi într-un dosar cu infracțiuni silvice și informatice foto generic, arhiva INQUAM Photos / Virgil_Simonescu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost agitație, zilele trecute, inclusiv în Oradea, unde polițiștii au făcut percheziții într-un dosar „cu greutate”.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Poliției Române, este vorba despre o mega-acțiune ce a avut loc pe 16 februarie, când la nivel național s-au făcut în total „83 de percheziții domicilare pe linia combaterii ilegalităților din domeniul silvic și a criminalității informatice”.

Trei percheziții în Oradea

Potrivit informării, în Oradea au fost 3 percheziții domiciliare, în București - 5, în Buzău - 4, în Botoșani, Dâmbovița, Ialomița, Teleorman câte două, iar în Alba, Satu Mare, Ilfov, Constanța, Craiova, Galați, Timișoara, Arad câte una.

Cele mai multe descinderi, 55 la număr, au fost în județul Suceava, unde se fac și „grosul” cercetărilor.

„Cercetările sunt efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la fals informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic și evaziune fiscală”, se mai arată în comunicat.

La misiune au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Iași, Bacău, Alba, București, Constanța, Craiova, Galați, Oradea, Timișoara și al serviciilor de combatere a criminalității organizate Arad, Bistrița, Botoșani, Vrancea, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Satu Mare și Teleorman,

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău și al mai multor inspectorate de poliție și jandarmi din țară, a mai precizat IGPR.

Ministrul Mediului: SUMAL funcționează

Poliția Română nu a comunicat, deocamdată, rezultatele acțiunii.

Totuși, ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că aceste percheziții reprezintă o nouă dovadă a faptului că sistemul SUMAL 2 funcţionează.

”Este un sistem care oferă suficiente elemente pentru a împiedica evaziunea fiscală şi tăierile ilegale de arbori. Este vorba despre acţiuni de păcălire sau încercări de a păcăli sistemul informatic SUMAL. Este un avertisment la adresa tuturor care cred că SUMAL 2 nu oferă suficient sprijin pentru a ajunge la urmăriri penale şi pentru a ajunge la condamnări penale”, a precizat Barna, potrivit News.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O întrebare încă...
Procurorii sunt oare tot din zonele cu păduri???
Postat 19 Februarie 2023, 22:56 de Morometul
Da, aici PSD-iști, PNL-iști, UDMR-iști vor...
Vor da vina iar pe austrieci, de parcă ei ar venii la noi prin păduri cu țapina. Asta e o tradiție din tată în fiu tăierile arborilor indiferent unde s-ar afla acei arbori, exact ca și cu balastierele ilegale, unde se vând mii de tone din zăcămintele statului. Voi ce credeți că în Bihor cum se poate să devină unii, alții diverși funcționari, exact așa din materia primă furată se dau șpăgile pentru locurile unora care la rândul lor vor proteja acei beneficiari ilegali de lemn, piatră și alte zăcăminte naturale ale statului. La ce mai există legi, cât și în Constituția țării este trecută Art. 136 – Proprietatea. (1) Proprietatea este publică sau privată. (2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale. (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice. (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică. (5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice. Nu prea am văzut condamnări cu detenție în aceste situații, dar paznici și pădurari morți am tot văzut la știri, pe acei angajați statul nu îi protejează deloc când piere câte unul, pentru că mâna politică e lungă iar din etitatea politică fac parte angajații în instituțiile statului unde, intri pe poarta principală și ieși prin dos. Dacă ai devenit zic eu un polițist din fodurile respective, sau un primar, consilier etc., etc., sigur lucrezi în continuare pentru ei să nu fii divulgat cum ai ajuns taman tu în posturi cheie, pe deasupra mai cotizezi și partidului din care faci parte.
Postat 19 Februarie 2023, 22:49 de Morometul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON