URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2022, 08:35

Percheziții în Bihor şi alte cinci judeţe: 83 de descinderi pentru acuzaţii de mită, contrabandă cu ţigări şi trafic cu migranţi din Ucraina (VIDEO)

Percheziții în Bihor şi alte cinci judeţe: 83 de descinderi pentru acuzaţii de mită, contrabandă cu ţigări şi trafic cu migranţi din Ucraina (VIDEO) foto: arhivă / generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT au descins, luni, în percheziţii domiciliare în Bihor şi alte cinci judeţe din ţară într-o cauză care priveşte acuzaţii de mită, contrabandă cu ţigări, trafic de migranţi din Ucraina şi deţinere de droguri.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al DIICOT, cercetările în caz privesc acuzaţii de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de țigarete peste limita legală, trafic de migranți, infracţiuni de corupţie, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Scotocirile se desfăşoară la 83 de adrese, imobile deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din judeţele Bihor, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj.

"Începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățenii români au constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop traficarea de țigarete de proveniență extracomunitară, precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător,  activităţi care s-au derulat cu precădere pe raza județelor Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți", se arată în informare. 

Potrivit comunicatului, în timpul anchetei, s-au descoperit indicii despre alte infracțiuni aflate în strânsă legătură cu acestea, respectiv infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiunile de dare și luare de mită.

"De asemenea, în prezenta cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă comisă în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina. În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia au încercat să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu România", scrie în document. 

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor BCCO Iași, BCCO Bacău, BCCO Oradea, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Craiova, BCCO Maramureș, BCCO Covasna, SCCO. Mehedinți, SCCO Gorj, Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice din Oradea, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La acțiune participă și forțe din cadrul Jandarmeriei Române.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON