URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2023, 09:31

Pe mâna cui dăm spitalul CFR?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul CFR din Oradea a avut o existență zbuciumată după Revoluție. Mai întâi, vreme de câțiva ani a fost în litigiu în urma unui proces de retrocedare, lucru care, evident, l-a împiedicat să se modernizeze. Apoi a venit colapsul celei de-a doua armate, CFR-ul devenind o umbră a instituției care-i duce pe români de colo colo.

Acum le-a venit șefilor de la Transporturi mintea la cap. Decât să dea o grămadă de bani doar ca să vadă alcoolemia mecanicilor care se urcă pe locomotive, dânșii au preferat să împartă zestrea acestei fete bătrâne oricui, numai să o ia de pe capul lor.

Spitalul CFR este pețit de Spitalul Clinic Județean și de Universitatea din Oradea. Mă bucură interesul Universității pentru acest activ și sper că este pentru că vrea cu adevărat să asigure condiții bune de tratament pacienților și condiții optime de învățătură studenților. Doar că istoria ne arată că sorboneii n-au fost prea vrednici atunci când a fost vorba de investiții în altceva decât în salariile proprii...

La cum arată, de exemplu, Facultatea de Medicină, mă îndoiesc că aceeași mână de gospodar va reabilita uzata clădire a Spitalului CFR. Așa că poate tot pe mâna administrației locale ar trebui mers.

Primăria s-a îngrijit în ultimul timp să ajute financiar Universitatea. Îi construiește niște cămine, participă la Centrul tehnologic, iar în Spitalul Clinic Județean a făcut și un amfiteatru, pentru ca junii învățăcei să nu mai stea cârduri pe coridoare când primesc instrucția necesară.

Până la urmă, îmbucurător e faptul că acest spital nu se va închide, ci va primi o serioasă infuzie de capital, pe care cred că numai Primăria orașului este capabilă să o facă. Și uite așa se va mai deschide un front de lucru, după ce se vor termina mega-investițiile gen policlinică, parcare și reabilitare termică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pe mana cui va ajunge?
Pe mana unor escr*ci, asa se intampla mereu!
Postat 18 Decembrie 2023, 09:41 de pinonel
Maikeltroll
După cum se vede Primăria Oradea construiește spitale și le renovează pe cele vechi.
Postat 17 Decembrie 2023, 12:10 de Sandu2100
Pe mana cui dam spitalul cfr?
RĂSPUNS: Pe mâna altor hoți!
Postat 17 Decembrie 2023, 12:02 de Maikeltroll
sanduivanov
Cațavencu asta e cu PZD
Postat 17 Decembrie 2023, 10:24 de Sandu2100
pe mana cui?
Pe mana primariei si sa-l inchida. Nu are nici un rost. Medicii au locuri de munca la privat asa ca.....nu ai ce sa le plangide mila.
Postat 16 Decembrie 2023, 15:58 de Christa
.
https://www.catavencii.ro/nu-dati-banii-pe-prostii-ca-i-da-bolojan-in-locul-vostru/
Postat 16 Decembrie 2023, 15:35 de sanduivanov
L-a luat SRI ...
... așa că, nu mai speculați din moment ce are nevoie de un spital regional pentru toată zona geografică nord-vest și există finanțare certă, lichidă și exigibilă, fără artificiile politrucilor locali care se zbat pentru parandărături de campanie electorală. Calicii liberali, că sunt medici sau edili, să-și ia tălpășița din sistem.
Postat 16 Decembrie 2023, 11:37 de KP
Pentru Prima
Il ia primaria il demoleaza , si face Prima un bloc
Postat 16 Decembrie 2023, 11:30 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON