URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2023, 10:40

Pavel Bartoș a ajuns la Oradea pentru o proiecție specială a filmului „Ramon“. Printre spectatori, și Ilie Bolojan (FOTO/VIDEO)

Expansiv şi zâmbăreţ, Pavel Bartoş s-a fotografiat marţi seara, de Valentine's Day, cu fanii sosiți la cinematograful din Oradea să vadă proiecţia specială a filmului „Ramon”. În sală au fost peste o sută de spectatori, printre ei numărându-se și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. 

Orădenii s-au adunat la Cinema Palace în jurul orei 18, dornici să vadă cea mai recentă comedie românească și să-l întâlnească pe actorul din rolul principal, cunoscutul Pavel Bartoș, precum și pe regizorul Jesús del Cerro. Înainte de a intra în sala de cinema, cei care şi-au cumpărat bilet la film au putut interacționa cu invitații speciali și s-au fotografiat cu aceștia. 

Pavel Bartoș

Pavel Bartoș cu un fan orădean

Un film pentru toate vârstele

„Cred că o să fie un film foarte frumos şi cred că o să merite banii daţi pe bilete. Mi-am făcut poză cu el pentru că e un om pe care îl respect foarte mult", a spus Bogdan, un băiat de 12 ani din Oradea care s-a așezat în primul rând, alături de mama lui, tocmai pentru a fi mai aproape de actorul preferat.

De fapt, după cum susţine Pavel Bartoş, care este şi co-producătorul proiectului, Ramon este un film ce se adresează generaţiei tinere şi generaţiei vârstnice deopotrivă. „Este o bucurie de film. Este pentru toate vârstele, de la copilul de opt ani până la cel de 118 ani. Este o comedie romantică, are şi acţiune, este un film frumos, făcut cu drag, cu mult suflet, mult efort şi multă muncă. Cel mai tare mă bucură că am întâlnit în săli patru sau cinci generaţii care mi-au zis că n-au mai fost de mult în formula asta la film şi că-i bucură că au avut ocazia să o facă văzându-l pe Ramon", a declarat Pavel Bartoş pentru BIHOREANUL.

Pavel Bartoș

În sala de cinema, unde urma să aibă loc proiecţia specială a filmului, s-au aşezat, răsfirați în mulțime, mai mulţi actori ai Teatrului Regina Maria din Oradea, printre care Răzvan Vicoveanu, Anca Rusu Sigmirean, Alexandru Rusu, Pavel Sîrghi și Adela Lazăr.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan (foto jos), a fost și el o prezenţă discretă în sală. Însoțit de partenera sa, el s-a așezat pe penultimul rând, iar judecând după zâmbetul pe care l-a afișat, șeful CJ a fost mulțumit de ce a văzut pe marele ecran.

Ilie Bolojan

Ilie Bolojan și-a pus o șapcă pentru a fi o prezență cât mai discretă în sala de cinema

Pavel Bartoș, îndrăgostit...

Înainte de proiecție, precum și la finalul acesteia, Pavel Bartoș și Jesús del Cerro au intrat în sală în aplauzele spectatorilor. Aceștia le-au mulțumit celor prezenți pentru că și-au făcut timp să le vadă filmul.

„Doamne, iubesc Oradea! Tare frumos e... Se vede că și voi o iubiți și sper să-l iubiți și pe Ramon, iar după ce veți pleca de la film să le povestiți prietenilor, iar dacă nu v-a plăcut, să le povestiți și dușmanilor, pentru că dacă voi ați pierdut o oră și jumătate din viață, de ce să nu piardă și ei", a spus Bartoș.

proiecție specială Ramon la Oradea

Cu toţii au râs copios pe seama aventurilor pe care Ramon a trebuit să le înfrunte odată ajuns la Bucureşti pentru a-şi găsi marea iubire. Plecat din Struguracu de Sus, o localitate în care el este un reputat viticultor, personajul interpretat de Pavel Bartoş trece printr-o serie de evenimente care îi zdruncină dorinţa de a se însura.

Celelalte personaje, interpretate de Andreea Vasile, Alexandru Ion, Teona Stavarachi, Elvira Deatcu, Smiley şi alţii completează tabloul unei comedii romantice uşoare, perfecte pentru o seară de Valentine's Day.

Scenariul este semnat de Anghel Damian și Lia Bugnar, iar regia îi aparţine lui Jesús del Cerro, care a fost și co-producător și scenarisr în acest proeict. De altfel, cei trei au realizat în aceiași formulă și regia, respectiv scenariul, pentru serialul Vlad produs de ProTv.

Oradea magică

Regizorul spaniol (foto dreapta) a mărturisit pentru BIHOREANUL că este pentru a doua oară când ajunge în Oradea şi este plăcut surprins de cum arată orașul.

Pavel Bartoș și Jesus del Cerro

„Am fost aici acum 10 ani şi acum am revenit. Este minunată (n.r. Oradea), arată foarte, foarte bine. Am fost cu Pavel pe toate mai toate străzile, pe la Teatru, pe Republicii. Eu cred că la cum arată Oradea ar putea să fie un set de filmare. Poate venim aici să facem un film pentru că are un «touch» magic ce ar da foarte bine într-un film", a spus del Cerro în limba română. 

La finalul serii, spectatorii au ieșit din cinema cu zâmbetul pe buze, fără a da semne că regretă că s-au dus de Ziua Îndrăgostiților să-l vadă pe Ramon. Filmul a intrat în cinematografele din toată țara în 3 februarie, iar încă din primul weekend a fost în topul preferinţelor spectatorilor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Îi normal să avem doar un cinema în ditamai orașul?
Mai există altu în Bihor sau e singurul? Poate eu nu vreau să merg la Lotus că îi prea aglomerat acolo.
Postat 16 Februarie 2023, 08:22 de Vio_427
Premiati, pentru ce?????
Intr-adevar aveti cativa Jurnalisti, dar ceilalti??? Pentru ca Bartos s-a fotografiat??!! Sctieti doar sã umplueti pagina!!! Trist!
Postat 15 Februarie 2023, 12:11 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON