URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2010, 09:42

Orădenii vor alt mobilier urban pe Corso

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 22 iulie, viceprimarul Gheorghe Carp anunţa că municipalitatea vrea să cunoască părerea orădenilor în ceea ce priveşte piesele de mobilier urban donate municipalităţii de către artistul plastic Carol Kovacs şi montate pe Corso în faţa Agenţiei CFR.

Primăria a lansat atunci un sondaj pe site-ul propriu - www.oradea.ro, iar după trei săptămâni, cifrele arată că locuitorii oraşului de pe Criş sunt deschişi la această propunere.

Dintre cele 543 de voturi exprimate până joi seară, 373, adică 68,7%, dintre respondenţi sunt de acord că "intenţia Primăriei de a schimba mobilierul urban de pe Corso cu un mobilier care să corespundă atât stilului arhitectural, dar care să fie şi indestructibil", este "o idee bună". 161 dintre ei, reprezentând 29,7%, sunt de părere că "nu este nevoie de această schimbare", iar 9 cititori au bifat că nu îi interesează chestiunea, adică 1,7%.

mobilier urban.jpgSondajul va continua până în toamnă, pentru ca municipalitatea să decidă dacă va comanda şi monta astfel de piese şi în alte locuri de pe principala arteră pietonală a oraşului.

Conceput ca un tot unitar, ansamblul de piese de mobilier este făcut din fier şi lemn masiv, cu bănci, coşuri de gunoi şi ghivece de flori, şi a fost creat de artistul plastic Carol Kovacs, care l-a donat oraşului. "Urmează ca orădenii să hotărască dacă le place şi dacă este oportună o astfel de achiziţie", a explicat viceprimarul Gheorghe Carp, adăugând că demersul municipalităţii are la bază nemulţumirile cetăţenilor cu privire la modul în care a fost mobilată principala arteră pietonală a oraşului după modernizarea din 2006.

În cazul în care cetăţenii vor agrea propunerea artistului, piesele de mobilier urban vor fi concepute separat şi amplasate în faţa Agenţiei CFR, în zona statuii lui Aurel Lazăr, la intersecţia cu strada Roman Ciorogariu şi în faţa sediului Evidenţei Informatizate a Persoanelor.

Preţul unei astfel de piese cu 10 locuri, coş de gunoi, ghiveci pentru flori se ridică la circa 5.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
potrivire ?! hmmm
mobilierul ar fi ok ... dar atunci terasele de pe tot centrul multicolore ca un papagal, alea asa se potrivesc ca nuca-n perete , aviz arhitectilor !!!!! si artistilor plastici !!!!
Postat 12 August 2010, 20:49 de calin
maaare sondaj mon-cheerryy
maaare sondaj, ce mai ... oare cati au fost dintre cei cu DA direct interesati ??!! pe oradea.ro ... doaaaaaaaaaaaaaaamne Dzeule... okeee, sa o faca, dar sa nu vine cu un astfel de "suport moral" ...
Postat 12 August 2010, 17:57 de ROGERIUS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON