URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 IULIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu fac parte din categoria celor care sunt convinşi că hipermarketurile taman ce şi-au reînnoit stocul de bice, şi-au dat la galvanizat cătuşele şi au zugrăvit carcerele unde-i terorizează pe angajaţii recalcitranţi. Dar nu-i mai puţin adevărat că asupra unor angajaţi se exercită presiuni inadmisibile, profitând de starea lor de vulnerabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu surparea dealului Ciuperca e marele eşec al primarului Bolojan, chiar dacă ani de zile a fost tema preferată a opoziţiei locale, subiect de hate pe Facebook şi sursă de meme. Eşecul a fost invalidarea referendumului pentru Oradea Mare, prin unificarea cu Sânmartin, boicotată de UDMR şi de PSD. Dacă alde Szabó Ödön a avut o motivaţie practică, teama că în Oradea Mare UDMR ar fi urmat să aibă mai puţini consilieri şi postul de viceprimar pierdut (ceea ce oricum s-a întâmplat), PSD-ul lui Ioan Mang şi-a făcut socoteala că-i musai să moară capra vecinului liberal. N-a câştigat nimic din asta, dar Oradea a pierdut. Ura!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 8 iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională, cu unanimitatea voturilor judecătorilor, o lege adoptată recent de Camera Deputaților prin care se prevedea, în esență, că neexecutarea în termen de 30 de zile a unei hotărâri prin care o amendă este înlocuită cu munca în folosul comunității constituie infracțiune.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.
16 Septembrie 2021, 18:01

Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria "Ştefan Vilidár István" din Cetate (FOTO)

Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Koppány György (HU)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Najla Angawi, ESFIAP, EFIAP (Arabia Saudită)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Najla Angawi, ESFIAP, EFIAP (Arabia Saudită)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Németh Gyula (HU)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Németh Ilona (HU)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Paul BOCK (SUA)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Paul BOCK (SUA)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: TAZAKI Ryuichi (Japonia)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Vincze László (HU)
Oradea, văzută de alţii. Expoziţie inedită la Galeria 'Ştefan Vilidár István' din Cetate (FOTO) Foto: Vincze László (HU)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

50 de fotografii, alb-negru şi color, cu Oradea, realizate de artişti fotografi din străinătate şi din ţară care au vizitat oraşul, vor fi expuse, începând de vineri în Galeria "Ştefan Vilidár István" din Cetate.

Expoziţia - organizată de Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art" în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Împrejurimi  (APTOR) şi Clubul Fotografic "Nufărul" Oradea - cuprinde imagini realizate de artişti fotografi reputaţi din Arabia Saudită, China, Japonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Ungatia, dar şi din România.

"Scopul expoziţiei este de a prezenta modul în care au văzut şi au popularizat oraşul nostru artiştii fotografi dincolo de graniţe  în cadrul a zeci de expoziţii internaţionale vernisate în diferite părţi ale mapamondului", se explică într-un comunicat semnat de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele celor două organizaţii fotografice.

Conform documentului, artiştii expozanţi sunt: Najla Angawi, ESFIAP, EFIAP (SA), Paul BOCK (SUA), Chen Dan (CN), Egri Zsuzsanna (HU), Mészáros Ödön (HU), Gyímesi János (HU), Horváth Imre  (HU), Iurie FOCA (MD), Koppány György (HU), Németh Gyula (HU), Németh Ilona (HU), Novák József (HU), Sipsits Ibolya EFIAP (HU), Tazaki Ryuichi (JP), Vincze László (HU), Zhang Hui (CN) şi Zhu Ruisheng (CN).

Catedrală Oradea, Foto: Najla Angawi, ESFIAP, EFIAP (Arabia Saudită)

Foto: Najla Angawi, ESFIAP, EFIAP (Arabia Saudită)

"Publicul vizitator va putea descoperi printre fotografiile expuse mai multe imagini realizate despre monumente istorice din Oradea: Biserica cu Lună, Bazilica Romano-Catolică, Sinagoga Mare Ortodoxă de Oradea, Mănăstirea sfântei Cruci, Sinagoga Neologă Oradea, Palatul "Vuturul Negru", Primăria Municipiului Oradea, Teatrul din Oradea, Cetatea medievală Oradea, diferite statui reprezentative din oraşul nostru, mai multe clădiri construite în stil Art Nouveau precum şi Şirul Canonicilor", se mai arată în comunicat.

Vernisajul va avea loc vineri, 17 septembrie, la ora 11, în Galeria "Ştefan Vilidár István", situată la etajul I al Palatului "Princiar" din Cetatea Oradea (Corpul C).

Evenimentul va fi moderat de Ştefan Tóth, lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József.

Vernisajul va fi transmis şi online, pe pagina de Facebook a asociaţiei Euro Foto Art, iar lucrările se vor putea viziona şi pe site-ul galeriei.

Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului până pe 9 octombrie 2021.

Accesul publicului este gratuit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7424 RON
  • 1 EUR = 4.9454 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON