URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2022, 08:00

"Model" la videochat: Cum e să lucrezi în una dintre cele mai blamate meserii din România, ce promite câştiguri uriaşe: videochatul

'Model' la videochat: Cum e să lucrezi în una dintre cele mai blamate meserii din România, ce promite câştiguri uriaşe: videochatul SACRIFICII. Cu toate că studiourile de profil susţin că jobul de "model" ar fi unul de vis, adevărul e că fetele trebuie să mimeze excitarea până la saturaţie, în faţa unor clienţi nu tot timpul arătoşi, sunt predispuse la infecţii, iar în final ajung să primească doar o şesime din banii produşi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Ai văzut Parisu’ doar în filme? Schimbă-ţi jobul!", "Fii următorul model VIP!", "Ţi-ai imaginat cum ar fi viaţa, dacă ai câştiga 5.000 lei pe lună încă de la început?". Cu acest tip de reclame încearcă studiourile de videochat să racoleze "modele", aşa cum le numesc pe fetele care ajung să distreze bărbaţi bogaţi în faţa unui ecran.

Ce se întâmplă cu tinerele după angajare e un mister pentru lumea din afara industriei. BIHOREANUL vă dezvăluie povestea unei orădence care timp de o jumătate de an a practicat o meserie blamată de gura lumii, prezentând-o cu bune şi cu rele...

Afacere discretă

Industria videochat a înflorit în ultimii ani în România, zeci de studiouri fiind deschise pentru tinerele care vor să facă bani. Angajatorii se laudă că munca e legală, iar fetele sunt protejate. Tot ce trebuie să facă acestea este să se dezbrace şi să le îndeplinească câteva dorinţe sexuale clienţilor care le privesc de pe ecranul unui dispozitiv.

Nu există o statistică a româncelor care practică videochatul, dar din moment ce studiourile se înmulţesc an de an, iar reclamele lor împânzesc reţelele de socializare, este de presupus că multe fete aleg să-şi câştige banii pe platformele pentru adulţi. Oficial, meseria nu e reglementată în România. Cele mai multe firme de acest gen au ca activitate divertismentul, telecomunicaţiile sau producţia cinematografică, iar fetele sunt angajate pe post de IT-iste, operatoare PC sau sunt doar colaboratoare ale firmelor.

Cum funcţionează afacerea? Studiourile colaborează cu mai multe site-uri străine de profil, unde fetele îşi fac conturi sub identităţi false, îşi publică fotografii incitante şi aşteaptă clienţii cu conturi pe respectivele platforme să dea click pe profilul lor când sunt online, dintr-o listă mare de femei dezbrăcate sau în lenjerie intimă. E o întreagă piaţă de fete frumoase care promit senzaţii tari fără niciun contact fizic.

Banii vin când bărbaţii binevoitori le lasă credits sau bacşiş generos, pentru o discuţie privată cu tentă sexuală sau alte cereri mai obraznice. Câştigurile se împart apoi între site, studio şi "model", în funcţie de înţelegerile dintre părţi.

A renunţat la Drept

Site-urile pentru care muncesc româncele nu pot fi accesate din ţară, aşa că riscul ca cineva să afle cu ce se ocupă este mic. La unele studiouri fetele participă la traininguri unde sunt învăţate cum să sucească minţile bogătaşilor, altele primesc îndrumare de la angajate mai vechi sau de la "echipa de suport", persoane care monitorizează conversaţiile dintre ele şi clienţi.

Echipa este importantă pentru că în unele situaţii, în care modelele dau peste clienţi agresivi sau dubioşi, de exemplu, le ajută să gestioneze conversaţia pentru ca, în final, bărbatul să iasă plictisit de pe chat şi să nu mai revină. "Fetele sunt sfătuite atunci să pară că nu înţeleg ce vor clienţii, să spună că nu ştiu ce să mai facă, să stea mai cocoşate, să fie cât mai neatractive", explică Bianca, o tânără de 21 de ani care a satisfăcut timp de 6 luni americani şi europeni, dintr-un studio din Oradea.

Bia s-a apucat de videochat după ce a renunţat la Facultatea de Drept, unde era între primii din an. "Poate dacă mergeam fizic la facultate îmi plăcea mai mult. Dar eu am început în toamna lui 2020 şi am fost puţin la cursuri. Am realizat după a doua sesiune că nu mă văd să profesez în domeniu", povesteşte tânăra.

Fără inhibiţii

Şi-a scos dosarul în vară, după care a decis că vrea să facă videochat. "Părinţii îmi tot ziceau că n-o să fac nimic cu viaţa mea, că trebuie să mă angajez. Aveam nevoie rapid de bani ca să nu depind de ei, aşa că am sunat la un studio de videochat. N-aveam nimic de pierdut".

Frumoasă, deşteaptă şi bună vorbitoare de engleză, i s-a propus postul încă din timpul interviului, iar ea a acceptat fără să stea pe gânduri, chiar dacă ştia că îşi va petrece nopţile online, cu o groază de bărbaţi necunoscuţi.

Nu s-a sfiit apoi să le spună apropiaţilor. Prietenii au susţinut-o, la fel şi iubitul, doar părinţii au certat-o în primele zile, iar tatăl a spus că nu o mai ajută cu bani. Cu timpul s-au împăcat, însă, cu ideea. Singura pe care a minţit-o a fost bunica, căreia i-a spus că lucrează la un call center.

500 de dolari din prima 

Ca la orice job, prima zi a fost cea mai grea. A intrat cu emoţii în studio, unde o aşteptau managerul şi câţiva colegi. I-au prezentat pe scurt ce trebuie să facă şi au dus-o într-o cameră decorată cu câteva reflectoare, produse de machiaj şi un pat plin cu perne pufoase. A fost machiată de o profesionistă şi i s-a explicat cum să folosească monitoarele aşezate pe pat: unul pentru a intra pe platforma de videochat, al doilea pentru a ţine legătura permanentă cu cei de la suportul tehnic.
"Fetele care nu ştiu engleză doar salută pe cameră, apoi scriu în bara de chat, de obicei dând copy-paste mesajelor trimise de suport, până se obişnuiesc. Eu am avut nevoie de ajutorul lor doar în primele discuţii, când mă simţeam ciudat să mă dezbrac în faţa unor necunoscuţi", spune orădeanca.

Site-ul a amplasat-o în categoria "New models" ("Modele noi"), unde se aflau alte zeci de fete. A făcut primii 500 de dolari în 3 ore. "În timp ce discutam cu un client pe chat, a intrat un altul care m-a întrebat dacă e prima mea zi. Am spus că da şi mi-a dat instant 500 de credite, a câte un dolar fiecare. A ieşit şi nu i-am mai văzut niciodată user-ul", povesteşte Bia.

Sclavul Biancăi

În două săptămâni, şi-a dat seama că bărbaţii care intră pe site se împart în două categorii: cei care vor ca fata să fie sclava lor sexuală şi cei care, dimpotrivă, vor să fie dominaţi de ea. Orădencei i s-a potrivit mai bine a doua variantă. "Mulţi îmi cereau să mă masturbez, să fac jocuri de rol, să mă îmbrac în costume de asistentă sau poliţistă sexy, dar toate astea mi le cumpăram din banii mei. Era mai uşor să le zic lor ce să facă, să îmi folosesc imaginaţia". Aşa a reuşit şi să îşi facă o listă de câţiva clienţi fideli, care intrau în fiecare noapte online pentru a fi "pedepsiţi" de ea.

Unul dintre ei era un polonez cu o firmă mare de construcţii şi sute de angajaţi. I-a spus Biancăi că are nevoie de ea ca să simtă că trăieşte. "În prima zi a avut camera web deschisă şi i-am spus să-şi aducă următoarele lucruri: două ţigări, un iaurt şi doi cartofi mici. L-am pus să fumeze cele două ţigări, să îşi introducă cartofii în anus, iar apoi să se masturbeze şi să pună ştiţi voi ce în iaurt, iar apoi să bea. A fost cam scârbos, dar şi distractiv să-l văd", râde fata, care a devenit preferata bărbatului pentru trei luni.

Bogătaşii şi fetişurile

Mulţi dintre cei care o abordau aveau foot fetish, adică o obsesie pentru picioare. Aceştia sunt uşor de mulţumit. "Pur şi simplu îmi dădeam picioarele cu cremă sau ţineam un dildo pe tălpi şi ei se masturbau. Îmi ziceau că le e ruşine să le spună nevestelor ce pasiune ciudată au".

De la alţii primea bani după ce îşi conecta un vibrator mic la laptop, apoi îl introducea în vagin, iar el urma să vibreze dacă primea credits.

Aşa a ajuns să producă circa 4.000 de dolari pe lună. Doar că ea primea o mică parte: 65% din câştiguri revenea site-ului, iar restul era împărţit 50-50 între studio şi fată. Practic, Bia câştiga cam 1.000 dolari pe lună, din care trebuia să-şi şi plătească dările la stat, fiind angajată cu contract de colaborare.

Job de vis?

Prezentat de recrutori ca un job de vis, Bianca a învăţat pe pielea ei că banii vin la pachet şi cu neplăceri. Când era la menstruaţie le spunea clienţilor că nu se poate masturba, dar trebuia să le satisfacă alte pofte, folosindu-şi jucăriile sexuale, în timp ce în spate îşi ascundea pastilele contra durerii. În toamnă a şi făcut, din cauza jucăriilor, o infecţie urinară. 

Şi relaţia cu iubitul ei s-a degradat. "Plecam spre seară şi stăteam până dimineaţa pe la ora 4. Ajungeam acasă, mâncam, apoi luam somn şi mă trezeam ziua înainte să plec. Eram mereu obosită, iar când o făceam cu prietenul meu nu mai simţeam satisfacţie. Era şi greu după ce mimam excitarea cam 8 ore pe zi", explică Bia.

Tânăra a hotărât să renunţe la finele anului trecut, după două săptămâni în care a muncit mai mult ca oricând. "Toţi cei care au intrat în preajma sărbătorilor beau sau se drogau. Îmi povesteau despre copii, soţii şi locurile de muncă. Ziceau că au viaţa perfectă, dar se simt singuri", povesteşte fata.

Pe cont propriu

Bia s-a întors acum la învăţat. Se pregăteşte pentru admiterea la Facultatea de Psihologie, în Oradea, dar se gândeşte şi cum să revină în branşă. Din economiile rămase vrea să-şi redecoreze o cameră din apartamentul unde locuieşte cu partenerul său. Crede că a învăţat destul la studio cât să poată face în curând videochat pe cont propriu, împărţind banii doar cu site-ul care o va găzdui.

"Industria asta e plină de fete deştepte care s-au săturat să fie dependente financiar de un loc de muncă prost plătit. Da, îşi asumă un risc, dar mai contează? Cei care ne vorbesc de rău oricum o vor face mereu, în timp ce, probabil, noaptea intră pe site-urile astea. Ştiu că nu va fi uşor la început, dar prefer să lucrez când şi cum vreau eu, până îmi găsesc adevărata pasiune", spune Bia, convinsă că profesia asta n-ar mai trebui să fie un subiect tabu, din moment ce ajută atâtea vieţi...


ASCULTĂTOARE
Bani făcuţi din vorbe

Cei mai mulţi bani pe care i-a primit Bianca într-o zi, de la un singur client, au fost din partea unui german, care voia - culmea! - doar să povestească. "Am vorbit 4 ore despre familia lui, sporturi de iarnă, vacanţe, mi-a zis să ne punem în acelaşi timp un pahar de şampanie şi la final mi-a trimis 2.000 de dolari. În meseria asta trebuie să fii un bun ascultător", spune Bia morala poveştii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Si eu am facut dar am obosit.
Nu-i usor sa muncesti din greu.
Postat 27 Ianuarie 2022, 15:30 de ramonabaintan
A castigat mai prost ca la aprozar...
Din 4000 dolari castigati doar 1000 dolari sunt ai ei. E ca si cum as zice eu ca am castigat 300 000 dolari luna trecuta, dar doar 2600 lei sunt ai mei , lucrez la MC Donald's din coltu strazii... 65% comision la site, deci din 4000 - 65% = ramanecu 1400 , 50% la studio ,ramanem cu 700 $, mai pune si ea bani de un vibrator, haine...mai prost ca la aprozar :))) dar altii fac bani pe ele, si le prosteste ca pot castiga 50 000 lunar :))
Postat 26 Ianuarie 2022, 23:52 de Pulanu
extra2
iar site-urile iau de obicei maxim 50%, https://www.webcammodelingjobsnow.com/blog/chaturbate-token-value/ nicidecum 65%! :))) dar si asa, din 4000$ ramai cu 1000$ facuti :))) deci castigi cum zic eu , 300$ euro / luna media! puxxxx deci 15 000 euro lunar, puxxxx 50 000 euro lunar, si pwuala Ferrari Tarfelor!
Postat 26 Ianuarie 2022, 14:18 de Pulanu
Exta
Industria videochat a înflorit în ultimii ani în România = fals! a cazut in cap in ultimii ani in Romania. intrati cu orice Proxy sau VPN si vedeti cum e plin de rusoaice si colombience. romancele fug de munca asta, la fel cum fug fetele din germania sau ungaria. nu le convine nici macar polenezelor sa mai lucreze acolo. intrati pe olx si vedeti zeci/sute de studiouri de vanzare! studiourile se înmulţesc an de an = a vrut sa scrie, scad de la an la an. Site-urile pentru care muncesc româncele nu pot fi accesate din ţară = toate pot fi accesate si din tara, chiar si fara VPN. Romancele capoase au optiunea de-a blocat Romania, dar multi romani oricum sunt pe afara sau folosesc proxy-uri. traininguri unde sunt învăţate cum să sucească minţile bogătaşilor = am cunoscut sute de modele videochat nici una nu a primit vreodata un asemenea "training".
Postat 26 Ianuarie 2022, 14:17 de Pulanu
Adevarul este ca....
Vrajeli romanesti pentru fete credule. As vrea sa vad declaratiile de la ANAF cu castigurile astea de 5000 - 15 000 euro lunar! Adevarul este ca castigul mediu pe model este de 300 euro / luna! Si nu e o gluma, exista site-uri care contorizeaza cate cadouri primesc, si cat de multe stau in privat si la ce pret! Pe chaturbate costa cam 1 dolar 10 credite. Gasesti suficiente sa-si bage si un pantof in gaura pt. 2$. Unele fac mai mult, cele mai multe mai putin. Cele care "fac mai mult" de obicei triseaza site-ul. Admin-unul de studio le pune bani in cont, ca sa le ia mai apoi banii. O fac ca sa pacaleasca site-ul, sa il faca sa creada ca modelul e populara si sa fie "impinsa" pe primele pagini , de unde sa-i intre clienti reali. Costa 1$ 10 tokene, si cand retragi bani primesti 0.60$ dar daca pasezi tokene de la un cont la altul nu se ia comision. E suficint intri pe astfel de site-uri sa vezi cum multe fete nu au membri in camera. E un loc bun sa vorbesti cu fetele gratis. Le poti batea la cap mai ceva pe ca pe facebook , unde au mii de admiratori mai nou.Sunt doar 4 tari din care se face chat. Rusia, Ucraina, Colombia si foarte foarte putin din Romania. Inca studiourile din Romania viseaza la anii de alta data cand prostii inca erau nearsi si credule iar mitul de porno era 6$/minut. S-au inrarit acei prosti care puneau botul ca o tigancusa de 18 ani (sau chiar mai tanara, inregistrata pe buletinul altei fete!) ii va fi alaturi de ei , trebuie doar sa o salveze... de problemele financiar care o apasa. E comic. Mai nou si pestii care au curve , le pun pe fete sa cereseasca mila, se castiga mai bine asa. Am adaugat o escorta din asta de pe publi24 pe telefon si ce sa vezi, proasta credea ca ma stie de pe FB si ca o pot ajuta cu o chirie de 200-300 euro :))) In fine , aceste studiouri au nevoie de multe angajate, ca spatiu si camere au la greu , insa nu au fete. Promit angajatelor prime de 2500 lei sa aduca alte modele. aca ar lasansa anunturi oneste ca pot castiga usor 500-1000 euro lunar ar piede fete, pentru ca "smecherii" le momesc cu "50 000 euro!/ luna". cele mai multe studiouri au pagini web unde puteti pune intrebari. Are sa vedeti ca toate cer minim 8 ore de munca/zi , etc. Deci numai job bun pentru o studenta nu e . Cel mai misto articol l-am citit despre o reporterita din Ucraina care s-a dus sa lucreze la un studio, si dupa o luna a castigat 20$! bani pe care nu i-a mai primit in veci ca cica trebuie sa vina seful cu cheia de la seif. Si in Ucrina li se spunea de fete care castigau 20 000 dolari lunar, insa "au luat-o pe drumuri gresite ,consumau alcool si droguri si acuma nu mai lucreaza". Am cunoscut o fata din alta tara era tare fericita ca castigase 100$/luna. Si , va da-ti seama ca rusnacele si columbiencele matura pamantul cu romancele noastre si la inteligenta si la aspect fizic si la bun simt.
Postat 26 Ianuarie 2022, 14:16 de Pulanu
2 principii
Aici ar merge 2 principii: Nu e prost cine cere, e prost cine da. Cartea nu se lasa, nu abandona scoala pentru vrajeli!
Postat 26 Ianuarie 2022, 11:58 de Christa
Daca sex nu e,nimic nu e...
Spre deosebire de regnul anumal, unde reproducerea se face bine determinat, o data pe sezon, pe baza de rut, estru(s) omul a suferit o mutatie prin care fiecare actiune a lui trebuie sa fie motivata sexual. Ritualul de imperechere este permanent activ, 7/7, 24/24 ,nu depinde de anotimp sau alti factori...Parca Freud a postulat teoria, intr-adevar el [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud ]. Mai mult, omul este singurul mamifer de pe planeta a carui femele au glandele mamare la acelasi volum si la gestatie si in afara ei. It's by design . Nu poate fi o eroare evolutiva sau de soft. Asa ca, pina una alta, sa urmam programul genetic stabilit. Enjoy
Postat 26 Ianuarie 2022, 11:39 de excalibur
CURsul
Nu e nimic rau. Ne intra valuta in tara si asa mai echilibram CURsul valutar.
Postat 26 Ianuarie 2022, 11:39 de unul
*
agreați
Postat 26 Ianuarie 2022, 11:09 de Jianu
Vai de voi!
Acestea sunt valorile pe care le ageați/promovați?
Postat 26 Ianuarie 2022, 11:09 de Jianu
Blonda de la drept
Sarim peste natura jobului, fiecare este liber sa faca ce is doreste, dar totusi ce draguta ii Bia ca s-a gandit ea la omul de afaceri polonez...."L-am pus să fumeze cele două ţigări, să îşi introducă cartofii în anus, iar apoi să se masturbeze şi să pună ştiţi voi ce în iaurt, iar apoi să bea. A fost cam scârbos, dar şi distractiv să-l văd". Te doare mintea frate!
Postat 26 Ianuarie 2022, 10:51 de Seba
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON